vipera berus


2024-05-08 @ 09:44:45

Stötte på denna skönhet på vår promenad igår. Som tur var så var vi lite förberedda och hade Cera i famnen, och vi får nog byta promenadstråk med henne nu när ormarna vaknar till. Men är den inte så otroligt häftig? Jag har alltid gillat ormar, tycker de är väldigt vackra djur (även om jag inte vill ha dem runt anklarna, såklart). Men väldigt roligt att få lite bilder på den!







Cera, promenad och stugmys


2024-05-08 @ 09:29:30

Tog några härliga bilder på vår långpromenad i solen igår. Jag hade en lugn och mysig födelsedag, mest promenader, spel och sushi som stod på schemat.






Rådjur med vårkänslor


2024-05-06 @ 18:17:46
Häromkvällen stötte vi på ett litet rådjur med riktiga vårkänslor. Den smög på och försökte leka med fåglarna (som var totalt ointresserade och inte alls brydde sig om den skuttande lilla krabaten), den försökte även leka med en katt som inte heller var det minsta intresserad, haha. Rådjuret såg oss men brydde sig inte om att vi satt i bilen 20-30 meter bort, det enda den ville var att busa runt. Det var verkligen som att se en hundvalp försöka tagga igång alla runtom, så otroligt sött. Väldigt härlig stund att få bevittna och till och med lyckas få på bild.

Då bilderna togs precis i solnedgången så skiftade ljuset väldigt mycket. Jag tänkte först försöka redigera om färgerna till samma skalor för lite mer "OCDvänligt", men bestämde istället att jag gillar variationen i färg och ljus.





Idag har jag försökt läsa min bok, som jag kämpar oändligt med att ta mig genom. Jag älskar egentligen att läsa, men min hjärna har liksom lagt av sedan några veckor tillbaka? Ingen ny information går in i huvudet och jag har haft supersvårt att få färdigt skolarbeten? Det känns jättetråkigt då jag, hör och häpna, älskar att plugga och lära mig nya saker. Men just nu har det bara känts extremt ansträngande och överväldigande. Ska ta nya prover imorgon så får jag väl se om det är det fysiska eller mentala som håller på att klappa ihop igen, haha. Hursomhelst så tar jag mig genom även detta, det är bara en hjärntrött period.


Imorgon fyller jag år och trots att jag ibland har lite åldersnoja så känns det helt ok. Jag vet inte om jag äntligen börjar bli klokare, eller om det senaste året bara ändrat mina prioriteringar, men jag som annars brukar må väldigt dåligt vid min födelsedag känner mig relativt tillfreds nu. Trots allt så är jag på en bättre plats i livet än jag varit tidigare år, och det känns skönt.
Hursom, imorgon ska jag bara mysa och ta det lugnt, och sedan blir det gemensamt familjefirande för mig och mamma på fredag. På lördag har Youssef planerat en tripp på konstutställning och jag kan inte tänka mig en bättre present, jag ser verkligen fram emot det enormt. 






video: vi pratar ut


2024-05-06 @ 09:39:48
Vi har haft det väldigt tufft de senaste 18 månaderna (cirka). Det har varit oändligt med läkarbesök, smärta, sorg...men nu börjar vi komma ut på andra sidan och kände att vi ville göra en video där vi pratar öppet om allt som hänt; delvis för att få rensa luften och släppa skammen, men också för att själva acceptera vad som hänt och verkligen kunna gå vidare. Så detta är den mest privata video vi gjort, men det har känts väldigt skönt efteråt. Välkomna in i vårat kaos.




Jag vill informera om att vi tar upp ämnen som kan vara känsliga och/eller triggande för vissa.
Om du eller någon i din närhet mår psykiskt dåligt finns det alltid hjälp att få. På mind.se finns mycket bra information kring var du kan vända dig för stöd och råd [Klicka här].
Även 1177 har bra tips, råd och kontaktförslag. Se 1177.se för att se vad som gäller i din region.