Och så alla dessa tjejer som drömmer om kroppar som modellerna i katalogerna..


2011-12-04 @ 20:45:55
Det är nu bevisat att jag haft rätt hela tiden, det är en photoshopad värld vi går runt och drömmer om. Det är photoshop vi vill ska rädda oss från alla dessa hjärnspöken som säger att våran spegelbild är för ful, för fet, aldrig perfekt.

Har ni lagt märke till att tjejerna i H&M's kataloger har ruskigt lika kroppar, ja rentav identiska?


Sanningen är att det är samma kropp, skapad i en dator. Lite klipp här, lite klistra där och vips så har dom en "perfekt" kropp.
Tjejerna på bilderna är ansiktsmodeller, vilket betyder att H&M har tillåtelse att fotografera deras ansikten och klistra in på denna datorskapade kropp. Det kanske bara är jag, men borde man inte som modell då känna sig ganska... oduglig? "Vi vill fota ditt ansikte, för det är fint. Men din kropp är inge vidare så vi använder en vi gjort i våra smarta datorer istället", jaha det var ju kul att höra, klart jag skriver under och låter tusentals unga tjejer gå och känna sig fula för att dom inte har "min" släta, smala kropp. Egentligen finns alltså inte dessa tjejer. Dom kanske är sådär smala, eller så är dom mulliga, eller bara kurviga. Kanske har dom bristningar eller deras lår går ihop. Hursomhelst ser dom inte ut sådär iallafall.

Jag tycker att detta är helt sjukt. Kläderna sätts på dockor som fotograferas och med lite klipp&klistrande i datorn så har dom hokuspokus sina modellbilder som dom stolt visar upp i sina kataloger. Fyfan säger jag bara, är det rätt att så många unga tjejer ska gå runt och tro att det är sådär man ska se ut, försöka efterlikna dessa bilder, när det inte ens finns någon som ser ut såhär?

Håcan Andersson, som är H&M's presskontakt, säger "det handlar inte om ideal eller att visa upp en perfekt kropp, vi gör det här för att kunna visa upp plaggen. Det görs för alla plagg, inte bara underkläder, det gäller både dam- och herrplagg". Men H&M väljer att visa upp det vanligaste, och mest idiotiska, idealet Sverige har. Att tjejer ska ha slät hy som pryder en smal kropp.


Jag säger som Kim Kardashian; Skinny är bara en jeansmodell för mig, inte en livsstil!


Källa:
Aftonbladet






Kommentarer



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback