Kakor och presenter


2017-03-31 @ 23:36:20

Några bilder från tidigare ikväll då vi körde lite mysfirande för Banani som fyller år imorgon♥

Jag och Felix har precis kommit hem från hans bror där vi ätit pizza, kollat film och snackat. Ska krypa ner bredvid älsklingen nu och kolla något på ipaden. Godnatt!






COLORFUL


2017-03-31 @ 13:30:19
Min lunch tidigare idag; stekt quorn, körsbärstomater, majs, gurka, purjolök, basilika och persilja. Är det bara jag som tycker mat smakar bättre när det ser lite roligare ut? Hursom så var det galet gott.

Ikväll kommer Anna hit då jag och Felix ville ha lite myskväll för att fira vår fina vän som fyller år imorgon! Ska bli jättemysigt♥ Just nu ska jag slänga i en tvätt och plocka ordning lite här hemma då det ser ut som ett bombnedslag haha. Inget roligt väder ute men gör mig ingenting då jag ändå är lite småhängig.

Vad gör ni denna fredag? :)






Sååå beroendeframkallande! (speciellt #4 & #6)


2017-03-31 @ 10:58:10






Lite tändvätska på min livsglöd


2017-03-31 @ 00:25:43

Livet har varit tufft de senaste månaderna, mitt mående påverkar inte bara mig utan alla i min närhet och jag tror det är fler än mina krafter som börjar ta slut. Jag har fällt lika många tårar som jag tagit andetag, och mina leenden har alltmer sällan varit äkta. Därför är det så otroligt viktigt att skriva ner och minnas de stunder då stenen i bröstet mer liknat ett sandkorn och andetagen plötsligt slutat göra ont. Ikväll var en sådan stund. 


Ingenting som personer utifrån skulle se på som något stort eller kanske inte ens märkbart -men som för mig fyller på mitt energiförråd tillräckligt för att orka kämpa lite längre. Lite tändvätska på min livsglöd. 

Jag kom ut ur duschen, klädde på mig och Felix satt i soffan med telefonen. Jag la mig med huvudet lite snett i hans knä, så jag kunde se hans ansikte. Sedan lyssnade vi på låtar ur Ed Sheeran's nya album, sjöng med, pratade och skrattade. I över en timme låg jag där, flyttade upp huvudet tillräckligt för att känna vibrationerna i hans bröst medan han sjöng med och skrattade. Jag var så..lätt. 

I en timme var jag fri från all smärta, all ångest, allt självhat, all rädsla, all frustration, all sorg, all tyngd -allt som annars gör mig illa fanns inte riktigt där. Jag var väl medveten om att världen fanns runtom, men den spelade liksom ingen roll, den kunde inte skada mig. Det enda som var viktigt var stunden. 

Jag tänkte att "om det här är lycka, så förstår jag varför alla vill ha den, och om detta inte är lycka då vill jag ändå bara känna precis såhär". Jag fick kämpa för att alla överväldigande positiva känslor inte skulle svämma över genom tårkanalerna -tårar har jag så många ändå, jag behöver samla skratt. Gång på gång tänkte jag även "det här är varför jag kämpar, det här är vad som är värt att kämpa för", som ett smått desperat försök att pränta in i mitt eget huvud att inte ge upp sen när ångesten återfått makten.

För någon annan var vi ett par som hade en mysig och rolig stund -för mig var detta en stund att leva, så jag orkar överleva andra stunder.

"Älskar du mig?" - "Ja." - "Hur mycket?" - "Mest av allt, såklart. Alltid."







Jag vill flytta!


2017-03-29 @ 17:48:52
Jag bor ju i lägenhet nu (och troligtvis ett bra tag framöver), men som de flesta andra så har jag en massa idéer om mitt drömhem. Därför tänkte jag börja med ett återkommande inlägg (typ varje vecka); Mitt absoluta drömhem. Olika saker jag skulle vilja ha om pengar inte var något problem haha. Hur låter det? :)


Som dom flesta vet är Skönheten & Odjuret en utav mina absoluta favoritfilmer, och det är en sak i filmen jag alltid drömt om att ha själv; Biblioteket. Jag vet inte exakt varför, men jag älskar det. Det är så vackert och något väldigt speciellt med en massa böcker. Helst av allt vill jag ha tre stora väggar fyllda med böcker, och mitt i en utav väggarna ett stort fönster man kan sitta i. Bara ta en bra bok och sätta sig i fönstret, så himla mysigt! Ni vet såna här fönster:


Window seat
 






En fjäril och tusen tankar


2017-03-29 @ 14:04:25

Jag vill inte gärna prata om hur jag mår. Jag vill inte ringa min mamma och gråtandes säga "jag vet inte om jag klarar det här längre". Jag vill inte att Felix ska vakna klockan 3 på natten och hitta mig skakandes i mörkret. Jag vill inte säga till mina vänner att jag inte orkar träffas därför att jag inte kan sluta gråta. Jag vill inte skratta med nära och sedan komma hem och falla ihop för orken tagit slut. Jag vill inte behöva avboka 9 utav 10 möten för att jag ligger och kräks. Jag vill inte få blackouts och svimma flera gånger om dagen. Jag vill inte sätta mig i en fotölj mittemot min psykolog och tala om för honom att jag gett upp hoppet. Jag vill inte få medicin på medicin utskriven för att ändå bara bli sjuk och tvingas leta vidare. Jag vill inte behöva byta kanal när nyheterna kommer för att de ger mig ångest. Jag vill inte knuffa bort alla i rädsla att de ska känna min smärta. Jag vill inte slita loss hår från mitt huvud i ren panik. Jag vill inte höra folks suckar när jag svikit dom. Jag vill inte behöva förklara mig för oförstående människor. Jag vill inte få förhoppningar för att sedan slå i marken hårdare än innan. Jag vill inte ha hjärtklappning och stickningar i kroppen varje gång jag måste handla. Jag vill inte ständigt växla mellan att inte kunna sova, och att aldrig kunna hålla mig vaken. Jag vill inte gå varje dag och vara rädd för vad jag ska göra mot mig själv. Jag vill inte tala om för någon hur illa det verkligen är, hur ont det gör precis hela tiden. Jag vill inte att någon ska veta om mina ärr, hur gärna jag vill ge upp, trycket som plågat mitt vänsteröra i veckor på grund av att jag svimmar, eller det faktum att jag verkligen inte vet vad jag ska göra längre. Jag vill inte gärna prata om hur jag mår. Men jag måste.


Jag kan inte sopa det under mattan såfort någon kommer och låtsas som ingenting. Dom flesta frågar "hur är det med dig då?" på ren rutin, det är någonting man bara gör och många vill egentligen inte ha ett ärligt svar. Men jag kan inte fortsätta svara "jodå jag mår bra" när ögonen fortfarande är svullna efter all gråt. Även om andra blir smått obekväma när man svarar att det inte är så bra, och även om jag skäms så fruktansvärt, så måste jag vara ärlig. Inte för deras skull, men för min egen. Hur ska jag någonsin ha en chans att bli bättre, om jag inte ens kan erkänna att det är dåligt? Hur ska jag någonsin kunna lösa ett enda problem, om jag bara låtsas som de inte finns? Jag kan inte hålla det inom mig, hur gärna jag än vill, för då blir det såhär. Då går jag månader i sträck och blir sämre för var dag. Om någon med en stor tumör inte pratar om det och får hjälp, hur ska den någonsin ha en chans att bli frisk? Tumören kommer ju inte en dag plötsligt krympa ihop och försvinna av sig självt, precis som min psykiska ohälsa inte bara kommer försvinna. Jag är sjuk, utan botemedel, det finns ingenting som någonsin kommer kunna garantera att jag kommer vara pigg eller må bra länge. Min sjukdom syns inte, jag har inget gips eller rullstol, men det betyder inte att den inte existerar. Jag har kämpat varje sekund sedan jag var 6 år, och jag kommer troligtvis vara tvungen att kämpa till mitt sista andetag. Så jag måste prata om det, inte för uppmärksamhet eller medlidande, utan för att varje gång jag låtsas att allt är bra så dör jag lite inombords. Jag måste vara ärlig för att ge mig själv en chans att få leva.

Så, hur mår jag?
Inte bra, inte bra alls. Men jag kämpar på.
Kanske slipper jag överleva snart. Så jag äntligen får leva.







Tisdag


2017-03-28 @ 13:42:40

Igår var en jättebra dag, tränade med Lizzie på morgonen sedan tog jag och Caroline en tripp till Linköping för lite shopping. Vi hade en supermysig dag och jag är ett par sköna tofflor rikare!


Idag är däremot ingen bra dag; har ägnat dagen åt värktabletter, värmekuddar, gråt och kräkningar -allt på grund av denna förbannade mensvärk. Har inte ens ätit något för mår så illa och även om jag kunde äta så kan jag inte stå och laga mat för smärtan. Män har sån jävla tur som slipper detta helvete(den som vågar jämföra detta med en smäll på pungen kommer få bollarna mosade i ett skruvstäd i en vecka så pratar vi sen, do not test me). Hade tänkt städa och fixa idag men istället ligger jag här. Så arg.







SÖNDAG


2017-03-26 @ 16:07:47

Sjukt gött väder idag här ute i skogen. Vi har gått långpromenad till ödehus och sedan suttit här i solen och babblat, riktigt mysig dag! Tagit massa bilder så det kommer senare eller imorgon.







QUIET


2017-03-24 @ 08:59:05

Ett gäng bilder från igårkväll då jag och Felix satt inlindade i filtar vid stugan♥


Jag vill trännaaananana, har så jobbigt mycket energi och samtidigt magkatarren från helvetet tillsammans med nästintill andnöd då pollenallergin försöker kväva mig och medicinerna knappt hjälper. Älskar att vara helt täppt i hela skallen och klia sönder ögonen, life at its finest. Nä fyvale, ingen bra dag. Ska krypa ner i soffan och fortsätta kolla Netflix, räddaren i nöden.






Torsdag i mars


2017-03-23 @ 22:29:45

Min dag har bestått av illamående(magkatarr at its finest), lekfulla (läs: pain in the ass) katter, möte på öppenvården, promenad i vårvädret med min bestbud, pannkakor, åka till stugan med kärleken för att insvepta i filtar njuta av solnedgång och tystnad(kliché till tusen, mysigt till miljarder), och senaste timmarna Bones i soffhörnet.


Tog några bilder vid stugan men har ej orkat gå igenom så ni får några mobilbilder på katt och blomma







2010


2017-03-21 @ 13:01:48
Hittade min jättegamla pepplista och inser att 15-åriga jag hade oroväckande kass musiksmak hahaha...
 
 
Vad är ens detta för uselt oljud?? Hahaha usch vad höll jag på med. Självklart fanns det även bra musik såsom All Time Low, Eminem och Shakira, men majoriteten i listan är verkligen hemsk haha. 2010 var verkligen inte ett bra musikår för mig, uppenbarligen.






PAWS


2017-03-21 @ 12:44:33

Ett gäng bilder jag tog förut på mina prinsessor♥

Kände mig jäkligt hängig när jag vaknade imorse så blev ingen träning, nu känns det dock mer som att pollenallergin gått till attack så ska ta medicinen. Tänkte göra någon snabb lunch, sedan diska och efter det ska jag baka lite. Skulle egentligen till tandläkaren men dom ringde imorse och bokade om till imorgonbitti, får en extra dag att samla mod haha.

Vad gör ni idag?






Morgonmys


2017-03-20 @ 09:00:34

Jag vaknade för 2h sedan, har precis käkat frukost så ska dra till gymmet med Lizzie nu och göra av med lite energi.


Gosigaste Mollie







PROMENAD MED PAPI


2017-03-18 @ 18:06:11
Fyra bilder från tidigare idag då jag och papi tog en promenad på över 1 timme i det sköna vädret

Nu ska jag göra lite mat och sedan fortsätta plocka här hemma. Är så jäkla trött just nu så måste fylla på energin lite haha.






Review: Beauty & the Beast


2017-03-18 @ 17:43:53
Igår var jag och såg den nya Beauty & the Beast på biopremiären, och jag kan ärligt säga att jag aldrig tidigare varit ens i närheten så exalterad över en film som denna. Alla som känner mig vet att den tecknade B&TB är en utav mina absoluta favoritfilmer of all time. Belle som karaktär är en utav mina topp 3 i alla Disney-filmer(kanske alla filmer överhuvudtaget), så ni kan ju tänka er vilka förväntningar jag hade.


Först av allt kan jag säga att jag hade konstant gåshud genom HELA filmen, jag var nästan öm i huden efteråt haha! Dessutom satt jag och log som ett fån, och då och då grät jag -bara för den var så jäkla bra att jag blev väldigt känslosam! Filmen som helhet var rakt igenom MAGISK, och så mycket bättre än jag ens kunnat tänka mig. Den var så otroligt välgjord i både skådespeleri, sånger och manus.

 
Emma Watson...vart ska jag ens börja? Hon är så fantastisk. När jag först läste att hon skulle spela rollen som Belle blev jag överlycklig, för visst känns hon ändå lite som en "real life Belle"? Hennes sångröst var överraskande vacker, att hon dessutom är en grym skådespelerska vet vi nog alla men denna rollen passade henne så perfekt. Hon var en bättre Belle, än Belle. Och det är jäkligt stora ord att komma ifrån mig.



Denna film går "steget längre" än den tecknade filmen från 1991 och jag fullkomligt älskar det, den svarar liksom på frågor man haft på ett alldeles underbart sätt. Jag måste även säga att de övriga skådespelarna inte heller kunde passat bättre än de gjorde, helt obeskrivligt bra. Måste nog speciellt ge cred till Luke Evans som gjorde Gaston så jäkla bra!
 


Allt som allt var detta en av de bästa filmer jag någonsin sett och jag vill bara se den igen och igen.
 

Ni som funderar på att gå och se filmen: GÖR DET.
Ni som inte funderar på att se den: SE DEN.