De 10 bästa julkalendrarna som sänts


2017-12-04 @ 19:29:35
 
 
[10] Gumman som blev liten som en tesked (1967)
Jag såg ju inte denna när den gick, i och med att jag är född 28 år efter den först sändes så blir det ju svårt haha. Men jag såg den mycket som barn och älskade den! Tyckte det var så roligt att hon sa "Göta Petter" kommer jag ihåg. Vill ha en teskedsgumman-version av Anders Bagge och ha med i fickan så man kan ta fram när man är ledsen, hahaha!


[9] Selmas Saga (2016)
Bildresultat för selmas saga
På nionde plats har vi den senaste julkalendern om Sagas härliga äventyr. Jag har inte sett så många julkalendrar de senaste åren (den där vidriga "Allrams Höjdarpaket" förstörde allt, ryser bara jag tänker på den) men förra året tyckte jag att den verkade så jäkla bra så jag var tvungen. Och jäklar vad bra den var! Precis som en julkalender ska vara, kände mig som ett barn igen!


[8] Kaspar I Nudådalen (2001)
När denna sändes var jag 6 år och alltså lagom gammal för att börja älska julkalendrar (typ, haha) och det gjorde jag verkligen. Dessutom var dataspelet sååå roligt! Spelade det många gånger som barn.


[7] Sunes Jul (1991)
Vad finns det inte att älska? Hela familjen är ju underbar, framförallt pappa Rudolf såklart. Han är en utav de bästa karaktärerna i svensk tv, så jäkla bra.


[6] Julens Hjältar (1999)
Levande julgransprydnader som försöker hitta hem igen, bara det gör en ju helt kär. Jag gillade verkligen denna julkalender, men om det var något som verkligen vann mitt hjärta så var det dataspelet. Har letat efter mitt spel i säkert 10 år nu, men det är spårlöst försvunnet. Om någon har ett hemma så säg till! Ser ut såhär:


[5] Pelle Svanslös (1997)
Världens snällaste katt Pelle som är hopplöst förälskad i Maja Gräddnos men får ständiga bekymmer med elake Måns och hans följeslagare Bill & Bull. Jag undrar hur många gånger jag såg dessa avsnitt som barn, 20? 30? En miljard?


[4] Mysteriet på Greveholm - Grevens Återkomst (2012)
Relaterad bild
Att jag älskar julkalendern från 2012 beror nog till 90% på att det är en uppföljare till den magiska från 1996 och har med både mina favoriter Jean och Staffan, men även hela familjen Olsson får vara med på ett hörn eller två. Överhuvudtaget så tycker jag att den är sååå bra! Såg den senast för några dagar sedan, haha!


[3] Trolltider (1979)
"Sol på säd, sol ger liv, knåda, knåda" Ååh denna underbara fantastiska julkalender kom 16 år innan min födsel men är och förblir en av de bästa som någonsin visats i svensk tv. Får såna myskänslor bara jag tänker på den!


[2] Dieselråttor och Sjömansmöss (2002)Bildresultat för dieselråttor och sjömansmöss
Jag kan se på den hur många gånger som helst, jag slutar aldrig älska den. Vill också vara en liten dieselråtta och få leva med Mäster Estragon och Trassel med Trunken -och såklart göra middagsbön med Lucky Closette; "Vi bedjar om skitiga barn vid vårt bord, och massor av äckligt i maten. Så lätt det är att vara nöjd här ombord, och aldrig diskar vi faten. Äckelpotta, äckelpotta, öh *klick med tungan* *pruttljud*". Sa den vid varje måltid som barn, och gör fortfarande ibland haha!


Och vinnaren äääär
[1] Mysteriet på Greveholm (1996)

Den absolut bästa någonsin, the one and only GREVEHOOOOLM (om man inte räknar med uppföljaren då hehe). Jag kan nog ärligt talat varenda replik i varenda avsnitt, när jag är på dåligt humör letar jag upp en scen jag gillar och ser om och om (skrattar lite mycket varje gång). Som barn hade jag och min storasyster Nathalie två bästa kompisar som också var systrar, som vi umgicks med hela tiden, och vi fyra kunde verkligen sträckglo denna julkalender dag efter dag. Än idag brukar jag och Natta dra igång Greveholm och säga alla repliker tillsammans med skådespelarna hahaha. Undrar varför ingen annan vill se detta med oss... Haha nemen verkligen, obesegrad favorit år efter år♥♥♥


Vilken julkalender har varit eran favorit under årens gång? 






Kommentarer



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback