Simpelt (och billigt) tips för dig som gillar att fota


2017-10-03 @ 19:08:00

En reflexskärm är verkligen jättebra att använda när man fotar, speciellt människor (tycker jag personligen). Den gör så du kan "styra ljuset", alltså välja lite hur det ska landa på motivet och slippa mörka fläckar/skuggor i t.ex. ansiktet. Du kan köpa en ordentlig för några hundra kronor, men ibland har man inte pengar att spendera, eller så kanske man inte har någon och vill köra en spontan fotografering, och då kan det vara bra att veta hur du kan göra en reflexskärm till budgetpris. Denna gjorde jag idag på några minuter, och använde vid bebisfotografering.

Du behöver:
Aluminiumfolie
Kartongbit
Tejp
Sax

Såhär gör du:
Det är väldigt simpelt, du klipper kartongen såsom du vill ha den (jag använde en kartonglåda och klippte bort de sidor jag inte ville ha, för att ha den enkelt böjd). Sedan lägger du över folien och försöker släta till så gott du kan. Tejpa fast folien genom att dra kanterna till kartongens baksida. Färdig. Enkelt, eller hur?


Jag tog två bilder för att visa skillnaden med och utan reflexskärm. Tagna i kvällsljus.
Nu förstår ni vad jag menar med att "styra ljuset", va?

Extratips: Vill du göra en mer "ordentlig" reflexskärm kan du istället använda självhäftande aluminiumfolie och få den riktigt slät med hjälp av en fönsterskrapa. Tar längre tid och finns inte i alla affärer, men lite bättre resultat.

Lycka till! ☺

Vad tycker ni om tips-inlägg om olika saker, är det något ni vill se mer utav? Säg gärna till så jag vet






Kommentarer



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback