• saker att göra en regnig dag •


2018-02-15 @ 12:03:12
Jag är en person som hatar att ha tråkigt. Jag vet vad ni tänker, vem tusan gillar att ha tråkigt? Men jag hatar det verkligen, till den grad att jag blir en tjurig, suckande, fingertrummande bitch när jag har tråkigt. Japp. Är ni likadana? Här är några tips på vad man kan göra när man har tråkigt:


[1] Lyssna på musik -the kids way
Kommer ni ihåg när man var barn och hade en asball stereo på sitt rum? Ja? Minns ni även alla häftiga cd-skivor man hade? Och hur jäkla roligt det var att skruva upp volymen, ta en hårborste som mikrofon, ställa sig framför spegeln och köra gärnet? Det är fortfarande lika roligt, trust me (jag gör det hela tiden, och ja jag är en grym låtsasartist)



[2] Binge-watch
Jag är en rastlös jäkel, men jag måste erkänna att det är underbart att hitta en ny favvoserie och bara plöja avsnitt efter avsnitt. Jag har precis sett klart "Jane The Virgin", samt "The Good Place" (kan det komma fler avsnitt nuuu???) och har nu snöat in mig på dokumentärer, för tillfället "The Keepers".



[3] Leta upp ett roligt recept
...och laga mat/baka det. Eller kör kylskåps/skafferirensning och se vad det blir. Jag älskar att hålla på i köket, testa nya saker. Jag avskydde all soppa (förutom färdig thaisoppa) tills jag fick ryck och provade att köra kylskåpsrensning i en kastrull och insåg att soppa är något av det bästa som finns. Eller när jag provade mig fram på måfå och fick fram världens godaste daimpraliner. Så jäkla roligt!
sue perkins on your marks get set bake GIF by BBC[Bildkälla]


[4] Kolla igenom gamla bilder och videor
Det gjorde jag ju häromveckan, fick äntligen igång min ena externa hårddisk med bilder från 2011-2014 ungefär. Om man har riktigt tråkigt (och gillar att pilla med bilder) kan man sätta sig och göra i ordning några för skojs skull.


[5] Ha en skönhetsdag
Använd tiden till att ta hand om dig själv. Jag brukar sätta i en inpackning i håret, smeta på ansiktsmask, göra fotbad och bara ta det lugnt ett par timmar.



[6] Gör något kreativt
Gillar du att pyssla? Måla? Skriva? Fotografera? Inreda? Vad det än är för kreativt intresse du har; Kör hårt. Ett par dötimmar är perfekta att använda till att låta fantasin flöda.


[7] Gör grymma listor på spotify
Jag har 19 spotifylistor, japp 19 stycken olika listor. Alla med låtar för olika humör eller aktiviteter, med allt ifrån rock till pop till country till rap. Ska du städa? I've got a list. Träna? Har en för det med. Behöver gråta ut? Det fixar jag. Känner du dig nostalgisk? Inga problem. Bara låtar man kan skriksjunga med till i bilen? Det har jag. Lugn musik som inte är deppig? I've gotcha. Gammal musik man blir taggad av? Jag har allt du behöver.


[8] Spela roliga dataspel
Jag är ju ett stort fan utav Harpan, men något som är ännu roligare är att ladda hem skojiga dataspel. Pettson & Findus är en stor favorit (de blir ju aldrig tråkiga!), men jag ääälskar även "hidden objects" spel där man ska lösa gåtor och man faktiskt måste tänka en del. Måste fasen spela något snart!
Två av mina favoriter:




[9] Inspo, inspo och mer inspo
Alla gillar vi olika saker, men en sak har vi gemensamt; Vi gillar att bläddra igenom inspo-sidor på grejer som intresserar oss. Personligen kan jag bläddra på weheartit i flera timmar, under sökningar på allt från Disney, söta djur och heminredning till tatueringar, quotes och natthimlar. Det är något lugnande med att bläddra igenom fina bilder.
[Printat från weheartit]


[10] Leta efter konserter att gå på
Finns det någon bättre känsla än att upptäcka att en artist/band man älskar ska spela? Jag älskar att gå in på ticketmaster (t.ex.) och leta bra konserter. Än så länge har jag 3 konserter inplanerade detta år, och jag hoppas det blir fler, för få saker gör mig så fri och lycklig som att stå i ett publikhav och sjunga mig hes
 

[11] Hitta träningsinspo på youtube
Hitta en video med t.ex. dans, yoga, gym etc. och gör likadant. Bara dra igång musiken och gör av med lite energi! Eller bara titta på en video som gör dig taggad, och kör loss på ditt eget vis. Själv blir jag galet taggad utav Step Up filmerna, min favorit är den sista dansen i andra filmen, sååå bra







Kommentarer
Postat av: Miss Baby Peaches

Bra tips!

Svar: Vad roligt att du tycker det! :)

2018-02-15 @ 12:26:43
URL: http://babypeaches.blogg.se/



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback