Träningsmyter


2012-05-28 @ 23:00:56
Din träningsmaskin räknar kalorierna du bränner
Falskt
– Det betyder inget, eftersom maskinen inte frågar efter hur mycket kroppsfett du har vilket är avgörande för hur mycket du kan bränna, säger personliga tränaren Mark Macdonald.

Att lyfta vikter gör kvinnor "grova"

Falskt
Detta upprör Alice Burron, tidigare bodybuildare.
– Du måste verkligen överprestera för att se stor ut, kvinnor har dessutom för mycket östrogen i kroppen. Styrketräning hjälper i stället att bränna fett, säger hon till CNN.

Dina resultat visar sig på vågen
Falskt
– Många är fast i att vikten visar hur vältränad du är. Och när inte förändringar syns på vågen, så ger många upp i stället för att se alla fördelar som träning för med sig, säger författaren Alex Hutchinson.

Lågintensivträning bränner mer fett
Falskt
Myten säger att högintensivträning bränner kolhydrater i stället för fett. Men i det långa loppet bränner du mer fett om du tränar intensivt.
– När du har bränt kolhydrater, börjar du bränna fett, säger Mat Fitzgerald.

Ta en proteinshake efter träningen
Funkar delvis
Det fungerar i nödfall, men:
– Det är bättre om du äter riktig mat, säger Mark Macdonald.
Protein får du bäst genom mat som kalkon, turkisk yoghurt, nötter och frukt – alla vitaminer får du på köpet.

Du kan punktförbränna olika delar av kroppen
Falskt

– Det spelar ingen roll hur många sit-ups du gör, för det handlar om kroppsfettet som ligger ovanpå musklerna. Fokusera inte på en kroppsdel. Försök att gå igenom alla, säger Alice Burron.


Dina bröst kan försvinna om du tränar bröstmusklerna i vissa maskiner.
Falskt
Brösten kan bli mindre av träning när mängden underhudsfett minskar. Bröstens naturliga storlek bestäms av generna.

Muskler omvandlas till fett ifall du slutar träna.
Falskt

Den som tränar mycket kan äta mer utan att gå upp i vikt. Effekten sitter i ett litet tag, även om träningen avbryts, men rätt snart får matintaget minskas om inte överskott ska lagras till fett. Muskler som inte används minskar i styrka och storlek. Slutresultatet kan alltså ge ett intryck av att musklerna förvandlats till fett, men detta är omöjligt eftersom det rör sig om två helt olika typer av vävnader.

Alla kan inte få rutor på magen.
Falskt
Alla har redan rutor på magen. Det ytligaste raka magmuskulaturen är indelad i fyra segment på varje sida för att ge muskeln stöd och stadga. Det är dessa segment som gör att det liknar rutor under huden, men de syns inte om mängden underhudsfett är för stor. Situps ger fastare muskler runt magen och minskar risken för ryggont. En stark mage och rygg förbättrar din hållning markant.

Utfall tränar bort celluliter.

Falskt
Det finns inga enskilda träningsrörelser som tar bort celluliter, men all aktivitet är bra, liksom massage, peeling och torrborstning av huden, då dessa ökar cirkulationen i din kropp.

Är man naturligt smal behöver man inte träna
Falskt
Alla människor behöver träna/röra på sig – det är väldigt viktigt för att vi ska må bra! Genom att röra på sig regelbundet kan du förebygga sjukdomar, hålla dig pigg och fräsch, få minskad skaderisk och hålla pump och cirkulation igång. Det är betydligt bättre att vara rund och aktiv än smal och inaktiv. Tänk även på att en smal kropp kan behöva muskulatur för att ha skydd mot stötar m.m.

Det går att gå ner 10 kilo på 10 dagar.
Sant
Det är fysiskt möjligt men är långt ifrån hälsosamt. Viktminskningen består då till största del av vatten, tömda tarmar och tappade muskler. När du sedan äter igen går du snabbt upp alla kilon du blivit av med och oftast några till.


Efter träning kan du trycka i dig vad som helst för kroppen bränner bort det direkt.
Falskt
Visserligen ökar förbränningen efter ett träningspass men det innebär inte att du kan äta en chokladkaka utan att det märks. Däremot är det alltid viktigt att äta direkt efter ett pass för att återställa blodsockerbalansen. Det du äter efter träningen är nästan lika viktigt som själva träningen, då din kropp behöver återhämtning och påfyllnad i form av näring från kolhydrater, proteiner, fett och vätska. Kolhydrater ger energin tillbaka och proteinerna hjälper till att bygga dina muskler.

Träning innan frukost förbränner mer fett.
Sant
Det är självklart bättre att ta en promenad på kvällen än ingen alls. Men du får bättre utdelning på morgonen före frukost. Det beror framför allt på att hormonbalansen styr in kroppen på fettförbränning på morgonen. Dessutom har du så lite blodsocker och alternativa bränslen i blodet, så kroppen blir tvungen att ta din energi från fettreserverna

Man förbränner mer när man springer än går i rask takt.
Sant
Din totala energiförbrukning är betydligt större när du springer än när du går. Löpning är dessutom en riktig konditionshöjare, vilket för att du förbränner mer i vila.


Jag kan gå ner exakt lika mycket som min kompis under samma period.
Falskt
Det tror du bara. Även om ni valt samma bantningsmetod fungerar det inte så att ni kommer att gå ner lika mycket på lika lång tid. alla människor är olika så jämför inte dig och din vikt med någon annan.







Kommentarer
Postat av: felicia - fotokobran

några planer inför morgondagen? :)

2012-05-29 @ 21:44:45
URL: http://fotokobran.se



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback