v.51 Utmaning: Positiv Fokusering💎💭

Om ni vÀljer att sjÀlva delta i Veckans Utmaning fÄr ni gÀrna lÀnka era inlÀgg i kommentarsfÀltet sÄ jag fÄr lÀsa dem! LÄt oss peppa varandra!
Har ni ingen blogg Àr ni varmt vÀlkomna att ÀndÄ skicka eran lista i kommentarsfÀltet
❀

Tanken Àr att man ska lista (minst) 5 saker man Àr glad/tacksam för just precis idag. Det kan vara vad som helst, stort som litet. En viktig sak Àr att man ska lista sakerna utan en massa förklaringar eller ursÀkter, listan Àr inte till för nÄgon annan och ingen annan behöver egentligen förstÄ varför jag satt upp en viss sak pÄ min lista. Det viktiga Àr att man kan se sin glÀdje/tacksamhet pÄ ett enkelt och konkret sÀtt. Med det sagt; DÄ jag ÀndÄ faktiskt skrev ner min lista pÄ 5 saker jag var glad och/eller tacksam för igÄr, sÄ fÄr ni hÀr mina listor för mÄndag och tisdag:


MĂ„ndag
‱Varma sockar
‱Öppen mottagning hos lĂ€karen (slippa vĂ€nta)
‱JĂ€vligt snabb pasta
‱Sambo som diskar och rensar kattlĂ„da
‱SĂ„ bra jobb att jag saknar det


Tisdag
‱MatlĂ„da
‱Snyta nĂ€san
‱Tjocka tĂ€cken
‱Viaplay & Netflix
‱Vatten

Denna fina whiteboardtavla hĂ€nger i mitt kök, och dĂ€r skriver jag ner saker nĂ€r de dyker upp i skallen😊


Innan jag avslutar: Att mÄ dÄligt Àr alldeles för vanligt i dagens samhÀlle, och att ha lite av en negativ instÀllning till livet har blivit nÄgon slags "grej" -vilket gör att negativa tankar och gnÀll blir en dÄlig vana för de flesta mÀnniskor. Att dÄ skriva ner saker man Àr glad och tacksam för varje dag Àr jÀttebra för att bryta de negativa tankebanorna och lÀra hjÀrnan att fokusera pÄ det som Àr bra. Dessa listor kommer slutligen bli överflödiga; hjÀrnan skapar automatiskt listan som ett minne. Ge det lite tid bara.


Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0