Perfekt middag


2023-07-28 @ 11:51:09

Improviserade lite krispig potatis igår, och det blev såå himla gott! Perfekt ihop med kyckling, sallad, fetaost och creme fraiche parmesan/vitlök. Att köpa ett mattermometer var dessutom det bästa jag gjort, vet inte varför jag inte gjort det tidigare? Har inte ätit torr kyckling sedan jag köpte den för snart ett år sedan; det blir perfekt varje gång och kräver minimal ansträngning haha. 







Blåbärsskogen


2023-07-27 @ 12:07:03

Vi har hittat en skog som är proppfull med blåbär, så igår kväll åkte vi för andra gången ut dit för att plocka. Nästan 1,5L blåbär och några enstaka kantareller blev det innan vi kände oss nöjda och åkte hemåt. På vägen svängde vi förbi mamma & Pelle för att ge dem nästan en halvliter, och det uppskattades.

Har ni plockat några blåbär ännu? Eller kanske lite svamp?






Som ur en saga: Åkulla bokskogar


2023-07-27 @ 11:53:24
I söndags åkte vi till Åkulla bokskogar för att äntligen få gå längs vandringsleden som följer de vackra stigarna -något som stått på min bucket list ett tag. Några dagar innan fick jag en bordsskiva på foten (skulle slänga ett gammalt bord men skivan lossnade) och har sedan dess haltat runt med en spricka i främre foten, men inte tusan tänkte jag låta det hindra mig från vår lilla resa. Så jag haltade runt där, och trots att jag var betydligt mer blå och öm efter en dag i skogen så ångrar jag verkligen ingenting -jag hade utan tvekan gjort om det. Det var som att vandra i en saga; Så obeskrivligt vacker natur, fågelsång överallt, ljuset som smög in mellan grenarna, träden som omfamnade himlen...Jag är förälskad i denna plats. Inte ens 2,5h regn kunde dra ner humöret; Tvärtom så gjorde det mig ännu mer lycklig när skogen luktade regn.

Vi var båda överens; Hit kommer vi återvända fler gånger. Det går inte få nog.


Bilder och ord kan inte riktigt fånga upp eller beskriva känslan av att vandra där, men jag gör ändå ett tappert försök. Råder er att lyssna på denna sång [länk] medan ni kollar på bilderna, för känslans skull.




Har ni några tips på vackra skogar/naturreservat/nationalparker att besöka? 






Blåbär, Torsten och solnedgång


2023-07-12 @ 12:17:50

Har varit hundvakt åt min systers hund sedan i söndags och ska vara det tills på fredag, så vi bor i stugan ihop med familjen. Häromdagen tog vi en morgonpromenad i blåbärsskogen och sedan bakade jag paj av dem, så väldigt härligt. Solnedgångarna är verkligen magiska och helt omöjliga att någonsin tröttna på -är så bortskämd som får bo så under somrarna.

Vad gör ni i i veckan?






Picknick 8/juli/23


2023-07-12 @ 12:11:31

Jag har sagt det förut och jag säger det igen; Picknick är något utav det absolut mysigaste som finns, och ett så härligt sätt att spendera kvalitetstid tillsammans. Här hade han jobbat, så jag förberedde kycklingwraps och snacks och packade ihop allt tills han kom hem -så åkte vi iväg på en gång och åt middagen i kvällssolen med nyfikna kor en liten bit ifrån. Sådana stunder får mig verkligen att vara i stunden och uppskatta livet, något som annars kan vara svårt i depressiva skov, men som Youssef gör lättare. Vi har verkligen kämpat för att göra vår relation så fin som den nu är, och jag är så tacksam för det. För lite mer än en månad sedan friade han och jag kan inte tänka mig någonting mer underbart än att spendera evigheten med min allra bästa vän. Jag dokumenterar lyckan för att bära den med mig genom mina mörkaste stunder; Och låta den bära mig. För även under de tyngsta dagar vet jag hur lyckligt lottad jag är, och jag kommer aldrig ta det för givet.


Älskar verkligen vår picknickkorg som jag hittade på secondhand för omkring hundralappen (!!), den är såå fin och rymmer dessutom allt man kan tänkas behöva.
Bordet är en sängbricka vi hittade på TGR för 90kr och fungerar perfekt som picknickbord; det är lagom höjd, storlek och tar ingen plats i bilen -så verkligen ett tips för er som gillar picknick!

Kakorna och godiset köpte vi från ett stånd längs vägen; en ung tjej som säljer hembakat som sommarjobb, så är det öppet när vi åker förbi stannar vi och köper någonting. Billigt och alltid jättegott! Verkligen en tips att stanna till om ni åker förbi mot Segersgärde.





Jag har haft problem med SSL-certifikatet och därför har bloggen inte riktigt fungerat som den ska -men nu är det åtgärdat så jag kommer försöka uppdatera oftare.






b u z z a r d


2023-07-12 @ 11:38:09

Tagna 07/juli/2023

Var äntligen snabb nog med kameran för att få några fina bilder på denna skönhet som spanade längs vägen, de brukar annars vara så snabba med att flyga iväg. Visst är den vacker?






Brownies (utan socker, gluten, smör...)


2023-07-02 @ 18:21:57

Häromdagen var jag lite rastlös men i behov utav egentid, och något utav det roligaste jag vet är att testa ut recept. Jag har sett många som gör brownies med svarta bönor, men jag har alltid varit för feg för att prova då jag varit såå säker på att jag inte ska gilla det. Men nu tänkte jag att det var dags att prova mig fram för att skapa ett recept jag själv tycker om! Och herrejösses vad gott det blev?! Både jag och Youssef älskar dem, och de är toppen för mig som älskar fika men behöver dra ned på sockret.

Nästa gång ska jag prova att tillsätta lite proteinpulver med blåbärssmak och hackad, ljus choklad (sockerfri) -tror det kan bli himla gott!



DU BEHÖVER:
380g Svarta bönor (ca 230g avrunnen vikt)
10 dadlar, urkärnade
0,5 dl vatten
2,5 msk flytande honung
100g mörk choklad, sockerfri
1 dl kokosolja
1 tsk vaniljarom (går även använda vaniljpulver)
2 ägg
2 tsk bakpulver
5 msk kakao
2 tsk sötströ


GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skölj bönorna och kärna ur dadlarna, lägg dem sedan i mixer tillsammans med vatten och honung. Mixa tills det blir en slät smet. Ställ åt sidan.
3. Smält chokladen över vattenbad. Ta av från spisen och tillsätt kokosolja och vaniljarom -blanda slätt. Rör sedan ned äggen.
4. Blanda bakpulver, kakao och sötströ i en bunke. Rör ned chokladsmeten, och till sist bönsmeten. Blanda slätt.
5. Lägg bakplåtspapper i en mindre form med högre kant, och häll ned smeten.
6. Tillaga i mitten på ugnen, ca 20 minuter.
7. Låt svalna innan du skär upp eller lägger på frosting.

 

FROSTING:
Häll lika delar naturell Philadelphia och Proteinella (nyttigare alternativ till nutella, finns flertalet olika) i en bunke och vispa slätt med elvisp. Jag använde ca 1dl utav varje. Bred frostingen över dina brownies.

Toppa med färska bär, t.ex. jordgubbar eller hallon.


TIPS: Min superenkla mangosorbet blir otroligt god till detta då den "fräschar upp".