kaos

 


fyra steg

 


Det är inget fel att vara lite "känslig"

Dom flesta har hela mitt liv sett mig som en väldigt "hårdhudad" person, som alltid reser mig efter alla smärtsamma fall och är alldeles för envis för att låta andra trycka ner mig. Jag ändrar aldrig åsikter för andras skull eller i rädsla att trampa någon på tårna, jag står upp för mig själv även om det betyder att jag får stå ensam, jag är så jävla öppen att jag vet vissa nästan skräms till en början och beter någon sig som ett arsle så är jag inte rädd att tala om det. Jag tror inte på att ljuga, jag tror inte på att ändra sig själv för att passa samhällets normer, jag tror inte på att hålla käften för att fly konflikter. Jag är 100 procent säker på att hur ont livet än gör, så hade det gjort mycket ondare om jag låtsades vara någonting jag inte är. Jag har blivit kallad många fula saker i mitt liv men låter inget av det definera mig, jag har många gånger faktiskt skrattat när folk försökt trampa på mig med ord som "slampa" och "hora", det rör mig liksom inte. Jag tror på ärlighet utan att vara elak, att köra sitt race utan att köra över någon annan. Allt detta är jag, men inte hela jag. Jag är lika känslig som jag är hårdhudad.

Jag är en otroligt emotionell person, känner jag saker så gör jag det med hela min kropp och själ, jag blir liksom uppslukad utav känslor. Och jag är, till skillnad från vad dom flesta tror, en riktig storgråtare. Inte bara i mina depressiva skov(då är det ju mer ångest), utan alltid. Ärligt talat så kan nästan vadsomhelst få mig att gråta, allt ifrån en söt hund till att inte komma åt där det kliar. Det är ingenting jag egentligen skäms över, det är sån jag är, ändå säger jag det med en nästan skämtsam ton om jag pratar med andra om det, som att det annars skulle låta så allvarligt och pinsamt. Men vad är det för fel med att vara känslig? Är det egentligen någonting konstigt att ha nära till tårar? Jag tycker inte det. Därför tänker jag här lista 15 saker som får mig att gråta. Läs och döm.
 


Har ni lätt att gråta?

två år utan

Idag är det faktiskt 2 år(!!!) sedan jag slutade röka, visst är det sjukt?? Jag som innan trodde att jag aldrig skulle kunna sluta, som rökte 2 paket om dagen i genomsnitt. Jag minns hur sjukt jag tyckte det kändes efter ett tag när framförallt min smak blev bättre, alla kryddor kändes mer, allt var liksom godare. Känner själv att jag aldrig skulle kunna vara tillsammans med en rökare för fyfan vad illa det stinker om skiten(lite parfym och ett tuggummi hjälper verkligen inte för de som tror det haha!), men är tacksam att Felix var med mig ändå och att det var han som fick mig sluta. Att sluta röka var definitivt något utav det bästa jag gjort, och denna dag är jag stolt över!


Grattis på 2-års dagen till mina betydligt renare lungor haha! ;)


Molliebus

 


sunday

Erica och Theo kom hit rätt tidigt så skulle vi kolla igenom ett arbete och umgås lite. På kvällen åkte jag och Felix till mami och Pelle för lite mysfika och bingolotto, en jättemysig kväll!! Nu är jag helt slut så ska krypa ner i sängen


Mina två mupphjärtan


snö

Tidigare idag var det jättehärligt väder, och nu snöar och blåser det för fullt?? Nästan lika omväxlande som svensk sommar ju. Vi hade iallafall lite mys hos Mathilda & Fabbe nu ikväll, och har precis kommit hem efter en liten promenad i ovädret. Nu tänker jag krypa ner i sängen och kolla på något!


I BILEN

Vi har varit lite på stan i Linköping en kortis och nu är vi på väg till djursjukhuset för att hämta Torsten. Ha en bra dag!


4 FAVS FROM 4 FAVS


Jag älskar verkligen Disney; både filmerna, karaktärerna och såklart alla dessa fantastiska låtar. Lyssnar nog ärligt talat mer på disneymusik än vanlig haha (fråga Felix hur många gånger jag sjungit disney när jag lagat mat bara). Jag har verkligen växt upp med dessa underbara filmer, och för mig är dom så djupa och viktiga, med starka budskap om det som faktiskt är viktigt. T.ex; Pocahontas är inte bara en "flicka älskar förbjuden pojke", det är en film som gång på gång påvisar det viktiga i att ta hand om det runtom oss (natur, djur), att vi är en del av världens kretslopp och vi måste behandla världen därefter, samt så är det såklart den förbjudna kärleken som mot alla odds inte ger upp och får folk som är inlärda att hata varandra att faktiskt vara fredliga. Skönheten och Odjuret handlar såklart om att inte döma någon efter det yttre utan att se bakom den ytliga fasaden och se personen, men man får inte glömma bort att Belle är en stark och självständig ung kvinna med intressen, åsikter och drömmar som definivt inte accepteras utav samhället, men som hellre ses som konstig av andra än är oärlig mot sig själv. Jag kan fortsätta i all evighet (typ), men känner att ni förstår poängen. Vilken kärlek jag har till alla dessa filmer alltså.♥

Har ni någon favorit-disney?

LW

 

tea, thoughts, cats


Torsdag

Kom hem från Natta igår, Bia & Moa sov också där så vi hade riktigt tjejgäng där ute. Dock så blev Torsten sjuk, så igår var jag med Natta och honom till veterinären, älskade plutten. Väl hemma har jag två katter som är väldigt glada att se mig, dom väckte mig vid 7 för att gosa, mina små skruttar<3 


SABINA IN FEBRUARY


Blev många fina bilder på min "lilla" Binebum häromdagen, en framtid inom modellbranschen vore inte svårt för henne haha


Jag är fortfarande ute hos Natta, hon är och jobbar men kommer strax hem, så jag har pillat lite med bloggen och busat med Torsten. Tänkte gå ut och kissa honom och sedan försöka göra någon rejäl frukost så jag kan ta medicinen.

Godnatt

Ägnat dagen åt promenad och mys med Torsten och netflix. Nu ligger han på mina ben och fiser så jag kommer kräkas, tur för honom att han är söt. Natti 


Mosters skruffis


monday morning

Jag åkte ut till min syster igår eftermiddag, så vi hade en myskväll och somnade rätt hyfsat. Blev väckt för en stund sedan utav Torsten som ville ut och nu tar han upp hela sängen men det är okej när man är så söt.


SABINA IN FEBRUARY


Nu skulle jag egentligen packat ihop mina saker och åkt ut till min storasyster, men då jag spenderat mina senaste 40 minuter åt att kräkas och må illa så får jag åka ut lite senare. Ny medicin är aldrig roligt när man är universums känsligaste, men 178562 gången gilt kanske.

SATURDAY

Har umgåtts lite med Binebum idag, jag har fotat henne lite så kommer att komma upp bilder så småningom. Nu ska jag klä på mig så jag kan umgås en sväng med Lizzie & Jossan. Är helt väck, "känslig för yttre stimulans" kallas det visst lite fint av min läkare, betyder mest att jag nästan däckar efter att ha gått utanför dörren haha. Trevlig lördag folk!

in the evening

Tidigare ikväll åkte jag och mami en kortis till Gränsö, jag behövde komma ut lite och såklart ta lite bilder. På vägen tillbaka speglades stan väldigt fint, så vi var tvungna att stanna till.

in the morning

   


Tack för allt

För mer än 6 år sedan var jag 15 år och nykär, störtförälskad faktiskt. Jag hade hela kroppen fylld utav fjärilar, en ständig längtan efter din närhet. Men jag var inte trygg, tvärtom så var jag livrädd. Hade någon frågat mig för 6 år sedan om jag trodde att vi skulle hålla ihop, hade jag sagt nej utan att tveka. Inte för att jag inte ville vara med dig, och inte för att jag inte älskade dig. Utan därför att jag var helt säker på att om någon fick se alla mina sidor, skulle jag aldrig bli älskad igen. Att någon skulle acceptera och tycka om mig precis som jag var, det fanns inte ens. Självhatet, osäkerheten, rädslan -det åt upp mig, jag övertalade mig själv att du inte tyckte om mig, att det var något slags sjukt skämt. Vissa gånger när du sa att du älskade mig så blev jag nästan arg, hur kunde du ljuga mig rakt upp i ansiktet? Jag förstod inte varför någon som du, ville vara med mig. Du, som var den snällaste människan som fanns, som ingen hade något ont att säga om, som alltid ställde upp för alla och kunde få alla att skratta. Du, med dina bruna ögon som kunde få vem som helst knäsvag. Du, som var så perfekt en människa kan bli. Vad fasen såg du hos mig, som bara var...jag?

Men genom alla mina panikångestattacker stod du kvar; höll mig hårt när jag skakade, torkade mina tårar, fick mig att andas när jag trodde jag skulle kvävas. Varje gång jag går ner i ett depressivt skov så ber jag dig att lämna mig, jag skäms och känner skuld att du ska behöva se mig på det sättet, jag säger att jag skulle förstå om du inte orkade. Och det skulle jag, för jag tror inte att jag själv skulle klara av det, att se personen man lever med förändras och sitta fast i sådant mörker månader i sträck. Men du stannar. Varje gång jag känner mig ensam och obetydlig, så håller du mig och säger att du älskar mig, att vi klarar detta. Att du tänker stanna, att det är du och jag, att ingenting kan ändra på det.

Jag tror inte någon kan förstå hur mycket du gör för mig, inte ens jag själv. Alla nätter du vaknat av att jag sitter på toaletten och försöker kväva gråten, alla dagar du kommit hem och mötts utav mig skakandes i soffan, alla gånger du brutit ihop för min smärta gör ont i dig, allt det mörker som du ständigt kämpar för att fylla med ljus. Under mer än 6 år har jag fått leva med dig, växa upp med dig som min bästa vän, stora kärlek och klippa. Det är så lätt att glömma bort det som är bra, speciellt när det är jobbigt. Därför skriver jag det; ibland i långa brev, ibland i sms eller små lappar, ibland här på bloggen. För att påminna oss båda om vilken fantastisk människa du är.

Så tack, Felix; För att du finns vid min sida, för att du bryr dig om mig, för att du håller mitt huvud ovan ytan när jag är på väg att drunkna. För att du alltid vet hur du ska få mig att skratta, för att du fortfarande håller min hand genom läskiga filmer, för att du skyndar dig hem när det åskar därför att jag är rädd för den, för att du lyssnar när jag babblar på om allt och ingenting, för att du kallar mig vacker när jag känner mig äcklig, för att du på något sätt lyckas hålla mig på jorden när impulsiviteten sätter igång. För allt.

Jag älskar dig
Då, nu, förevigt
 


tisdag

Idag är det alla hjärtans dag och jag ska städa nu sedan kanske måla lite. Så trött på att vara trött verkligen. Tur jag har två mysiga kissar som håller mig ifrån att bli galen❤


monday

 


Fredag

Gosar med Torsten, kollar Bones och äter toast.


mys

  


SNOWY


ESCAPE

Jag är hos min syster utanför Edsbruk, kom hit igår och kommer vara här ett par dagar. Jag har det väldigt jobbigt just nu, inatt var första natten på över 2 veckor då jag sovit mer än två timmar sammanlagt på en natt. Jag har isolerat mig väldigt mycket senaste tiden, velat vara ensam med min ångest och bara gått ner djupare. Så jag åkte hit för att få andas, få vara ifrån stan och bara "pausa" lite. Tystnad är magiskt när man har en hjärna på konstant högvarv. Om en stund tänkte jag försöka äta något litet till lunch, sedan ta med mig Torsten ut på en promenad.

Förresten: jag har ny telefon, så de som har mitt nummer kan skicka ett sms då alla nummer är borta. Jag har inte ens installerat messenger-appen och kommer inte göra det än heller, jag vet att folk alltid brukar skriva där men ni får smsa.


Skruffe♥
 

stuck in reverse

Jag har stängt av aviseringar från facebook-chatten, och stängt av mobilens ljud och vibration. Jag har ingen kraft till att prata med någon, så ber om ursäkt här om någon trott att jag bara ignorerat. Jag har ägnat förmiddagen åt att måla och kommer nog fortsätta så. Mår inte alls bra så vill mest bara vara ifred.


SUNDAY

Ingen bra dag. Mitt huvud är helt slutkört, kroppen paj och mår konstant illa så jobbigt att få i sig något. Ligger i sängen och försöker slappna av, lättare sagt än gjort.


0302

Idag har inte varit sådär jätteskoj. Åkte somsagt till veterinären med Russin vilket gick jättebra, hon var så himla duktig och nu ska hon ha penicillin några dagar. När vi skulle åka hem började jag må jätteilla, få frossa och jag trodde huvudet skulle explodera. Väl hemma hade jag över 39 graders feber och allt snurrade, dessutom var frossan fruktansvärd så kröp ner fullt påklädd under flera filtar och täcken och sov ett par timmar. Vaknade runt kl 20 och mådde jättedåligt, blev livrädd att jag skulle vara magsjuk (varför förstår ni nog), men duschade och tog ipren och efter det har jag mått bra. Tror kroppen sa ifrån då jag ätit och sovit riktigt uselt senaste veckan, ingen konstig reaktion om man tänker efter. Så nu tänker jag fortsätta kolla Bones och mysa med katterna. Hoppas eran fredag varit betydligt bättre!


Randombild haha


NEW YORK #2


Lite bilder från resan över jul, vill spola tillbaka tiden och vara där igen; vakna med utsikt från 26:e våningen, höra hundratals ljud samtidigt utan att störas av ett enda, känna sig hemma på främmande gator, gå bland tusentals människor utan att ens märka det, fascineras utav nya saker, sitta på en bänk i Central Park och skratta tills magen gör ont, och framförallt få göra allt detta med mitt livs kärlek (som för övrigt blir irriterande snygg på bild, den jäveln). Vilken glädje om man alltid kunde vara på resande fot, få ha hela världen som sitt hem. En dag kanske.


Om några timmar hämtar mami mig, så ska vi åka till veterinär i Åtvidaberg då det gått upp stygn efter kastreringen på min älskade Russin.♥

Hundfotografering 22/1-17


Några fler bilder från hundfotograferingen för cirka 1,5 vecka sedan


Som ni nog förstått så har jag en väldigt tuff vecka, när det är såhär gör jag sällan mer än ligga i sängen/soffan, vila, glo serie/film eller måla. Ibland blir jag som besatt av att göra rent/fint, idag t.ex. ägnade jag nog 30 minuter enbart åt att bädda sängen då jag inte tyckte det blev tillräckligt bra, diskade lite vilket tog en väldig tid då jag var tvungen att diska om hela tiden för jag tyckte inte det blev rent nog, moppade i köket men slutade med att jag låg på knä och gnuggade, osv. Det är lite försök att kontrollera det lilla jag kan, när jag inte kan hantera min ångest. Säger det öppet här för jag försöker sluta skämmas och för att jag vet att andra har liknande problem. Nu ska jag fortsätta titta på Bones (såg på det när jag var liten, upptäckte att det fanns på Netflix, besatt) och snart kommer Felix tillbaka så ska vi äta. Hoppas ni andra har en bättre vecka än jag, ta hand om er!♥

feels

   


Knäppa, galna och helt underbara

Satt och kollade igenom lite bilder jag tog i början av januari, ute vid stugan. Hittade då ett gäng bilder på mamma och Pelle, dom är ju för söta. Kan säga att jag har fler bilder när dom står och spexar än när dom är allvarliga, om någon undrade vart jag fått det ifrån(pappa är likadan)..haha. Behövde se dessa bilder idag, mår väldigt dåligt men de gör mig gladare. Knäppa, galna och helt underbara.♥
 
 

RSS 2.0