Hur får man bra kvalité på håret? - tips 💇


2018-01-10 @ 16:13:26

Jag tänkte tipsa om de produkter jag använder för att hålla bra kvalité på mitt hår, och även ge mina tips kring vad jag gör för att inte slita ut det totalt. Mitt hår växer som ogräs och är väldigt tjockt, så det krävs att jag tar hand om det. Häromveckan färgade jag håret SEX gånger på 2 dagar, inklusive en avfärgning och en blekning! Inte speciellt snällt mot varken hår eller hårbotten. Trots det är mitt hår i bra kvalité. Här får ni mina tips.

[Alla bilder i inlägget är tagna med min mobilkamera, så kvalitén kanske inte är det bästa]



L'Oréal Elvital Extraordinary Oil. Denna magiska olja köpte jag faktiskt när jag var på Ullared i somras, och den tog slut häromdagen. Jag och Felix har båda två använt den åtminstone 3 gånger/vecka, så ni förstår ju hur dryg den är. När jag har duschat brukar jag handdukstorka håret, föna hårbotten (får lätt eksem annars) och sedan tar jag en liten klick på fingrarna, som jag drar genom håret. Ibland tar jag lite extra i topparna, när håret behöver lite hjälp. Sedan flätar jag håret eller sätter i en lös knut och låter det självtorka med oljan i. Håret blir lent och mjukt, det är min absoluta favoritprodukt!



Balsam från Dollarstore. Vem har sagt att produkter måste vara dyra för att vara bra? Faktum är att jag har shampoo & balsam från bl.a. Bedhead, men dessa fungerar bättre till mitt hår. Sen kanske de är totalt värdelösa för någon annans hår, för vi har ju olika hårtyper och en fungerar inte till alla. Men dessa shampoo & balsam kostar 10kr/st resp. 10kr/2st, vilket jag tycker är en rätt okej peng att lägga när man är en snål smålänning.. ;)


 

Revlon Uniq One All In One Lotus Flower Hair Treatment. Detta är en spray som skyddar, återuppbygger, lenar och gör håret mer lätthanterligt. Dessutom doftar den gott utav lotusblomma! Jag köpte den som en 2 för 149:- deal hos en frisör som sålde ut en massa grejer under mellandagarna, men den finns att köpa på många ställen. Vill ni läsa mer kan ni läsa här [LÄNK] 



Barnängen Balsamspray. Denna är gjord för barn, utvecklad i samarbete med barn- & hudläkare, och alltså väldigt snäll. Ibland är håret lite extra trassligt när jag kommer ur duschen, och jag vill inte hålla på och slita med borsten, så istället sprayar jag i denna för att göra håret lättare att reda ut. Läs mer här [LÄNK]


L'Oréal Vitamino Color Gel-Masque. Detta är en hårmask/inpackning som återuppbygger och stärker håret, samt bevarar färg och glans. Den gör håret väldigt mjukt och lätthanterligt redan efter första användningen. Jag brukar använda den 2 gånger i veckan, och då ha i den en stund innan jag sköljer ur. Denna kostar lite mer, men är såå värd det! Vet att den säljs på bl.a. Rusta och ÖoB för cirka 300:-, och den ligger vanligtvis mellan 200-300:- vad jag sett i butik, men går att hitta billigare online. Jag köpte även denna hos frisören som sålde ut produkter, och köpte då 2 stycken för 199:- vilket gjorde mig superglad då det verkligen är en grym produkt!





Balsam i vattenkammat hår: Ett såå simpelt sätt att ge håret en välbehövlig boost. Jag brukar blöta en borste och sedan borsta genom håret lite snabbt, sedan lägger jag balsam  (eller inpackning, det väljer man själv) i hela håret. Sätter håret i en knut/klämma eller drar plastfolie runt hela håret om jag vill slippa riskera kladd. Så låter jag det sitta ett par timmar. Sedan sköljer jag ur och duschar håret som vanligt. 

Var försiktig med värme: Det är inget fel att föna, platta eller locka håret -men ibland bör man låta det vara. Jag fönar nästan aldrig hela håret, utan endast hårbotten (har eksem som irriterad vid fukt) och sedan lägger jag i olja och låter det självtorka. Jag plattar och lockar aldrig håret, men gör man det så ska man använda värmeskydd. Har du produkter i håret (t.ex. olja) ska du låta håret torka innan du använder platt/locktång, annars riskerar du att håret "steks" av värmen.

Tvätta hårborsten: Borstar håret gör vi varenda dag, och på samma sätt som håret blir flottigt/smutsigt, så blir även borsten det. Det är därför viktigt att tvätta borsten ordentligt. Jag använder en detangler-borste i plast, och den tvättar jag genomsnittligen 3 gånger i veckan, men 1 gång per månad kan annars räcka. Jag brukar passa på att tvätta den medan jag står i duschen, då häller jag shampoo på hårborsten och skrubbar med en liten nagelborste (speciellt köpt för hårborsten). Sköljer sedan av den ordentligt och låter den torka. Det tar 1 minut och är superenkelt.

Sätt igång blodcirkulationen i hårbotten: En bra borste reder inte bara ut tovor och håller håret lent, utan stimulerar hårbotten och sätter igång blodcirkulationen vilket får håret att växa snabbare. Man kan även massera hårbotten med fingrarna, några minuter räcker för att cirkulationen ska sätta igång.

Klipp topparna: Hårets toppar slits ofta och väl, och behöver då klippas av. Håret mår bättre om man klipper topparna regelbundet, och blir betydligt mindre risigt. Då mitt hår växer väldigt fort så klipper jag 3-5cm i genomsnitt 1-2 gånger per månad, men det är inte nödvändigt annars. Håll bara koll på ditt hår och känn efter om det börjar bli mycket tovor -då är det dags.

Sov med flätor: Om du har långt hår är det bättre att sova i flätor än utsläppt hår. Det gör att håret inte tovar och trasslar sig lite mycket när det gnids mot kudden.



Vad tycker ni om inlägg såsom detta? Är det något jag bör göra oftare? Ni får gärna kommentera eller klicka på "Gilla" så jag vet😘 

 







Kommentarer



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback