Sov gott


2020-01-27 @ 07:50:09
Jag sitter på en filt på trappan. De kalla vindarna omsveper mina ben, men de känns inte lika isande längre. Jag ser ut över vattnet; noterar hur sjön fylls utav små, mörka vågor; lyssnar till ljudet när de slår upp mot berget. En kylig söndag i januari. Medan The Fray's mjuka stämma sjunger ur mobilens högtalare, försöker jag minnas allt det bra. Inte det sista. Jag vill minnas dig så som du var, när du fortfarande orkade vara. Det finns ju så mycket bra, så mycket fint. Så många sommardagar i solen när du bara njutit, så många nätter du låtit din päls fyllas utav mina tårar, så mycket förståelse och omtanke i en så liten, liten varelse. Så mycket värme; så många år utav kärlek. Och jag är tacksam. Tacksam för att du valde just oss, tacksam för att du blev en viktig del av vår familj, tacksam för att vi fått älska dig. Och herregud, vad vi älskat dig. Du var liksom omöjlig att inte falla pladask för. Aldrig har jag stött på någon så snäll, så accepterade, som med en blick från de stora, blå ögonen kunde få vemsomhelst att mjukna. Det är så jag vill minnas dig. Och det är så jag kommer att minnas dig.

 

Vi står runtom dig; pratar om kärleken, skyfflar försiktigt lite jord över din viloplats. Vi säger att det känns bra att du slapp lida, att du aldrig behövde ha ont. Hade vi fått bestämma så hade du fortfarande sett på oss med de blå ögonen, gosat i våra knän, busat med flugor. Men det var inte upp till oss. Detta var vad du behövde, och dina behov går före allt vi vill och önskar. Du går före allt vi vill och önskar. Vi pratar om hur speciell du var; jag tänker tillbaka på mina tonår då du hjälpte mig genom panikattacker och hämtade de andra när du inte kunde lugna mig. Jag tänker på första gången du hoppade upp i mitt knä, satte framtassarna på mitt bröst, och försiktigt slickade bort tårarna från mina kinder. Jag minns när du for mellan golv och tak efter en liten studsboll jag hittat. Jag berättar om kvällarna då du vägrade lämna min sida, för du visste direkt när jag inte mådde bra. Vi pratar om hur alla som stött på dig, har älskat dig. Även de som egentligen inte varit förtjusta i djur, har fallit för dig. Du var fantastisk. Och det är förevigt så vi minns dig.

Våra ögon är tårfyllda, och det gör ont, men det känns samtidigt fint. Fint att vi fått dela ditt liv och fint att få stå bredvid dig när du nu påbörjat din nästa resa. Och så fint att du får vila på platsen du älskade. Tack, käraste lilla varelse, för allt du givit oss. Sov gott tills vi ses igen.


 






lite vardagsbilder


2020-01-27 @ 07:21:14
Min frukost igår (och typ alla andra dagar haha). Har blivit som besatt av äggröra med sallad, det är så jäkla gott, enkelt, snabbt och jag håller mig mätt länge utan att det ska lägga sig som en sten i magen. Igår skivade jag champinjoner och stekte i vitpeppar innan jag slog över äggen, så jäkla gott. Isvatten med citron och frysta bär är också en solklar favvo.



Kan äntligen träna igen efter nästan en månad med feber och bihåleinflammation, så igår åkte jag ner tidigt och hade gymmet för mig själv en stund. Underbart.



Förra veckan bjöds det på magi när himlen var så otroligt vacker (och jag, såklart, var helt tagen utav den). Höll på att driva Lizzie till vansinne när jag inte kunde prata om något annat än hur vackert allt var haha!



Mys och bus, inte lätt att få en bra bild på tokfisen♥



En tidig januarimorgon i fönstret



Ännu en vacker himmel. Älskar.


Solen tittade in genom fönsret så jag passade på att ta en bild. Yup.



Älskade Tom. Efter en promenad satte vi oss på piren i det lilla solljus som kikade fram och bara myste.



Nu har jag varit vaken i över en timme, så det börjar bli dags för frukost känner jag. Eller rättare sagt min mage påminde mig precis när den gav ifrån sig ett avgrundsvrål. Hahaha, jaja, tur att äggröra går så snabbt. Senare idag kommer förhoppningsvis Jennie och har mysdag, välbehövligt. 






digital insanity


2020-01-21 @ 07:11:26


Har eventuellt fastnat totalt för att göra såna här bilder, lite halvt psykotiska kanske men sååå stimulerande att sitta och pilla med. Mina personliga favoriter är "Men are bullshit" och "Boo, you whore", den förstnämnda är jag faktiskt sugen på att göra canvas av. Men vi får se.



Som vanligt så är jag usel på att uppdatera här, men jag har faktiskt bestämt mig för att försöka komma igång igen och blogga mer frekvent. Lovar. Förhoppningsvis.








Bilder från i julas


2020-01-07 @ 16:40:24
Det har inte varit så gott om uppdatering här, men i mitt försvar har det faktiskt varit både jul och nyår. Här är några bilder från julafton hos min syster.


 
Julafton spenderade jag först hos min syster med familjen; god mat, mysigt sällskap, Kalle Anka och en jäkla massa gos med lillskruttan såklart. Dock blev min stackars syster dålig så jag och mamma följde med henne in till sjukhuset och spenderade några timmar där. På kvällen var jag hemma med Jennie, Alex, Ludde och Sebbe -julmys med ligan när det är som bäst.



Nu har jag legat sjuk i 1,5 vecka -åkte på en jävla influensa och fick bihåleinflammation så har varit helt paj ett bra tag, sovit 90% utav tiden ärligt talat haha, men det börjar äntligen gå åt rätt håll iallafall. Nyårsafton fick därför bli en lugn kväll hemma; tur i oturen så var mina kära babes lika sjuka som jag, så vi kollade på fyrverkerierna genom vardagsrumsfönstret, lyssnade på musik och åt en massa gott. Jag klagar inte, det var jättemysigt och bättre sällskap går nog inte hitta.

Har ni haft en bra jul/nyår?