Kvällspromenad


2018-02-27 @ 17:53:38

Några bilder från en kvällspromenad jag och Felix tog förra veckan, det var så vackert ute♥






T.R.E-Å.R 🚬


2018-02-27 @ 17:37:37
Idag är det tre(!!!) år sedan jag slutade röka. Helt sjukt att det gått så länge, men såå skönt. Jag rökte liksom 2-3 paket OM DAGEN, det är runt 700-1000:- i veckan jag la på att förstöra mina organ. När jag slutade så minns jag att jag tänkte "jag kommer fan aldrig klara detta", men jäklar vad härligt det var att då faktiskt klara det. Nu vill jag knappt vara nära mina vänner när de rökt, jag kan inte för mitt liv förstå hur någon ville vara inom 5 meters radie för fyfasen vad det luktar vidrigt. Hur jag kunde gå runt och lukta sådär i 7 år är något jag inte kan förstå, haha!

Bild från..2011 kanske?


Har ni slutat med något beroende någon gång? Hur känns det nu? 🚭






En underbar söndag


2018-02-25 @ 21:59:10
Isabelle Thörners foto.Isabelle Thörners foto.
Mobilbilder från min instagram, därav den pinsamt dåliga kvalitén, kommer kamerabilder under veckan!

Idag började jag dagen med nyttig mangosorbet till frukost (kan fasen äta ihjäl mig på det!), Grey's Anatomy på tvn och en filt runt mig. En rätt så bra start. Sedan tog vi med Mollie och åkte ut till stugan en sväng, jag var inte säker på om hon skulle våga gå ur min famn, men hon var så himla nyfiken att hon sprang runt med yrande snö runtom sig haha! Väl hemma så kom pappa förbi ett par timmar för lite fika och en massa prat, och strax efter han åkt så kom mamma och Pelle för att spela bingolotto. Nu har jag dessutom precis färgat håret (blev ingen jätteskillnad, men slapp flera centimeters utväxt iallafall) och ska krypa ner framför lite film tills jag somnar. Imorgon blir första jobbdagen på flera veckor, som jag längtat!♥


Ingen söndagsångest här som ni kanske märker, jäklar vilken bra dag jag har haft! Hur har eran söndag varit?






Music like love floating in the air


2018-02-23 @ 23:49:54








p o l y v o r e


2018-02-23 @ 21:46:29
Är det någon utav er som använder Polyvore något? Jag älskar det, kan sitta hur länge som helst och fixa. Det är perfekt att pyssla med när man behöver lite inspiration, vill ge inspiration eller bara är jäkligt uttråkad. För er som inte vet vad det är, så är det en sida där man kan göra olika collage, det finns oändligt med redan inlagda bilder/produkter, men genom att fixa Polyvore-knappen i sin browser kan man själv gå in på olika onlinebutiker och spara ner produkterna till sin Polyvore, för att använda i collage. Alla lampor i det första collaget här nedan, har jag själv hämtat från de olika onlinebutikerna. t.ex.


lampor
En samling snygga lampor. Alla dessa lampor går faktiskt att hitta i Västervik, på Formbar, Boligheter och Hemtex. (Om ni klickar på bilden kommer ni till collaget i Polyvore, och kan där klicka på en lampa ni gillar för att se den i onlinebutiken)

Mirrors
Älskar speglar, kan sitta och googla runt efter snygga speglar i timtal. Tills jag känner mig som den läskiga styvmodern från Snövit, då slutar jag. Hahaha...

 Såna här collage kan jag sitta och pilla med timme efter timme efter timme. Det är sååå avkopplande och stimulerande, bara lyssna på lite skön musik och klistra ihop rum. 

Vad brukar ni hitta på för att få inspiration?💭






Skriv på -för barnen!


2018-02-22 @ 12:45:00

För mig är det helt otroligt att det 2018 finns former av våld mot barn som ännu inte är straffbart, t.ex. psykiskt våld såsom hot, trakasserier och att bevittna våld. Exempelvis så kan ett barn se en förälder bli sönderslagen varje dag, och trots alla de psykiska skador som efterföljer för barnet -så är det enligt svensk lag inget brott. Det måste ändras. I kampen mellan barnen och våldet, måste vi alla stå på barnens sida. Att skydda barnen är vårat jobb som vuxna människor.

Berättelser som denna är inte bara hemska historier vi sett i filmer, eller läst i böcker -det är vardagen för många barn. Vi kan inte lova någon ett lyckligt slut, men vi borde kunna lova alla barn en kärleksfull och trygg början. Det är dags att vi skriver om deras livshistoria.


Gå in på UNICEF och skriv under, steg för steg hjälps vi åt att skapa en tryggare värld för barnen.
[Tryck här för att komma direkt till sidan]



Printscreens och viss information är taget från unicef.se






Original VS Redigerad


2018-02-21 @ 12:59:52
Jag personligen tycker det är väldigt roligt när bloggare visar upp skillnaden mellan en originalbild och den redigerade, så jag tänkte göra ett snabbt inlägg med några utav mina bilder. All redigering görs på gratishemsidor, främst på Pixlr. Vill ni se hur jag redigerar mina bilder? Klicka er in här


De liggande bilderna är förminskade efter färdig redigering och blir därför i sämre kvalité








S.T.O.Thörner


2018-02-21 @ 01:45:34


Här är ett gäng utav bilderna jag knäppte tidigare idag på min galet fina lillasyster. De sista bilderna är ju riktigt färgstarka, hennes kläder poppar så jäkla snyggt med bakgrunden, och jag blir liksom glad av alla härliga färger.


Vad tusan gör jag vaken klockan 01:31 kanske ni undrar, och det undrar jag också. Nä, men jag har magkatarren från helvetet så kan inte lägga mig ner alls då jag är övertygad om att jag då kommer att kräkas. Så jag sitter här. Ska se om vi har någon brödbit eller lite yoghurt jag kan stoppa i mig, försöka lugna det lite.


Har ni någon favorit utav bilderna? Berätta gärna vad ni tycker💭






Lillasyster på besök


2018-02-20 @ 22:39:52
Idag kom lillasyster på besök, vi passade på att ta en (väldigt) kort promenad och knäppa några bilder. Jag måste försöka röra på mig trots att kroppen är helt slut, lugnt och försiktigt. Hursom så fick vi en hel drös med snygga bilder, så ni kommer få många foton på modell-lillan📸 Det var rätt kallt, så jag fick stoppa en stor filt under tröjan (för att hålla den varm) och slänga runt henne mellan bilderna haha! Efteråt drack vi varm choklad och pratade skit, välbehövligt♥


Hur kan en människa se ut som en jäkla modell när man står och huttrar med en stor filt virad runt sig?? Förstår inte


Vi (läs: Binebum) hittade en helt perfekt snöflinga och blev väldigt exalterade haha

Jag blir sjukskriven även denna vecka, proverna såg bättre ut men kroppen är slutkörd och behöver vila sa läkaren. Så jag ska vila bättre än någon någonsin gjort, proppa i mig vitaminer och sådant som boostar. Och nästa vecka, då jäklar ska jag jobba! Så det så!






Belle's kappa


2018-02-20 @ 13:31:19
Alla som känner mig vet att jag alltid älskat Skönheten & Odjuret, och den nya från 2017 är inget undantag. Jag ser på dessa filmer väldigt ofta, jag tycker de är underbara. Kläderna i filmerna är magiska, men ett plagg speciellt; Belle's kappa under sången Någonting som inte fanns förut/Something There

 



Denna kappa har jag alltid varit förälskad i, hur vacker är den inte?? Vill verkligen skaffa en och ha en fotografering, någon som vill stå modell haha?


Har ni något favoritplagg från Disney?






20/02/18


2018-02-20 @ 10:43:57
Imorse var jag hos läkaren (ovanligt ju?) då jag fortfarande inte mår speciellt bra och måste få "okej" för att arbeta som vanligt igen. Att jag är väldigt trött kan jag förstå då hjärtmuskelinflammation är rätt utmattande, men jag blir tokig på att vara så jäkla andfådd. Jag trodde det berodde på medicinen jag åt, men jag slutade med den för 1 vecka sedan och kan fortfarande inte ta på mig en tröja utan att kroppen reagerar som om jag varit ute och sprungit. Jag kan inte gå genom en mataffär utan att ha någon med mig då jag plötsligt blir jätteyr och måste hålla fast i något för att inte falla ihop, och det känns inte helt rätt. Så de tog lite prover och ska ringa mig under dagen så får vi se vad de säger. Vill inget hellre än att få komma tillbaka till jobbet, längtar så jag blir tokig efter att få vara med alla goa ungar och fina kollegor!

Bild som ej är från idag då jag ser aaaningen risig ut idag haha
 
 






förr eller senare


2018-02-19 @ 10:38:53
Hon var alltid den som hördes mest
Vars skratt sken upp var dag
Ingen trodde någonsin
Att hon kunde vara svag

Alla såg henne som stark
Vi såg henne som fri
Aldrig kunde vi väl ana
Att hon var trasigare än vi

Åsikter fanns många
Hon trampades ofta på
Kallades för galen
För ingen orkade förstå


När hon gick förbi vår korridor
Med söndertrasad kropp
Då borde vi kanske sett
Avsaknaden av hopp

Men vi ställde inga frågor
Vi brydde oss kanske ej
Vi ansåg oss vara viktigare
Än en trasig tjej

Jag hörde hur de skrattade
När hon gått förbi
"Titta på idioten
Hon blir aldrig som vi"


Men hon stannade och såg på dem
Med en blick av empati
Det viskades omkring henne
Men det struntade hon i

Hon sa

" Förr eller senare
Blir ni alla som jag
Tvingade att leva i nuet
Det finns ingen annan dag

Förr eller senare
Står ni på ruta ett
Trasiga, funderande
Om ni någonsin gjort rätt

Förr eller senare
Så bryts vi alla ner
Låter mörkret förändra oss
När ingen annan ser

Men förr eller senare
Blir jag åter den jag vill
Då går jag framåt i mitt liv
Medan ni ännu står still

För förr eller senare
Blir jag stark igen
Och hur ni än behandlat mig
Kommer jag vara er vän

 
För när förr eller senare
Slutligen är här
Då behöver ni en hand att hålla
Någon som finns där

Någon som lyssnar
Någon som ser
Någon som lyfter tyngden
När ni inte orkar mer "


 






• saker att göra en regnig dag •


2018-02-15 @ 12:03:12
Jag är en person som hatar att ha tråkigt. Jag vet vad ni tänker, vem tusan gillar att ha tråkigt? Men jag hatar det verkligen, till den grad att jag blir en tjurig, suckande, fingertrummande bitch när jag har tråkigt. Japp. Är ni likadana? Här är några tips på vad man kan göra när man har tråkigt:


[1] Lyssna på musik -the kids way
Kommer ni ihåg när man var barn och hade en asball stereo på sitt rum? Ja? Minns ni även alla häftiga cd-skivor man hade? Och hur jäkla roligt det var att skruva upp volymen, ta en hårborste som mikrofon, ställa sig framför spegeln och köra gärnet? Det är fortfarande lika roligt, trust me (jag gör det hela tiden, och ja jag är en grym låtsasartist)



[2] Binge-watch
Jag är en rastlös jäkel, men jag måste erkänna att det är underbart att hitta en ny favvoserie och bara plöja avsnitt efter avsnitt. Jag har precis sett klart "Jane The Virgin", samt "The Good Place" (kan det komma fler avsnitt nuuu???) och har nu snöat in mig på dokumentärer, för tillfället "The Keepers".



[3] Leta upp ett roligt recept
...och laga mat/baka det. Eller kör kylskåps/skafferirensning och se vad det blir. Jag älskar att hålla på i köket, testa nya saker. Jag avskydde all soppa (förutom färdig thaisoppa) tills jag fick ryck och provade att köra kylskåpsrensning i en kastrull och insåg att soppa är något av det bästa som finns. Eller när jag provade mig fram på måfå och fick fram världens godaste daimpraliner. Så jäkla roligt!
sue perkins on your marks get set bake GIF by BBC[Bildkälla]


[4] Kolla igenom gamla bilder och videor
Det gjorde jag ju häromveckan, fick äntligen igång min ena externa hårddisk med bilder från 2011-2014 ungefär. Om man har riktigt tråkigt (och gillar att pilla med bilder) kan man sätta sig och göra i ordning några för skojs skull.


[5] Ha en skönhetsdag
Använd tiden till att ta hand om dig själv. Jag brukar sätta i en inpackning i håret, smeta på ansiktsmask, göra fotbad och bara ta det lugnt ett par timmar.



[6] Gör något kreativt
Gillar du att pyssla? Måla? Skriva? Fotografera? Inreda? Vad det än är för kreativt intresse du har; Kör hårt. Ett par dötimmar är perfekta att använda till att låta fantasin flöda.


[7] Gör grymma listor på spotify
Jag har 19 spotifylistor, japp 19 stycken olika listor. Alla med låtar för olika humör eller aktiviteter, med allt ifrån rock till pop till country till rap. Ska du städa? I've got a list. Träna? Har en för det med. Behöver gråta ut? Det fixar jag. Känner du dig nostalgisk? Inga problem. Bara låtar man kan skriksjunga med till i bilen? Det har jag. Lugn musik som inte är deppig? I've gotcha. Gammal musik man blir taggad av? Jag har allt du behöver.


[8] Spela roliga dataspel
Jag är ju ett stort fan utav Harpan, men något som är ännu roligare är att ladda hem skojiga dataspel. Pettson & Findus är en stor favorit (de blir ju aldrig tråkiga!), men jag ääälskar även "hidden objects" spel där man ska lösa gåtor och man faktiskt måste tänka en del. Måste fasen spela något snart!
Två av mina favoriter:




[9] Inspo, inspo och mer inspo
Alla gillar vi olika saker, men en sak har vi gemensamt; Vi gillar att bläddra igenom inspo-sidor på grejer som intresserar oss. Personligen kan jag bläddra på weheartit i flera timmar, under sökningar på allt från Disney, söta djur och heminredning till tatueringar, quotes och natthimlar. Det är något lugnande med att bläddra igenom fina bilder.
[Printat från weheartit]


[10] Leta efter konserter att gå på
Finns det någon bättre känsla än att upptäcka att en artist/band man älskar ska spela? Jag älskar att gå in på ticketmaster (t.ex.) och leta bra konserter. Än så länge har jag 3 konserter inplanerade detta år, och jag hoppas det blir fler, för få saker gör mig så fri och lycklig som att stå i ett publikhav och sjunga mig hes
 

[11] Hitta träningsinspo på youtube
Hitta en video med t.ex. dans, yoga, gym etc. och gör likadant. Bara dra igång musiken och gör av med lite energi! Eller bara titta på en video som gör dig taggad, och kör loss på ditt eget vis. Själv blir jag galet taggad utav Step Up filmerna, min favorit är den sista dansen i andra filmen, sååå bra







RÄDDA LIV: För alla hjärtan


2018-02-14 @ 14:57:10

Jag tänkte skriva ett inlägg om alla hjärtans dag då jag älskar denna dag, men istället har jag valt att starta en insamling hos UNICEF.
Skänk en krona, eller hundra. Varje krona ränkas. Tillsammans räddar vi liv♥

Klicka på bilden eller [HÄR] för att komma till insamlingen
Det går även att smsa KÄMPA 4338 till 72 979 för att skänka 100 kronor till insamlingen



Vill du hjälpa till men har inga pengar att ge? Sprid insamlingen genom att dela vidare denna länk: https://unicef.se/egna-insamlingar/4338-for-alla-hjartan 
Du kan även bli Bloggare för varenda unge, läs mer HÄR






En väldans massa bilder från London✈


2018-02-13 @ 18:48:44
Dessa bilder är nästan 4 år gammal, ifrån då jag var i London 2014 och de flesta har jag aldrig ens lagt upp då de glömts bort. Hittade de på min gamla externa hårddisk häromveckan, så roligt att se dem och få fixa i ordning dem. Perfekt att göra när man är hemma och inte orkar så mycket!

Vad tycker ni om bilderna? Har ni varit i London någon gång?