Jag är Rakkurva

VÄLKOMMEN TILL RAKKURVA👋

Här kommer en liten presentation av mig, för de personer som precis hittat hit och undrar vad tusan det är för en galning bakom bloggen. Genom några frågor får ni lära känna mig, och min blogg, lite bättre. Har ni några frågor eller funderingar är ni varmt välkomna att lämna en kommentar, eller kontakta mig via mejl: rakkurvablogg@hotmail.com
 
 
VEM ÄR JAG?
Mitt namn är Isabelle Thörner, men jag kallas för Bella. Jag är ett majbarn från årskull -95, född och uppvuxen i den lilla sommarstaden Västervik.

OM JAG SKULLE BESKRIVA MIG SJÄLV MED TRE ORD BLIR DET...
Rastlös, glad och annorlunda. (2 av dessa ord brukade ha negativ klang, nu älskar jag dem)

VAD ÄR JAG RIKTIGT JÄKLA DÅLIG PÅ?
Förstå kartor och gps, baka bullar, sjunga, sitta still till musik, fläta hår, hålla röd tråd i samtal (det finns ju så mycket spännande att prata om!). Bland annat.

VAD ÄR JAG RIKTIGT JÄKLA BRA PÅ?
Argumentera och föra min talan, hitta på recept, vara hobbypsykolog till folk, få folk att skratta (jag skrattar mycket och har ett skratt bara en mor kan älska, så ja, haha), lära mig låttexter snabbt. Bland annat.

VAD KAN MAN FINNA HÄR PÅ RAKKURVA?
Det är en blandad kompott. Jag älskar att knäppa kort, så det bjuds på en hel del bilder. Är även hopplöst förälskad i att kladda med färger, så ibland delar jag med mig utav mina målningar. Ni kommer även få scrolla igenom långa texter med (ibland meninglöst) babbel och en del poesi, då jag är galen i att skriva. Men det jag nog vill lyfta fram allra mest är psykisk ohälsa, som jag själv lidit utav hela mitt liv. Jag blottar min själ i denna blogg, skriver om allt ifrån självskadebeteende och ångest, till missbruk och oförståelse. Jag tror att allt sker av en anledning, och att jag gått igenom så mycket för att kunna sprida kunskap och förståelse, och minska ensamhet!

 

HAR JAG NÅGRA "VISDOMSORD" ATT LEVA EFTER?
Jag har nog många, ärligt talat. Men när jag var tonåring och blev utsatt för en del skit så skrev jag "Dö inte för dom du hatar, lev för dom du älskar" och det är något som brukar eka i mitt huvud när jag mår skit. Även en av Luna's repliker i Harry Potter; "You're just as sane as I am"-hon är min absolut favoritkaraktär och just den repliken gör mig så glad. Vi är alla lite galna.

HAR JAG NÅGRA DRÖMMAR SOM FÅ VET OM?
Självklart, vem har inte? Här får ni 4 st:
•Någon gång skulle jag vilja driva ett vegetariskt/veganskt café/lunchcafé. Och då även ha minievent där, t.ex. livemusik från lokala musiker, ha någon liten konstutställning från okända konstnärer, poesikvällar etc.🍴
•Jag vill skriva en bok📚
•Jag drömmer om att åka runt och prata/föreläsa om psykisk ohälsa💬
•Någon gång vill jag vara helt ensam, t.ex. i en stuga i skogen, i cirka 1 månad🌲

FAVORITSYSSLA EN FREDAGKVÄLL?
Beror väldigt mycket på humör och energi; Dra ihop ett gäng och gå ut, ha roligt och gå hem i soluppgången. Ligga på soffan och snacka skit med någon babe. Sitta med lurarna och spela dator med vänner. Gå ut på promenad med mysig musik i öronen. Sitta och mysa med katterna. Alltså jag är nöjd med det mesta haha!

VARFÖR SKA MAN VARA KOMPIS MED MIG?
Först och främst för att jag är så jäkla rolig att hänga med, jag älskar att bjuda på mig själv och det faktum att mitt skratt låter som en drogpåverkad Långben i bebisform gör att många skrattar...åt mig, men jag tar det jag får. Jag är väldigt ärlig, så du behöver aldrig oroa dig för att köpa en ful tröja när jag är med. Jag bryr mig om alla, så är du ledsen och behöver friterad mat och en kram klockan 02:40? Inga problem, jag kommer. Jag har fått höra att jag ger bra råd och är en bra lyssnare. Men den stora anledningen är nog för att jag tar vänskap på största allvar, jag tycker att det är det starkaste bandet som finns, mina knivar kommer inte hamna i din rygg.

VILKA EGENSKAPER VÄRDERAR JAG HOS ANDRA?
Det beror lite på vad för relation vi har, men generellt sett så dras jag till stora personligheter, jag har skrivit en del om det i detta inlägg. Och sen är humor såå viktigt för mig, i alla relationer. Jag älskar att skratta (och gör det hela tiden), så jag gillar människor som har nära till skratt.

Bild: google.se

FYRA SAKER INTE MÅNGA VET OM MIG?
1] Jag är extremt ohändig, alltså pinsamt ohändig. "Vad är en hammare?", typ.🔨
2] Jag ÄLSKAR ballonger. Jag har ingen aning om varför, de gör mig bara så himla glad. Kanske för jag är lite av en treåring på insidan ibland, men vem är inte?
3] Jag har fobi för folk i stora dräkter, t.ex. Subway-mackan som går runt på sommaren. Det var hemskt när jag var i New York första gången och det kryllade utav dräktfolk på Times Square, jag höll mitt ex i handen stenhårt och var tårögd. En konstig fobi kanske, men jag får panikkänslor i hela kroppen. Menar såna här: [länk]
4] Jag kan rappa Eminem - Lose Yourself, Superman & Whem I'm Gone från början till slut. Sen att det låter som skit är ju en annan sak, men jag kan vartenda ord iallafall haha!

SLUTLIGEN, VARFÖR BLOGGAR JAG?
För det är underbart. Jag har bloggat sedan 2008, fast under olika domäner, och jag kan inte tänka mig att lägga ner den. Det är så roligt att kunna gå tillbaka och se bilder, läsa tankar och funderingar och bara se vad jag gjorde. Bloggen är ju dessutom en nödvändig ventil för mig, den har varit en stor del i att bearbeta saker jag gått igenom. Den har även gett mig möjligheten att uppmärksamma och öka förståelse för psykisk ohälsa, vilket jag brinner för. Dessutom är det ett fantastiskt community, jag har fått så mycket pepp och vänliga ord från andra bloggare, både i kommentarer och via grupper. Mer bloggar åt folket!


Nu känner ni mig lite bättre! Jag hoppas att ni finner någonting intressant här hos mig. Lämna gärna en kommentar eller klicka på "Gilla" om ni tycker om något inlägg, på så sätt vet jag bättre vad som uppskattas utav er. Kram!


©Alla texter i bloggen är skrivna utav mig om ingenting annat anges, likaså alla foton. Att använda mina texter/bilder är helt okej OM man uppger att de är just mina©

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0