Hur jag redigerar mina bilder!


2013-10-06 @ 23:19:00
Fga:
Kan inte du visa hur du gör när du redigerar bilder i picmonkey? jag har försökt massa men blir inget bra :(


Jag använder mig bara av de saker ni ser på bilden, så nu ska vi gå igenom exakt hur jag gör. Jag kommer visa vad man klickar på i spalten och vad jag gör.



Först och främst ska vi ställa in bilden till den storlek vi vill ha. Jag har bredden 1050 på min blogg, så då passar ju 1000 bra. (På stående bilder har jag 470, så har man bredden 800 kan man ju ha 370 osv).


Sen ska vi fixa skärpan. Någonstans mellan 4 och 8 brukar räcka på "sharpness" då den lätt blir konstig med för mycket. På "clarity" ändrar du klarheten genom att det läggs på lite skarpare linjer i bilden.



Nu är det dags att förstärka och förbättra färgerna. Tänk på att aldrig ta för mycket på "saturation" då det ser väldigt lustigt ut då (been there done that). På "temperature" kan du lägga på eller ta bort värme i bilden, är det en väldigt blek bild kan man öka den, men är det en väldigt orange-aktig bild kan man sänka den.



Det sista vi ska fixa är ljuset. Här fixar du hur ljus/mörk bilden ska vara, om du vill lägga på några ljusare toner i bilden och om dom mörkare delarna ska skuggas lite mer.


Och så se skillnaden på bilden:
 

 






Kommentarer



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback