Saker jag trodde när jag var barn


2017-09-08 @ 10:18:25
Vi har nog alla trott lite lustiga saker som barn, här är ett gäng saker jag trodde som barn.

Jag trodde att...
 
...Alla gosedjur levde och kunde känna. Därför fick jag dåligt samvete om någon utav dem inte fick sova i sängen, vilket slutade med att det låg 25 gosedjur nerbäddade i min säng medan jag låg under en filt på golvet. Japp.
 
...Man födde barn genom stjärten. Detta då min mamma brukade säga att föda barn var "som att skita ut en vattenmelon". Thanks mom.
 
...De enda språk som fanns var svenska och engelska, så under ett par år i min barndom trodde jag att varje gång någon pratade ett annat språk i filmer så var det påhittat.
 
...Planeten Pluto såg ut som hunden Pluto i Musse Pigg, och att planeten var döpt efter seriefiguren.
Bildkälla: google.se
 
...Personerna i min tv var instängda, trodde det inte länge men jäklar vad jag mådde dåligt av det. Detta trodde jag då jag tittade på ett barnprogram och figuren knackade på rutan och sa "ni måste hjälpa mig", då tog jag det direkt som ett rop på hjälp och var helt panikslagen.
 
...Inavel betydde att man hade inåt-navel (vilket jag och typ hela min familj har), så när vi pratade om det i skolan en gång sa jag att min familj var inavlade. Jag var bara kanske 6 år, men oh so stupid.
 
...Muskulös=muskel-lös, alltså att man inte hade några muskler. Tyckte det var jättekonstigt när jag tittade på film med min familj en gång och någon sa "men gud vad muskulös han var" och han hade jättemycket muskler. Så förvirrande.

...Man kunde köpa busfrön på Blomsterlandet, så om man planterade och vattnade dem så skulle det växa upp barn.

...Alla vaknade upp i kistan efter att ha blivit begravda. Ska tilläggas att jag förlorade en hel del släktingar som barn och var förskräckt av att de skulle vakna nergrävda och ensamma. Detta har dock hållit i sig lite på något sätt, då jag inte är rädd för att dö men jag är skräckslagen för att vakna i kistan.

...Låten "The Final Countdown" med Europe egentligen gick "It's a fire on campus". Pinsamt nog trodde jag detta tills jag var 20 år.
Originalbilds källa: google.se

...Om man svalde en fruktkärna skulle den planteras i magen, så om man drack vatten skulle den växa till ett träd och komma ut ur öronen. Någon vuxen hade skojat om det, och jag trodde verkligen på det.

...Köttbullar var levande grisar. Bara under en jättejättekort period när jag var kanske 7 år, men jag trodde de fortfarande kunde känna smärta och när det kom lite "saft" ur dem så var det för att de plågades ihjäl i stekpannan. Grät hysteriskt och var vansinnig på mamma.

...Om man bodde i skogen tillräckligt länge så skulle man automatiskt kunna förstå och prata med alla djur.
 
...Folk kunde läsa mina tankar. Om jag råkade tänka något dumt bad jag direkt högt om ursäkt, så folk måste trott jag var knäpp. Det var jag väl kanske också i och för sig.

...Filmer var verkliga, även tecknade. Om det hände någonting som jag inte gillade så spolade jag tillbaka och försökte säga åt dom att göra på ett annat sätt. Var helt heartbroken när dom bara ignorerade mig. Tror detta kan ha haft något att göra med att min bonuspappa Pelle alltid pratade med fotbollsspelare i tv:n, så jag trodde de hörde.

...Bankomatkort hade oändligt med pengar. Jag längtade efter att få ett eget, så jag kunde köpa hur mycket leksaker, djur och godis jag ville.

...Bara tjejer bodde i Trosa. För killar hade ju kalsonger.

...Man kunde bli precis vad man ville när man blev stor. Under en period när jag var kanske 8 år och folk frågade vad jag skulle bli när jag blev stor svarade jag "jag ska bli halvarab" för jag tyckte att arabiska kvinnor var så vackra och språket så häftigt, men jag ville ändå fortsätta vara släkt med min familj, så jag skulle bli hälften av varje.

...Månen följde efter mig när jag åkte bil på kvällen.



Bonus: Lillasyster
[1] När jag var liten bodde jag varannan helg tillsammans med min pappas familj där vi var 5 syskon. En dag när vi åkte förbi Ica så pekade min lillasyster Sabina (då kanske 3 år) på deras lagerdel och sa "där har vi köpt Hannes" (bror). Vi andra började skratta och min bonusmamma frågade varför hon trodde det, varpå Sabina svarade "ja, han är väl en apa?". Stackars Hannes.

[2] Ungefär runt samma tid var Sabina tokig i troll, alla sagor och sånger vi hittade på skulle handla om troll. Vi hade bestämt att nästa gång vi alla var samlade skulle vi åka och plocka svamp. Så alla vi snälla storasyskon höll på rejält med att lura i Sabina att hon egentligen var ett troll, en bortbyting, och att den egentliga anledningen till varför vi skulle ut i skogen var för att byta tillbaka henne mot våran riktiga lillasyster. Hon vågade inte ens säga något till våra föräldrar. När vi väl var i skogen så gick vi iväg några meter med henne och sa åt henne att sitta på en stubbe, sedan sa vi "gå ingenstans nu, snart kommer dina riktiga trollföräldrar och hämtar dig, hejdå!" och vände oss för att gå. Hon gallskrek och grät hysteriskt, såklart. Jag har aldrig, varken innan eller efter, sett min pappa så arg på oss som då. Men det var nog det enda elaka vi gjorde mot henne, då hon är minst har hon alltid varit den vi alla velat skydda och ta hand om, lillan.


>Har ni trott något konstigt/roligt/knasigt som barn? (Eller vuxna)






Kommentarer
Postat av: Fröken Träd / Gripenhjärta


"...Man födde barn genom stjärten. Detta då min mamma brukade säga att föda barn var "som att skita ut en vattenmelon". Thanks mom." Haha, skrattade högt där!!!

Svar: Haha det är inte lätt att vara barn ibland😂
Isabelle L. Thörner

2017-09-08 @ 13:34:51
URL: http://frokentrad.blogg.se



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback