saker man skriver


2019-02-25 @ 14:52:38

Fick en mindre flipp inatt och gjorde ett nytt instagramkonto, enbart för att samla små saker; Saker man oftast inte säger, saker man känner och tänker, saker man skriver ner i ångestboken eller mobilens anteckningar. För att skrivandet är panodil för själen.
 
Så kika in på sakermanskriver om ni vill läsa


Ur funktion


2019-02-25 @ 08:11:31
De senaste veckorna har hela jag varit ur funktion, mer och mer hela tiden. Jag glömmer saker, jag glömmer allting i stort sett, och tvingas kriga mot ångesten varje vaken sekund. Mitt huvud är så fullt av snurrande ångesttankar att det inte finns plats kvar för någonting annat. Så jag glömmer att höra av mig, att svara. Jag glömmer att äta, och att sova. Jag tappar bort allt jag äger. Jag tappar bort allt jag är. Men jag orkar inte ägna ens en gnutta energi åt det. Jag orkar inte.

Både vänner och familj har noterat att jag dragit mig undan, att jag vill vara ifred, att jag behöver älta på egen hand. Och jag förstår att de vill träffas, jag förstår att de skickar meddelanden och ringer, för jag hade gjort samma sak. De vill ju bara finnas där. Men jag orkar verkligen inte.

9/10 gånger har jag inte kraft nog att svara på ett sms, det tar emot i precis hela kroppen. Jag blir stressad när någon vill träffas, för jag vill så himla gärna ses och stundvis tycker jag det är jätteroligt, men efter max 1h är kraften helt slut och jag vill bara hem, men jag vill oftast inte säga det, vill inte vara den som alltid går hem. Så jag blir den som aldrig hänger med. Jag blir den som väljer att sitta hemma medan alla har roligt, för jag orkar inte. Jag orkar fan inte ha roligt.

De osynliga barriärerna tycks omringa mig; hindrar mig från att göra någonting alls. Så jag sitter här. Försöker att bena ut knutarna i huvudet med springturer, långpromenader, skrivade, matlagning och allt det där som förut har gett mig styrkan åter. Men det blir ingen skillnad, jag finner ändå mig själv krypa ihop till en ångestboll och jag hör mig själv säga högt "håll ut, stå ut, du klarar detta också", samtidigt som det enda jag kan tänka på är att jag inte orkar mer.

Så, jag är uttömd, har ingenting kvar att ge till någon annan. Ur fuktion.

Och jag menar inte att glömma bort er, jag menar inte att skjuta undan er, och jo ni är otroligt viktiga. Allihop. Just nu är det bara viktigare att överleva dagen.


whiskey-free


2019-02-15 @ 23:18:17
 


fairytale fantasy


2019-02-15 @ 22:07:08

Jag ÄLSKAR alla♥dag


2019-02-14 @ 19:36:33
Idag är det, som de flesta vet, alla hjärtans dag. En dag att fira kärleken, i alla konstellationer. Eller en dag att skriva ut på facebook att man minsann inte gillar denna dag och att "man ska visa varandra kärlek alla dagar". En dag att använda sociala medier till att sucka över förälskade människor, och skriva öppet om att "ingen älskar en". En dag att tycka så jävla synd om sig själv.


MEN jag älskar alla hjärtans dag, och då menar jag ÄLSKAR. Jag ser det inte som en dag då man ska köpa en massa prylar och låtsas vara någonting man inte är, för det är inte vad dagen handlar om. Det är en dag att fira det man har, att hylla kärleken. På samma sätt som vi firar födelsedagar, mors dag och fars dag -så bör vi fira kärlekens dag. Det är en hyllning till att älska, vem man än älskar, vilken typ av relation det än är. Det finns ingen regel om att man måste vara i en partnerrelation för att få fira, älskar du en vän eller en hund har du lika stor anledning att fira idag. Vi firar ju faktiskt inte sex, utan kärlek. Vi firar ALLA hjärtans dag.

Men så får man ändå höra "jag är singel så jag har inget att fira" , hela tiden. Den 14 februari är inte bara alla hjärtans dag, utan även alla gnällspikars. Jag förstår att man kan känna sig ensam, men du måste ju ha någon i ditt liv att fira med? Någon som är viktig för dig, någon du älskar? Jag är inte troende kristen och har då egentligen ingen anledning att fira varken jul eller påsk, men jag firar båda två lika glatt ändå. Alla högtider (ja, jag anser att alla hjärtans dag kvalificerar sig som högtid) handlar ju i dagens samhälle om gemenskap, och det är vad vi bör se det som; En dag att fira att vi har varandra.


DETTA är min första alla hjärtans dag som singel på säkert...10 år? Men jag känner ärligt talat inte att jag saknar någonting idag, precis som jag inte saknade något igår. Jag känner mig inte ensam, för första gången, därför att jag funnit trygghet i mig själv. Jag har så många människor att älska och älskas utav, men jag tänker ägna dagen åt att fira den nyaste kärleken i mitt liv; Kärleken till mig själv. Därför att precis som kärleken till en partner, en förälder, ett djur, ett barn eller en vän -så är den värd att firas. 

Idag har jag gått i skogen med mysiga hundar, dansat runt till bra musik medan jag hängt tvätt, hört min bästa vän skratta över telefon, fixat med bilder, kramat min mamma, legat i en soffa med 3 hundar och 2 katter, spelat favvospelet, och känt mig riktigt älskad. Nu ska jag färga håret, göra ansiktsmask, skära upp lite honungsmelon och gosa ner mig i soffan. Notera att jag endast gjort saker jag mår bra av, och vet ni varför? För att jag förtjänar det. 

Jag kommer aldrig sluta fira alla hjärtans dag, för att kunna älska och älskas är något fantastiskt och det bör aldrig tas för givet.Ur min ångestbok: Tisdag, 5/feb/2019


2019-02-10 @ 10:52:19

Jag var någon igen. Efter alla år av tomhet så hade jag äntligen blivit någon.

Men så såg jag dig, mitt framför mig stod du.
Du sa ordet jag drömt om att få höra.

Förlåt.

Vi gick in i varandra i affären, din axel stötte till min och du sa förlåt. För det var ditt fel. Min axel fick ursäkten min själ har väntat på i så många år. Min axel var värd en ursäkt.


Dom säger att sexualbrott förstör en människa, men det stämmer inte. Något som är förstört kan lagas, byggas på nytt, återuppstå. Men det är ingen vandalism; Det är en stöld.
Du stal ifrån mig.
Du övertog äganderätten till min kropp, men du stal även något mycket värre än så; Du stal min trygghet, min glädje, mina drömmar. Du stal mitt öppna hjärta, min närhet, mitt värde. Du stal mitt nej, min fria vilja, min känsla av kontroll.

Du stal mig. Hela mig.


Jag har spenderat så många år med att försöka återuppbygga mig själv, men hur kan jag någonsin göra det när jag inte ens existerar?

Jag finns inte.

Du stal mig och dödade mig. Jag ligger begraven i dina trevande händer, dina mörka ögon, i dina vassa knän. Jag har fantomsmärtor i en själ som inte längre finns. Mitt huvud exploderar varje gång din röst spelas upp som en hackig cd-skiva, om och om igen.

"Det är ju ditt fel, du ville ju det här"

Smärtan från din brännande beröring var ingenting i jämförelse till tortyren då dina ord slet ut min själ.


Jag var någon igen. Efter alla år av tomhet så hade jag äntligen blivit någon.
Men så såg jag dig, mitt framför mig stod du.
Och precis som den där kvällen i din säng så stal du mig. På ett ögonblick gick jag från Någon, till Ingen Alls.

Jag vill glömma och gå vidare, men jag vet inte hur. Jag har förlorat förut, jag har sörjt många gånger. Men nu vet jag inte hur. 
För..

Hur går man vidare från sin egen död?

 


mys


2019-02-08 @ 20:38:53

Soffhäng med favoritkillen, mysigaste som finnsBlivit lite promenader runt Lysingsbadet i veckan, och det är så otroligt vackert där ute nu, men även så otroligt halt haha, livsfarligt.


Dagens frukost var inte fel; Smoothie på färsk banan & honungsmelon, frysta vinbär och vaniljyoghurt, sedan apelsin, mango och morötter med crème fraiche, samt två kokta ägg. Och självklart kaffe, alltid kaffe.

Mollie är överlycklig när det kryllar utav fåglar utanför hahaMin fredag har varit superskön; gått promenader med Tom, spelat med Mickis, tvättat, diskat, lagat mat..sånt som behövs. Nu väntar jag på en vän, så blir det en lugn fredag. Önskar er alla en fin helg♥


h.s.e


2019-02-07 @ 20:50:36
19/jan/2019


behind the curtain


2019-02-07 @ 18:53:23


De senaste dagarna har jag mått lite sisådär, så har inte haft jättemycket ork direkt. Som tur är så har jag världens finaste människor i min omgivning som alltid får mig på bättre tankar, lyllos mig♥

Idag har jag mest bara tagit det lugnt, gick på en långpromenad Lysingsbadet tidigare idag med Tom vilket var en riktig utmaning då alla vägar var täckta utav is haha. Men det var så himla fint där ute, jag tog av mig hörlurarna och bara njöt av hur lugnt det var. Sedan har jag bara lagat mat, kört lite tvätt och nu väntar jag på att Mickis ska ringa så vi kan spela.

Vad har ni gjort idag?


unbreakable


2019-02-03 @ 15:35:25
Lördagsmör


2019-02-02 @ 11:09:00
Igår spenderade jag bokstavligen hela dagen (typ kl 10-18) med att hjälpa Lizzie flytta. Jäklar vad vi kämpade på med att konka tunga möbler upp och ner i trappor, länge sen jag var så slutkörd som efter det träningspasset haha! Idag har jag träningsvärk precis överallt, så jäkla mör att jag knappt kan klä på mig själv haha, sätta mig och kissa är tortyr då benen och rumpan är helt mos hahaha.. Men jag älskar träningsvärk, då vet man att man jobbat hårt.

Jag ska göra mig i ordning nu, sedan ska jag eventuellt åka ut och fota en sväng med min kära mor. Senare ska jag nog träffa vänner och bara ha en bra lördag.
Vad gör ni idag?