Överviktig och sexig?


2011-11-12 @ 01:13:12
Jag fick en kommentar från en tjej/kille som har komplex över sin "tjocka mage", och detta gjorde mig ledsen. Denna person undrade också om man kan vara sexig även om man är överviktig, och mitt personliga svar på detta är självklart ja!

Det finns väldigt få människor som kan se sig själv i spegeln och älska precis allt dom ser, det är väldigt svårt med alla olika ideal vi fått inpräntade hela livet. Jag undrar bara en sak, vem bestämde att det är snyggast med knotor och utstickande revben? Vem talade om för alla hur dom måste se ut för att bli accepterade? Är det verkligen så att någon har talat om för oss att vi inte duger som vi är, eller är det våra egna hjärnspöken som säger det varje gång vi möter en spegel?

Jag är inte nöjd med mitt utseende, när jag ställer mig framför en spegel är det nästan så jag bara vill knyta näven och krossa glaset. Jag ser fel överallt, det har jag gjort sedan jag var liten. Jag ser felen som andra kanske inte märker, men som jag ändå övertygar mig själv om att alla stirrar sig blinda på. Jag övertygar mig själv om att jag är tjock, om att jag är ful, om att hela jag bara är fel. Men vad är egentligen rätt och fel när det kommer till utseende, finns det ens något som kan kallas för "rätt utseende"?

Jag har varit på botten. Jag har låtit bli att äta, jag har legat under täcket hela dagar och gråtit. Jag har försökt undvika speglar. Med synliga revben och en kropp som längtar efter mat. Jag var sjuk ett tag, jag kräktes såfort jag åt, jag gick ner alldeles för mycket i vikt på alldeles för kort tid. Och jag blev självklart mycket smalare. Mina vänner och familj sa det till mig men jag vägrade lyssna, intalade mig själv att deras ord bara var lögner. Jag var helt övertygad om att dom bara ville göra mig fet. Det gick så långt att min mamma mutade med pengar, jag minns att jag en gång fick 50kr för att äta två tunna pannkakor. Hela jag var svag, jag orkade ingenting och blev mer och mer deprimerad. Kroppen behöver mat, annars får man ingen energi eller psykisk ork. När jag ställde mig på vågen såg jag att siffrorna var lägre än innan, men i spegeln såg jag samma feta tjej kolla tillbaka på mig. Tror ni att jag mådde bättre av att gå ner i vikt? Nej, det var inte sunt.

Nu äter jag vad jag vill, snabbmat eller hemmalagat. Godis, glass, kakor. Jag är en matälskare, och det har självklart fått mig att gå upp i vikt. Vissa dagar är jag rädd att ställa mig framför spegeln, för jag vill inte se mina enorma lår eller min tjocka mage. Men andra dagar tänker jag att det är helt okej, vi ser alla olika ut och är vackra på våra sätt. Det är inget fel med att ha kött på benen, och jag har fått höra från många killar att dom vill inte ligga och mysa med ett benrangel, dom vill ha något att ta i, något att hålla om.



Vad tycker ni, måste man vara en pinne för att vara snygg, eller är det snyggare med lite kvinnliga kurvor?
Lämna mer än gärna ett ärligt svar innan ni går vidare.






Kommentarer
Postat av: Anonym

tack! <3

2011-11-12 @ 11:13:57
Postat av: sanna

håller helt och ¨håller med det du skriver! Kram ;*

2011-11-12 @ 11:32:09
URL: http://sasasanna.blogg.se/
Postat av: elinn

Jag är själv ganska så kurvig/stor/överviktig och ser mig som fet och tjock och äcklig men vissa dagar så kan jag känna mig... fin, men det är inte ofta. Jag ahr väldigt svårt att hitta snygga kläder som passar min kropp och när jag väl hittar nått jag älskar, så kan inte min kropp bära det, vilket gör så jäkla ont i hjärtat, att veta att man är för flu o tjock för att kunna bära vissa plagg. Jag har försökt med olika dieter men utan att lyckas och jag börjar typ inse att jag KAN INTE gå ner i vikt - hur mycket jag än försöker, det gör ont, men det måste accepteras.

Alla har sina kamper med sin kropp och sin tankar om hur "det perfekta" är. Jag känner att jag inte orkar eller vill tänka på sånt, men det blir att man gör det ialafall.



Att vara pinnsmal, vill jag verkligen inte vara, men jag vill inte heller se ut som ett fläskberg. OM det finns nånting mellanting där så skulle vilja vara där.



Tack för en bra blogg, och för att du är en så fin och ärlig person!

2011-11-12 @ 13:53:03
Postat av: Majaaa Edelswärd

DÄR HAR VI DET! du har så jävla rätt i det där!

alltså du borde bli krönikör eller något när du blir äldre, du är så himla bra på att skriva.. kände igen mig i precis allt du skrev!

alltså puss till dig, du är bäst.

kram!

2011-11-12 @ 16:13:45
URL: http://majaedelsward.devote.se
Postat av: Malin Alnefjord

Du har så jäkla rätt! Allt det du skriver, känner, det är precis vad jag tänker och känner VARJE DAG. Du verkar vara en sån person som man verkligen ser upp till, hur duktig som helst på att skriva och göra dig hörd. Jag är inte självsäker alls, men jag tycker verkligen inte att folk ska snacka skit om någon som är större. Jag menar, varför ska det vara annorlunda, alla är ju perfekta på sina egna sätt. Fortsätt att inspirera folk/mig!

Kram!

2011-11-12 @ 18:54:24
URL: http://malinalnefjord.blogg.se/
Postat av: FANNY

åååh vad jag ser upp till dig izabelle!

du skriver så hiiimla bra, massa gulle till dig ♥

2011-11-13 @ 17:31:46
URL: http://ffannyhultgren.blogg.se/
Postat av: Rebecca

De är sjukligt hur rätt du har i de du skriver! De är verkligen sådär och visst jag kan inte säga att jag är så mullig eller så, eller okej många säger imot mig när jag säger att de är så för att jag själv tycker de. Jag är en sånndär som känner när jag ätit lite för mycket sött att shit nu måste jag träna ännu ett pass för att få bort de jag nyss åt när jag redan tränar 5 gånger i veckan!

Men de du skriver är helt rätt och särskilt de sista med att killar vill ha nått att hålla om fler tjejer borde nog lyssna på de (inklusive mig själv).

Men som sagt du har rätt i de du skriver och de är grym på att skriva med!!

kram<3

2011-11-13 @ 21:02:56
URL: http://annarrebecca.blogg.se/
Postat av: anna

hur skulle du beskriva din kropp nu? med tanke på hur väldigt smal du var innan?

2011-11-14 @ 13:04:18



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback