Fråga och svar: Är jag inte fin..?Hur tkr du en kropp ska se ut för att vara fin? Jag är väl inte direkt fet, men jag är väldigt kurvig o jag känner mig tjock när jag ser andra pinnsmala tjejer, blir avensjuk och tänker att jag måste se likadan ut för att kunna bli kallad fin. Du är en förebild för mig o jag tar alltid till mig det du skriver, så hjälp mig snälla. Jag hatar att jämnföra mig med andra tjejer, men jag kan inte låta bli. Jag vill bara att någon ska kalla mig fin..
 
Svar: Sånt här gör mig så himla ledsen; att värdefulla, fantastiska tjejer inte ska kunna känna sig fina på grund av samhällets sjuka ideal. Att man ska vara tvungen att vara supersmal för att bli sedd som vacker, när det egentligen är våra olikheter som gör oss speciella. Jag tycker att en kropp är fin när personen trivs i den, det finns ingenting som man kan säga är fint eller fult med en kropp då vi alla ser olika ut. Men när en person utstrålar självsäkerhet och glädje så blir personen plötsligt såå mycket finare, ni vet väl att ett leende är den bästa make-upen?

Jag tycker det är fint att vara smal, men jag tycker också det är oerhört vackert att ha lite kurvor. En tjejs högsta dröm borde inte vara att ha ett mellanrum mellan sina lår eller en totalplatt mage, tjejer borde inte behöva svälta sig själva för att kunna känna att dom är fina. Jag säger inte att jag aldrig mått dåligt över min kropp, för jag hatar den, men varför ska det vara så? Varför ska man inte få må bra i sig själv bara för man inte passar in i dagens ideal?

Här och nu startar vi ett nytt ideal: glad och nöjd. Det nya idealet ska inte gå ut på att svälta sig själv eller träna tills man kräks, det ska gå ut på att man ska känna sig glad med personen man är och nöjd över hur man ser ut. 

Och till dig som skrev denna kommentar: Ta hand om dig och försök att lyssna på mig när jag säger att du är fin precis som du är. Många styrkekramar till dig! 

Kommentarer
Postat av: Victor

Hej! :) Gillar din blogg!

Svar: Hej, tack vad glad jag blir :)
Isabelle L. Thörner


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0