Jag är Rakkurva

VÄLKOMMEN TILL RAKKURVA👋

Här kommer en liten presentation av mig, för de personer som precis hittat hit och undrar vem tusan det är bakom bloggen. 10 simpla frågor för att ni bara ska få ett "hum" om vem jag är. Har ni några frågor eller funderingar är ni varmt välkomna att lämna en kommentar, eller kontakta mig via mejl: rakkurvablogg@hotmail.com
 
Vem är jag?
Mitt namn är Isabelle Thörner, men jag kallas mest för Bella. Jag är ett majbarn från årskull -95, född, uppvuxen och bosatt i den lilla sommarstaden Västervik. Jag bor i en lägenhet tillsammans med mina två katter Mollie & Russin.


Vem har lärt mig mest i livet?
Mamma, helt klart. Alla mina goda egenskaper och bra värderingar kommer från henne.


Vad gör mig lycklig?
Det finns SÅ mycket. Att dansa runt i ösregn (och lukten utav det!!), gå i skogen, skriksjunga i bilen, ligga på en filt och prata, stjärnhimlen, instrumental musik (speciellt piano och fiol<3), såpbubblor, laga och äta god mat, dansa mig svettig med härliga människor, nattliga dopp, etc.


Mina 5 bästa egenskaper?
Öppen. En jävel på att baka och laga mat. Positiv som tusan. Kreativ/påhittig. Envis.


Mina 5 sämsta egenskaper?
Ingen självdisciplin (eller kanske snarare väldigt lättdistraherad). Tröttnar lätt på människor. Extremt rastlös. Lite köks-Hitler (förstör du min mat kommer jag flippa). Envis. Och ja, envis hamnar på båda listorna då det är en av mina bästa och en av mina sämsta, beroende på situation.


Vilken är den vanligaste missbedömningen folk gör om mig?
Att jag är dryg/otrevlig skulle jag gissa på. Många som trott det under åren, oftast helt utan anledning. När de sedan satt sig ner och pratat med mig har de ändrat åsikt helt. Hur många gånger har man inte fått höra "men gud, du är ju jättesnäll?!" som att det vore det sjukaste någonsin, haha. Däremot ÄR jag ofta en väldigt sarkastisk person med en humor som många kan uppfatta som lite hård, vilket gör att känsligare personer kanske inte helt funkar med mig.Vilken är den bästa tiden i mitt liv och varför?
Just precis nu. Jag har aldrig varit starkare eller lyckligare än jag är nu. Kanske går det åt helvete om en månad eller två, vem vet, men just nu njuter jag verkligen av att leva.


Min favoritfråga att ställa andra är?
"Vad tänker du på just nu?", jag ställer den frågan jätteofta, speciellt om jag är intresserad/har känslor för någon. Jag tror verkligen man kan lära känna en person genom att känna till deras random tankar, sånt som bara dyker upp när tankarna vandrar iväg, det säger väldigt mycket om en människa. Kan också bli intressanta diskussioner.


Vilken typ utav människor attraherar mig?
Jag brukar säga att jag föredrar konstiga människor; personer som inte går att sätta i fack riktigt. Ovanliga intressen eller lite udda hobbys som de brinner för. Personer som är lite "random" och säger vad de tänker i stunden. Glada, positiva och nära till skratt. Människor som inte riktigt är vad man förväntar sig. Som skiter i vad andra tycker och bara gör vad som gör dem lyckliga. Sådana människor är intressanta, inspirerande och energigivande att omge sig med.


Slutligen, varför bloggar jag?
Jag har bloggat sedan 2008, under olika domäner, och jag var alltså 13 unga år när jag startade min första blogg. Jag började för att använda bloggen som dagbok; ha någonstans att spara bilder, händelser, tankar och åsikter (etc.). Jag är diagnostiserad med ADHD, Bipolär Sjukdom typ 2, PTSD, GAD, paniksyndrom och tvångssyndrom (samt kronisk förhöjd suicidrisk, men den räknar jag inte riktigt med), så när jag började skriva allt mer kring min psykiska ohälsa var det främst för att förstå mig själv och få alla känslor ur mig. Men sedan fick jag mycket positiv feedback från människor som fann trygghet i att inte vara ensamma. Det har varit många som sagt att mitt skrivande har hjälpt dem, och det är den finaste komplimangen man kan få. Så jag bloggar både för att kunna se tillbaka på vad jag gjort och tänkt, men även för att sprida kunskap och förståelse kring psykisk ohälsa.

 


Nu känner ni mig lite bättre! Jag hoppas att ni finner någonting intressant här hos mig. Lämna gärna en kommentar eller klicka på "Gilla" om ni tycker om något inlägg, på så sätt vet jag bättre vad som uppskattas utav er. Kram!


©Alla texter i bloggen är skrivna utav mig om ingenting annat anges, likaså alla foton. Att använda mina texter/bilder är helt okej OM man uppger att de är just mina©

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0