Jag är Rakkurva

Hej och välkommen till Rakkurva!
Här kommer en liten presentation av mig, för de personer som precis hittat hit och undrar vad tusan det är för en galning bakom bloggen. Genom 10 frågor får ni lära känna mig, och min blogg, lite bättre. Har ni några frågor eller funderingar är ni varmt välkomna att lämna en kommentar, eller kontakta mig via mejl: rakkurvablogg@hotmail.com 
 
Vem är jag?
Mitt namn är Isabelle, men det kallas jag endast på jobbet eller när jag gjort något riktigt dumt. Annars kallas jag oftast för Bella. Jag är ett majbarn från årskull -95, född och uppvuxen i den lilla sommarstaden Västervik.

Hur ser min förhållandestatus ut?
Jag hade turen att träffa min stora kärlek Felix redan som 15-åring, och vi förlovade oss fem månader senare. Nu bor vi tillsammans i en lägenhet, med våra två katter Mollie & Russin.

Vad kan man finna här i min blogg?
Det är en blandad kompott. Jag älskar att fotografera, så det bjuds på en hel del bilder. Är även hopplöst förälskad i att kladda med färger, så ibland delar jag med mig utav mina målningar. Ni kommer även få scrolla igenom långa texter med (ibland meninglöst) babbel, då jag är galen i att skriva. Men det jag nog vill lyfta fram allra mest är psykisk ohälsa, som jag själv lidit utav hela mitt liv. Jag blottar min själ i denna blogg, skriver om allt ifrån självskadebeteende och ångest, till alkoholism och oförståelse -och självklart hur jag tagit mig framåt. Sedan självklart bara min vardag, och en hel del kattbilder -jag är kattbesatt.

Varför ska man inte läsa min blogg?
Om man avskyr katter, då ska man fly snabbare än snabbast. Om man tycker det är tråkigt att kolla på mycket bilder. Om längre texter fyllda med åsikter får en att gäspa så käken nästan går ur led. Ochhhhh...om man inte förstår sig på teknikens ljuva under och alltså inte kommer in på den. Annars ser jag ingen anledningen till att låta bli att läsa.. ;)

Har jag några drömmar inte många vet om?
Självklart, vem har inte? Här får ni 3:
•Någon gång skulle jag vilja driva ett vegetariskt/veganskt café/lunchcafé. Och då även ha minievent där, t.ex. livemusik från lokala musiker, ha någon liten konstutställning från okända konstnärer, poesikvällar etc.
•Jag vill skriva en bok
•Någon gång vill jag vara helt ensam, t.ex. i en stuga i skogen, i cirka 1 månad

Favoritsyssla en fredagkväll?
Syssla?? Om jag lyckas hålla mig vaken efter 20:00 så äter jag cheez cruncherz i sweetchili-dipp och kollar serie med någon jag tycker om (katterna, till exempel, då får ju jag bestämma vad som visas på tvn)

Varför ska man vara kompis med mig?
Först och främst för att jag är så jäkla rolig att hänga med, jag älskar att bjuda på mig själv och det faktum att mitt skratt låter som en drogpåverkad Långben i bebisform gör att många skrattar...åt mig, men jag tar det jag får. Jag är väldigt ärlig, så du behöver aldrig oroa dig för att köpa en ful tröja när jag är med. Jag bryr mig om alla, så är du ledsen och behöver friterad mat och en kram klockan 02:40? Inga problem, jag kommer. Jag har fått höra att jag ger bra råd och är en bra lyssnare. Men den stora anledningen är nog för att jag tar vänskap på största allvar, jag tycker att det är det starkaste bandet som finns, mina knivar kommer inte hamna i din rygg.

Vilka egenskaper värderar jag hos andra?
Det beror lite på vad för relation vi har, men generellt sett så dras jag till stora personligheter, jag har skrivit en del om det i detta inlägg. Och sen är humor såå viktigt för mig, i alla relationer. Jag älskar att skratta, med vänner, familj, sambo, kollegor och främlingar -jag gillar att omringa mig med personer som har nära till skratt.
4 saker inte många vet om mig?
1] Jag är extremt ohändig, alltså pinsamt ohändig. "Vad är en hammare?", typ. Tur att Felix är snickare och ett redigt proffs med verktygen, annars hade vi varit illa ute, haha.
2] Jag ÄLSKAR ballonger. Jag har ingen aning om varför, de gör mig bara så himla glad. Kanske för jag är lite av en treåring på insidan ibland, men vem är inte?
3] Jag har fobi för folk i stora dräkter, t.ex. Subway-mackan som går runt på sommaren. Det var hemskt när jag var i New York första gången och det kryllade utav dräktfolk på Times Square, jag höll Felix i handen stenhårt och var tårögd. En konstig fobi kanske, men jag får panikkänslor i hela kroppen. Menar såna här: [länk]
4] Jag kan rappa Eminem - Lose Yourself & Whem I'm Gone från början till slut. Sen att det låter som skit är ju en annan sak, men jag kan vartenda ord iallafall haha!

Slutligen, varför bloggar jag?
För det är underbart. Jag har bloggat sedan 2008, fast under olika domäner, och jag kan inte tänka mig att lägga ner den. Det är så roligt att kunna gå tillbaka och se bilder, läsa tankar och funderingar och bara se vad jag gjorde. Bloggen är ju dessutom en nödvändig ventil för mig, den har varit en stor del i att bearbeta saker jag gått igenom. Dessutom är det ett fantastiskt community, jag har fått så mycket pepp och vänliga ord från andra bloggare, både i kommentarer och via grupper. Mer bloggar åt folket!


Nu känner ni mig lite bättre! Jag hoppas att ni finner någonting intressant här hos mig. Lämna gärna en kommentar eller klicka på "Gilla" om ni tycker om något inlägg, på så sätt vet jag bättre vad som uppskattas utav er. Kram!


[ Alla texter i bloggen är skrivna utav mig om ingenting annat anges, likaså alla foton. Att använda mina texter/bilder är helt okej OM man uppger att de är just mina. ]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0