FYRA HEMSKA DOKUMENTÄRER VÄRDA ATT SE


2018-09-14 @ 16:34:43
Jag älskar dokumentärer, allra mest gällande brott. Jag är väldigt intresserad utav att försöka förstå vad som kan få en människa att begå så hemska brott, vad skapar en seriemördare till exempel? Kanske är det därför att jag inte alls kan relatera till deras sätt att tänka och är oförmögen att se världen ur deras perspektiv, och jag har alltid varit nyfiken på det jag inte kan förstå. Hur som helst så tittar jag mycket på dokumentärer, så här har ni 4 stycken jag rekommenderar:


EVIL GENIUS

Ett pizzabud kommer in på en bank med en bomb fäst runt halsen. När polisen anländer berättar han att han är en gisslan som skickats ut på "skattjakt" för att slutligen få nyckeln till bombkragen. Kort därefter är han död. Allt eftersom FBI gräver djupare i fallet blir det mer och mer bisarrt. Vem är hjärnan bakom dådet? Var pizzabudet verkligen en gisslan, eller medbrottsling? 

En dokumentärserie på Netflix i 4 delar. Jag tyckte att den var väldigt spännande, och dessutom mycket bra gjord. Definitivt en utav de bästa dokumentärer jag sett!







ENCOUNTERS WITH EVIL
En dokumentärserie som kretsar kring kallblodiga brottslingar och de vidriga brott de begått. Olika avsnitt går igenom olika "sorters" brott; allt ifrån kannibalism till skolskjutningar, med en snabb djupdykning in i dåden och personerna som begått dem. Några utav de ökända namn som dyker upp är bl.a. Jeffrey Dahmer, Josef Fritzl och Adam Lanza.

Väldigt intressant serie, jag gillar att avsnitten tar upp några brottslingar som begått liknande brott och att man verkligen hinner få en inblick trots den korta tiden. På Netflix.
 
 


FRENEMIES: LOYALTY TURNED LETHAL
"Keep your friends close, and your enemies closer" brukar man ju säga, och så är verkligen fallet i denna dokumentärserie. Varje avsnitt tar upp ett enskilt brott när någon blivit mördad utav en eller flera närstående, människor de litat på och funnits där för, som vänder dem ryggen på det absolut värsta sättet möjligt. Vi får höra anhöriga berätta om chocken och sorgen, och i vissa fall till och med se intervjuver med mördaren själv.

Den är väldigt intressant och man får en "men herregud"-känsla i varenda avsnitt, dessutom får man se skådespelare rekostruera händelseförloppet vilket gör att man får en bättre inblick. Den är däremot inte jättebra gjord, enligt mig, men trots det är det en serie jag verkligen rekommenderar. På Netflix.






MOMMY DEAD AND DEAREST
"En granskning av det uppmärksammade, sanna kriminalfallet med Dee Dee Blanchard och hennes dotter, Gypsy Rose, som utforskar en av psykologivärldens mest kontroversiella syndrom: Münchausen by proxy." - Beskrivning från HBO.

Denna dokumentär gör ärligt talat jäkligt ont i själen på mig, jag skulle aldrig stötta en mördare men samtidigt lider jag med henne något otroligt. Den känns väldigt noggrannt gjord och är otroligt intressant att se. På HBO.






Har ni tips på någon bra dokumentär jag bara måste se?






Kommentarer
Postat av: Lisa

på netflix finns en serie som heter ”i am a killer” sjukt spännande dokumentär, rekomenderar starkt ☺️👍🏼

Svar: Måste kolla in den, tack för tipset!😍

2018-09-19 @ 00:31:54



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback