Q/A -Feminist?


2014-09-07 @ 18:47:20
Q: Är inte du feminist?? Jag vill i alla fall ha ett jämställt samhälle!

A:
Haha, jag visste att någon skulle komma med den frågan, men att det bara skulle ta några få minuter innan den kom trodde jag inte. Galet.
Nej, jag skulle inte kalla mig själv för feminist. Självklart vill jag ha ett jämställt samhälle, men jag tycker inte att man ska behöva kalla sig feminist för det. Det finns två andra ord för att vilja ha det jämställt; Sunt förnuft. Jag anser att dom feminister som syns mest idag (främst via sociala medier) har förstört ordets innebörd. Dom bojkottar rakhyvlar, bränner bhar och sjunger om att slita män i stycken (FI's kampsång från 2005(?) som än idag finns att se på youtube). Många (absolut inte alla!) av dessa s.k feminister tycker att andra kvinnor borde göra detsamma, och många, både män och kvinnor, kallar sig själva för feminister för att slippa bli kallade kvinnohatare med mera. Rätta mig om jag har fel, men jag trodde att feminism stod för jämställdhet, inte för att kvinnor ska vara exakt likadana som män? För det finns skillnader mellan könen, förlåt men det gör det. Det betyder inte att kvinnor är sämre, det betyder bara att det finns saker som skiljer oss åt från männen.

Såhär tycker jag:
Jag är kvinna och jag är en stolt sådan. Jag rakar mig, inte för att någon annan säger åt mig att göra det, utan helt enkelt för att jag själv vill. Jag använder bh, helst köper jag en bh jag kan känna mig fin i inför min pojkvän, återigen inte för att någon säger åt mig att göra det, utan för att jag vill det. Jag tycker om att stå i köket och laga mat till min pojkvän, just för jag älskar att laga mat. Jag kan byta proppar (med lite hjälp från google), men det är det mest händiga jag kan göra. Skruva ihop hyllor och bygga saker överlåter jag gärna åt min kille, inte för att jag är en dålig kvinna men för att han är bättre på det än vad jag är. Skulle min pojkvän tjäna riktigt gött med pengar så skulle jag mer än gärna vara hemmafru, för jag gillar att bara gå och plocka med saker och fixa hemma.

Jag tycker att om det ska vara riktigt jämställt så ska kvinnor få jobba lika hårt som män, vilket dom gör i väldigt många fall, men i vissa fall får dom det lättare just för att dom är kvinnor. Om en man är bättre kvalificerad för ett jobb så ska han få det, lika väl som en kvinna ska få det om hon är bättre på jobbet. Kvinnor har gjort sig själva lite till offer, så är det en mansdominerad arbetsplats får en kvinna med sämre erfarenhet ofta en klapp på huvudet och ett "varsågod du har fått jobbet" bara för att det ska vara "jämställt". Säger absolut INTE att det alltid är så, men jag vet att det har hänt.

Jag är kvinna och jag tror på ett jämställt samhälle, men jag kallar mig inte för feminist. Jag tror på att man ska få ha samma förutsättningar vare sig man är kvinna, man, svart, vit eller funktionshindrad. "ROPEN SKALLA - JÄMSTÄLLDHET TILL ALLA!"

Varsågoda att hata mig. Kram.






Kommentarer



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback