Självförtroende


2011-11-30 @ 12:50:22
Det finns många sätt man kan försöka höja sitt självförtroende, här kommer några enkla saker man kanske inte tänker på. Det är svårt att bara vända på det över en dag och helt plötsligt se sig själv som fin, men man kan stegvis försöka acceptera sitt utseende och börja tycka om vad man ser i spegeln varje dag.


1. Ha kläder som visar upp det bästa med din kropp.
Har du en skitsnygg rumpa? Ha ett par tajta jeans som visar upp den då! Är du en kurvig brud så ska det synas också, kurvor är något av det snyggaste en kvinna har.




2. Att gå runt och vara trött gör en sur och man förlorar all sin fantastiska utstrålning. Se till att sova ordentligt på nätterna så slipper du se hängig ut.

3. Glöm inte bort att du behöver tid för dig själv ibland, att bara ta hand om dig själv. Att känna sig ofräsch beror oftast på något. När jag känner mig äcklig så brukar jag gör hårinpackning, ansiktsmask, fixa naglarna och lägga mig i ett bad för att rensa tankarna. Efteråt är jag alltid piggare!

4. Pallra dig iväg till gymmet dom dagar du absolut inte orkar. När kroppen är aktiv så bildas det endorfiner som är kroppens egna små glädjepiller. Är man på dåligt humör så är oftast allting piss, speciellt ens spegelbild. Men med kropp full av glädje kan man sträcka på sig och le mot sig själv.



5. Ha sex. Faktiskt så är det en av sakerna som får hjärnan att överdosera en med endorfiner och som får oss att känna oss nöjdare med oss själva. Så är du ingen träningsperson kan du bara ta din älskling och mysa lite.

6. Jag vet inte om det funkat för andra, men när jag verkligen hatade mig själv för några år sen så sa min psykolog åt mig att sätta upp små lappar lite överallt som fick mig på bättre tankar. Nu är mitt rum fullt av små hjärtformade lappar med små kom-ihåg-saker till mig själv. Det står bl.a "idag är den första dagen på resten av ditt liv" , "ingen är perfekt" osv.



7. Försök att ta till dig komplimanger som du får. När självförtroendet är på botten är det svårt att lyssna på någon som säger "gud, du är så söt", men det är jätteviktigt att våga tro på såna där små ord.

8. Våga prata mycket även i större grupper och med nya människor.
Personer med väldigt dåligt självförtroende (eller självkänsla) håller sig oftast i bakgrunden för att slippa ha alla blickar på sig. Vänd om det, börja istället delta i klassens diskussioner eller börja prata med tjejen som sitter brevid på bussen. Det låter kanske fjantigt, men att våga ta plats är ett stort kliv närmare bra självförtroende!

9. Kom alltid ihåg att alla killar&tjejer i tidningar inte ser ut som på bilderna. Dom kanske ser ut precis som du, men redigeras smalare, med större bröst eller får större muskler. Boven i dramat är alltså photoshop, övertala dig själv att du inte vill leva i en photoshopad värld.

10. Håll dig nära saker som gör dig glad, omringa dig av dom. Det kanske är familjen, en flickvän/pojkvän, dina vänner eller helt enkelt några låtar som alltid får dina mungipor att dras mot öronen. Att gå runt med dessa saker får dig inte bara glad, utan du får en beundransvärd utstrålning och får en snyggare hållning istället för det potatissäck-liknande sättet du vanligtvis går på.



Och sist men inte minst;
Jag vet inte med er tjejer, men när jag har mens känner jag mig alltid rentav vidrig. Hela kroppen sväller och jag känner mig som senaste deltagaren i Biggest Loser. Dessutom går ju humöret åt helvete och man vill bara ligga och äta choklad ungefär. Så nu har jag tvättat ansiktet ordentligt och håller på att sminka mig lite extra noggrant. Ska sedan ta på mig lite kläder jag trivs i och ha fotodag med tre av mina finaste.


En slängpuss till er, ni är fina!






Kommentarer
Postat av: Maria - mamma till Liam ☆

bra inlägg :)

2011-11-30 @ 13:00:57
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: Chayenne - Mamma till Freja

sv: va roligt att du är med och tävlar om dagens blogg! :) Hör av mig när vinnaren är utsedd!

2011-11-30 @ 15:45:06
URL: http://sense.webblogg.se/
Postat av: Meija

Super bra inlägg!! Jag tror du ger folk en tanke ställare! Ps: ÄLSKAR din blogg!!:)

2011-11-30 @ 18:06:10



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback