CHRISTMAS TREE


2015-11-30 @ 22:17:30
Idag har jag umgåtts med Felix, vi har åkt i lite affärer och handlat mer julsaker. När vi kom hem städade vi lägenheten (dammsög, moppade, plockade ordning, diskade, tvättade) till mysig julmusik och sedan började vi sätta upp lite julgrejer. Mollie var självklart en riktig liten pain in the ass när vi skulle sätta upp granen, hon skulle bara klättra upp i den och leka haha! Therese & Icke kom förbi och fikade lite, myspys. Nu sitter jag i soffan och är faktiskt väldigt trött för en gångs skull, ska nog kolla PH och sedan sova. Puss






Lite pyssel


2015-11-29 @ 20:46:19
Köpte lite skojiga saker på maxi förut så nu har jag pillat ihop två små ljusfat -en adventsljusstake och en med snöbollsljus. Inte perfekta men jag har haft lite att underhålla mig med en stund iallafall hahah... Ligger i soffan just nu och kollar tv, mys! Puss






EXOTISKT FRUKTFAT


2015-11-26 @ 22:55:16






TORSDAG


2015-11-26 @ 21:23:56
Två bilder från häromdagen när vi badat Mollie<3


Idag har jag hunnit med lite allt möjligt; varit på möte, åkt runt i lite affärer med Felix & Therese, varit hemma och plockat lite, tränat med Lizzie, handlat med Lizzie & Adamski, lagat mat och kollat tisdagens PH. Nu ska jag rensa lite lådor och skriva födelsedagskort, sedan blir det gårdagens PH. Puss






SHOPPING MED BÄSTA GIRLSEN


2015-11-25 @ 16:44:44
Många kronor fattigare men ett par snäpp gladare ;) Visar eventuellt mina inköp ikväll om jag orkar hehe. Påväg hem nu iallafall, trötta och glada :) 






GODMORGON


2015-11-25 @ 09:16:18
Sitter och väntar på att Lizzie och Anna ska kma och hämta mig, så styr vi bilen mot Linköping för lite shopping på Ikea och Ikano!! 






Fynd från Eleven's utförsäljning


2015-11-21 @ 17:41:22
Eleven har haft utförsäljning sen i onsdags, så var nere både i onsdags och igår för att fynda. Fick med mig en del båda dagarna, och förutom det på bilderna så fick jag även med mig en del julklappar +några saker jag redan gett mami haha. Betalade sammanlagt för allt endast 1520kr, så är jäkligt nöjd! 






Stop "praying", start doing.


2015-11-20 @ 13:13:45
Under fredagskvällen i förra veckan utfördes ett flertal terrorattacker i Paris -129 människor uppges ha omkommit och cirka 352 fick föras till sjukhus. Efter det har sociala medier svämmat över utav människor som vill visa medlidande med hashtagen "prayforparis", och på facebook kryllar det av människor som lagt in franska flaggan i sin profilbild. Jag minns i somras när flyktingströmmarna tog verklig fart; hela Sverige var "skakat", det var fruktansvärt med den lilla treåriga pojken som spolats upp på en strand i Turkiet och alla hashtagade "prayforsyria". Men nu hände något, enligt alldeles för många, "värre"; terrorismen har nått västvärlden och dess attentat har då skördat 129 liv (att det uppskattningsvis under tre år dött i genomsnitt 274 personer per dag, vilket ger cirka 100.000 döda per år, i Syrien är inte alls lika hemskt längre, västländska är viktigare). Västvärlden är satt i skräck. Jag fick en notis från Aftonbladet att en efterlyst terrorist gripits på ett asylboende i Sverige. Flykting-hatet strömmar in överallt, helt plötsligt är alla flyktingar farliga terrorister som tänker ta över Sverige och begå massmord. Såklart att om någon flykting är terrorist så måste ju alla vara det, eller hur? Precis som alla svenskar helt plötsligt blev våldsamma våldtäksmän när Hagamannen började härja, visst? Och precis som alla norrmän är terrorister eftersom Anders Behring Breikvik är det, inte sant? Ni är så jävla noggranna med att själva inte bli dragna över samma kamm, men när det gäller andra är ni förbannat snabba med att generalisera


Idag kom ytterliggare en notis från Aftonbladet, denna gång uppges beväpnade jihadister ha gått in på ett hotell i Malis huvudstad Bamako; minst tre personer har dödats och cirka 170 människor hålls gisslan. Kommer ni nu ändra era profilbilder till Malis flagga? Kommer ni börja hashtaga "prayformali"? Kanske, i alla fall tills nästa sympati-hashtag översvämmar era sociala medier och ni hoppar på den trenden. Ni vill verka som goda medmänniskor på nätet, men i det privata kan jag fan svära på att minst 70% av er någon gång senaste månaden suttit och irriterat er på flyktingströmmarna och jag är helt säker på att 90% av er aldrig har lagt en krona eller ägnat en minut åt att faktiskt hjälpa till.

Men vad händer när erat älskade lilla landet lagom faktiskt får bomber släppta på hustaken, när beväpnade organisationer skjuter era vänner? Ska ni då sitta på era arslen och hålla tummarna för att det inte är eran familj som sprängs i småbitar, att det inte är eran mor/far/son/dotter/syster/bror som får halsen avskuren på öppen gata? Nej, då kommer ni fly. Ni kommer skrapa ihop era sista kronor och försöka fly för era liv. Ni kommer åka osäkra båtar över farliga hav, sova på kartongbitar på någon strand i ett annat land, gå många mil utan mat eller vatten. Ni kommer göra allt för att ta er någonstans där ni kan känna er trygga, precis som flyktingarna idag. Vi kan ju bara hoppas att människorna där tänker göra mer än ni.



Exempel på bra organisationer att skänka till (klicka på ett namn för att komma till sidan);
UNHCR






Uncle Ian - Festifall 13/11/15


2015-11-14 @ 12:41:44

Igår åkte jag ner till Mejeriet för att se (framförallt höra) min lillasyster och hennes band uppträda på Festifall, tog självklart med kameran och ännu mer självklart var det väl att mitt minneskort inte ville sammarbeta och blev fullt trots att det i vanliga fall får plats runt 600 bilder till. Aja. Fick 2 (eller en och en halv) videor, tänkte kolla dom nu och se om dom är okej att lägga upp, vore såå kul för dessa ungdomar spelar och sjunger musik av världsklass.


Vaknade för ett tag sedan och har sedan bara suttit och gått igenom bilderna från igår. Nu tänkte jag börja fixa till mig för om en stund åker jag och Felix ner till stan för att träffa Anna & Stoffe, vi ska antingen fika eller luncha, mys. Puss!






Aska - 131115


2015-11-13 @ 14:28:43

Fem bilder jag knäppte idag på finaste Aska


Imorse följde Anna med mig till sjukhuset där jag skulle ta blodprover. Blev ett jäkla styr och dom fick kalla in olika människor som fick försöka. Jag är extremt svårstucken och dessutom har jag nål- och blodskräck vilket inte var jättekul när det började pissa blod ur handleden på mig och sedan från ovansidan på handen. Fyfan säger jag bara, vilken jäkla tur att Anna var med annars hade jag ta mig fan inte klarat det.
Nu är jag hemma och Anna har precis åkt, förhoppningsvis ska vi ses mer sen :) Puss






Delfinerna i Källvik


2015-11-11 @ 12:51:00
I lördags åkte jag till Källvik för att få en skymt av delfinerna som simmat dit. Det var väldigt svårt att få bilder då dom simmande under vattnet och sedan dök upp bara någon sekund i taget, men några hyfsade fick jag i alla fall! Jag har endast sett fria delfiner en gång tidigare i Spanien när jag var yngre, vilket jag knappt minns då vi åkte på båtresa och jag blir extremt sjösjuk så tog bara några bilder med min digitalkamera och sedan spenderade jag den åkturen med huvudet mellan knäna haha. Så att se delfinerna nu, dessutom i Sverige och inte alls långt ifrån där jag bor, var väldigt häftigt. Som närmast dök dom upp ca 2,5 meter ifrån mig vilket jag inte var beredd på så höll på att ramla baklänges hahah.. Aja :


Har ni sett fria delfiner någon gång? Eller skulle ni vilja göra det? :)






Fyra bilder på min bebis♥


2015-11-11 @ 11:56:20
Har äntligen hittat laddaren till min kamera så nu kan jag äntligen knäppa lite bättre kort, himla skönt. Tog några bilder på min lilla busebebis vilket inte är det lättaste när hon far runt som en galning haha! Nu sitter vi och myser i soffan, om några timmar ska jag dra mig neråt stan för att träffa Elinpelin och senare ska jag käka hos Felix mormor och morfar :)






ARMBAND FÖR EN GOD SAK


2015-11-06 @ 18:11:48






Mammas duktiga tjej<3


2015-11-04 @ 15:20:07
Idag har Mollie fått sin första vaccination och även blivit chippad. Jag blev helt paff över hur lugn hon var, hon bara låg i mina armar och sa inte ett ljud, sedan sov hon i mitt knä hela vägen hem. Nu är vi hemma och ska bara mysa hela dagen :)






HALLOWEEN


2015-11-01 @ 08:12:35
Igår var det ju halloween så jag var hemma hos Adam med ett härligt gäng. Drog hem tidigt för mådde inte bra, då var det skönt att få av sig allt smink och bara få krypa ner med sin lilla familj.

Nu vaknade jag för en stund sedan, om ca 1h kommer Sabina hit och ska hålla Mollie sällskap medan jag och Felix åker till Kalmar för att hämta Therese och Icke. Puss!