Tre dokumentärer som är värda att se


2018-01-30 @ 16:47:22
Relaterad bild
I Am Jane Doe. Denna dokumentär såg jag för en vecka sedan, och den är så himla viktig. Den handlar om unga tjejer som blir slagna, drogade, våldtagna och sålda på nätet. Och om deras föräldrar, som slåss för sina barns rättigheter. Sajten där de, och så många andra barn, har sålts vägrar erkänna något ansvar, trots att det efter noggranna undersökningar visar sig att de på olika sätt underlättat barnsexhandeln. Det blir rättegångar efter rättegångar, föräldrar som vägrar ge upp, och ingen advokat vill ta sig an fallet -tills de hittar en ensam man på sitt eget lilla företag som är villig att stå upp för flickorna. Det är en stark, gripande och smärtsam dokumentär om en förälders värsta mardröm, och ett problem så många blundar för. Alla borde se den!

Netflix beskriver: "Denna starka dokumentär följer verkliga fall där amerikanska flickor fallit offer för barnsexhandel via annonser på en nyhetssajt på nätet."


Amanda Knox. Det var ett tag sedan jag såg den, men jäklar vad den är intressant. Dokumentären kretsar kring mordet på Meredith Kercher i Italien 2007, och fokus ligger på den nu friade Amanda Knox. Trots att hon idag är frisläppt, blev hon dömd och fängslad för mordet två gånger, och efter att ha sett dokumentären ställer man sig frågan; Gjorde hon det, eller gjorde hon det inte? Vad tror ni?

Netflix beskriver: "Två gånger dömdes hon för - och friades från - mord. Amanda Knox och personerna som var inblandade i hennes fall pratar ut i den här undersökande dokumentären."


Bildresultat för nova mind of a rampage killer
Mind of a Rampage Killer. Denna dokumentär undersöker vad som får människor att bli begå fruktansvärda brott; är ondska medfödd, eller något som sker efterhand? På vilket sätt påverkar de tidiga barndomsåren hur vi utvecklas? Går det att ändra beteendet hos människor som levt sina liv i brottslighet? Vi får höra intervju med Charles Andrew "Andy" Williams, som suttit fängslad sedan 2001 efter att ha gått in i skolan och börjat skjuta, med 2 dödsoffer och 13 skadade som följd.

Netflix beskriver: "Nova tar sig in i huvudet på notoriska massmördare för att ta reda på vad som driver en person till att begå sådana fruktansvärda brott."



Några andra dokumentärer jag rekommenderar (och har skrivit om tidigare): Only The Dead , Your Worst Nightmare , Captive 


Brukar ni se på dokumentärer? Har ni några must-see?






Kommentarer



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback