svampplockning


2023-08-27 @ 09:47:58

I veckan var vi ute på svampjakt igen, och hittade denna gång en hel del svart trumpetsvamp. Youssef som aldrig varken plockat eller ätit dem blev helt överlycklig och han var så himla exalterad att hjärtat smälte. Känner mig väldigt lyckligt lottad att få dela livet med någon som uppskattar dessa saker lika mycket som jag gör.



Jag har blivit bättre på att dokumentera dagarna i bilder, däremot är jag sämst på att komma ihåg att lägga in dem såhär, och därför blir det flera inlägg på samma dag när jag väl kommer på det -men vad gör det, egentligen? Det är bara så roligt att kunna se tillbaka på åren som går.


Nu ska jag värma på kaffet och spela lite, sedan förbereda inför veckan.






Picnic with a view


2023-08-27 @ 09:37:58


Vi har promenerat upp på detta berg säkert 10 gånger denna sommar, och varje gång har vi sagt att "vi måste ta en picknick här uppe någon gång" då det är såå fin utsikt och sällan andra människor där. Så häromdagen bestämde vi oss för att packa picknickkorgen med lunch och gå upp. Det var väldigt soligt och varmt -och väldigt mysigt. Ni som kikat in här förut vet ju att vi lever för att mysa; göra något simpelt men glädjande tillsammans och verkligen ta vara på stunderna man har ihop -och picknick är en utav favoriterna. Alla mål blir godare när man äter dem på en filt utomhus medan man pratar och skrattar med sin bästa vän, så är det bara. Jag är en person som absolut kan vara tacksam för dyra grejer, men det finns ingenting jag uppskattar mer än de enkla sakerna; en promenad i skogen, några timmar på biblioteket, en picknick, mata änderna, dricka kaffe på en bänk, måla tillsammans, ligga i sängen och prata, kramas medan man diskar...alla de där små sakerna som gör vardagen så fantastiskt fin och värdefull.







field of sunflowers


2023-08-27 @ 09:03:55

Solros har alltid varit min favoritblomma, av någon anledning så blir jag direkt glad när jag ser dem. Jag har därför länge letat efter ett fält för självplock länge nu, men inte hittat något i närheten. Men för några veckor sedan hittade vi detta fält av en ren slump, och nu har jag äntligen fått gå i ett solrosfält och plockat blommor -minst sagt magiskt. Dessutom väldigt mysigt och romantiskt att ha en liten solrosdejt.


Har ni någon favoritblomma?






Ännu en dag i skogen


2023-08-18 @ 10:10:50

Igår var vi en sväng hos Emil & Caroline och umgicks lite, sedan åkte vi ut och hade en heldag i skogen vilket var såå härligt. Vi plockade lite svamp, 5 dl lingon och 5-6 dl björnbär -så vår frys ska fyllas med ännu mer gott nu (vi har plockat kilovis utav både svamp och bär i år). Det lär blir några fler skogsdagar innan säsongen är över, vi båda tycker det är helt underbart att ha en heldag i skogen -och man sover ju så mycket bättre efter!


Tips: Vårat svampställe blev förstört för några år sedan då skogen höggs ned (plockat där sedan jag var barn), så vi åker runt och letar upp ställen som ser ut att vara bra svampskogar och när vi hittar så markerar vi ut platserna på Google maps och sparar privat. Har en hel mapp som heter "Bär/svamp" och under varje nål står det vad det är vi hittat där, t.ex. "kantareller" eller "lingon". På så sätt har vi ett gäng bra ställen att leta på nästa år igen och behöver inte komma ihåg alla småvägar vi åker in på! Ett enkelt tips om ni råkar stöta på ett bra ställe och vill slippa tänka "var tusan var det vi åkte egentligen?" nästa år.






busy blue


2023-08-04 @ 13:01:42
Några bilder jag tog häromdagen när det hade regnat och asfalten bildade så starka reflektioner att fotona nästan såg ut att vara partiella negativ. Gillade verkligen det "omvända" ljuset.