And you can't fight the tears that ain't coming, or the moment of truth in your lies


2012-05-14 @ 11:19:01
Denna text kommer många se som en "attention whore"-text, och ni får gärna ta den hur ni vill. Men jag vet att det finns människor med precis samma problem som jag själv, som tycker det är skönt att veta att dom inte är ensamma.


Man vill ju alltid vara redo på nya saker, beredd på både bra och dåligt. Man vill aldrig bli överraskad för då har man inget skydd att gömma sig bakom och man blottar strupen fullständigt. Men man kan ju inte heller gå runt på spänn med taggarna utåt hela livet, det bildar ju en inre stress, rädsla och ilska. Så hur gör man för att slippa oro, bara acceptera saker och lära sig gå vidare?

Jag är långsint, fruktansvärt långsint. Och då menar jag inte för saker som hände för en vecka sedan, utan då menar jag verkligen saker som kan ha hänt för tre år sen. Inte så att jag går runt och är arg, men har jag blivit sviken kommer tilliten aldrig tillbaka helt. Jag glömmer aldrig saker och om man aldrig glömmer, kan man då förlåta på riktigt? Jag kan ibland komma på mig själv att sitta och grubbla, må dåligt, över saker som hände är jag var 12 år. Jag kan känna besvikelse över saker som egentligen inte borde ha någon betydelse längre. Jag bär runt på alla dåliga saker och släper med mig det gamla in i det nya, klampar runt med mina leriga skor på rena golv. Varför? Jag kan inte släppa saker förän jag fått en ärlig förklaring, så när jag inte får det..då sitter det fastsvetsat i bakhuvudet.


Om någon har ljugit, så kommer jag aldrig lita på dess ord igen. Om någon gått bakom min rygg, kommer jag alltid titta bakåt i oro. Om någon har sårat mig, kommer jag alltid känna svedan efter tårarna. Jag är en såndär person ingen egentligen vill vara, en komplicerad person med alldeles för mycket bagage på ryggen. Vissa dagar har jag fulltständigt tunnelséende, ser bara rakt framåt. Tittar inte bakåt, inte åt sidan, bara rakt fram. Men sen kommer dom där dagarna då benen viker sig och det enda jag ser är marken jag faller mot. Ni kan aldrig ana hur många gånger jag önskat att jag bara för en gångs skull kunde styra mina känslor och radera all depression för all framtid. Men det kan jag inte, jag kan bara försöka radera lite i taget.

Så finns dessa människor som vill må dåligt för uppmärksamhetens skull. Som drar naglarna lite försiktigt mot armarna för att rispa upp ett pyttigt litet rivsår och sedan skryta inför alla hur dåligt hon/han mår och att denne skadat sig. Såna personer hatar jag, för dom vet inte. Dom vet inte vad panikångest innebär, hur det känns när allting svartnar och att efter vad som känns som en sekund vakna till bara för att inse att man skadat sig själv. Dom har aldrig känt ångesten och rädslan för att någon ska se ens märken, dom är inte rädda för den där blicken från ens nära, den tårfyllda blicken som säger "vad har du gjort, varför har du gjort såhär? Vi mår dåligt med dig". Dom har aldrig känt paniken när kroppen börjar skaka, när man inte får in något syre och det känns som man ska kvävas, man vet att snart kommer man tappa kontrollen men man kan inte göra något för att stoppa sig själv. Dessa människor har aldrig varit livrädda för sig själva, att det en dag ska svartna för gott. Men ni som varit där, ni vet vad jag menar. Rädslan tar aldrig slut.

Idag är det bara några dagar sedan min senaste panikångest-attack. Denna var inte som vanligt, jag blev stum. Jag kunde inte prata, jag kunde inte fästa blicken och jag kunde inte röra mig. Felix försökte prata med mig och jag hörde det mesta, men jag kunde inte öppna munnen för att svara. Jag får attackerna lite då och då, oftast på nätterna. Jag kämpar för att lära mig kontrollera mig själv, men det är inte lätt. Senast jag fick en rejäl attack hittade mamma mig sittandes i mörkret inne på toaletten, skakandes, hyperventilerande och med naglarna så hårt pressade in i benen att blodet rann. Men jag hade klarat det, jag var så stolt efteråt. Inne på en toalett finns många möjligheter för en person med självskadebetéende, men jag hade inte rört en enda sak. Jag pressar naglarna in i benen för att händerna inte ska ha en chans att rycka tag i något värre, en dag kanske jag slipper attackerna helt om jag har tur.

Nu har jag hoppat lite mellan ämnena, men huvudämnet är mående. Ingen kan tala om för dig vad du ska känna och tänka, ingen kan säga åt dig att "fan va töntig du är, det där är ju en skitsak" för någonting som är litet för någon kan vara enormt för någon annan. Men någonting som är viktigt är att ibland stanna upp och känna efter hur man verkligen mår, för är det någonting som ligger och gnager och man ignorerar det, då kan man vara säker på att det kommer tillbaka med en smäll i bakhuvudet. Ta vara på det liv du har, man har bara en chans.






Kommentarer
Postat av: Meijabus:)

Du har med dina texter peppat mig och fått mig att tro att jag verkligen inte är värdelös. Jag har haft det ganska svårt i mitt liv, men när jag läser det du skriver så mår jag bättre. Du är en underbar person även att jag inte känner dig så bra, men ändå. Jag har lärt mig att stå emot när folk håller på och jag har ett bättre självförtroende! Jag har oxå lärt mig att jag kan bli nånting jag är faktiskt inte så jäkla dålig! Tack Izabelle för att du gör min dag så mycket bättre med dom här texterna!

2012-05-21 @ 19:51:52
URL: http://varforkollarni.blogg.se/



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback