I got a lot to say to you, yeah, I got a lot to say


2011-10-05 @ 20:27:50


"De elever som har särskilt behov av stöd nu istället ska få hjälp i sin vanliga skolklass". Detta är på framsidan av dagens Västerviks-tidning och gör mig riktigt förbannad. 11 var för beslutet, 4 emot. Det är ju trevligt att det finns åtminstone fyra personer som tänker på oss barn istället för pengar. Men de andra elva, ursäkta detta, måste vara pengakåta idioter.

Jag undrar en sak..
Tänker ni bara på pengar, eller fanns vi barn med i ens den minsta tanke när beslutet togs att dom få specialskolor Västervik har ska läggas ner? Ni kan inte ha tänkt på oss alls, vilket jag anser själviskt och rentav idiotiskt. Det är vi barn som är framtiden, och får vi inte den utbildning vi behöver blir vi istället arbetslösa och kommer sedan leva på bidrag som dras av höjda skatter. Så om man ser den stora bilden, så sparar ni pengar på att ha dessa skolor kvar. Ni förstår inte hur det är överhuvudtaget, att vara ett sådant barn som jag är.

Jag har haft problem med skolan länge, för länge. Jag började skolka och må dåligt när jag var 11-12år, klarade inte samma saker som de övriga eleverna och kände mig därför dålig och rentav dum i huvudet. Som trettonåring började jag på Ellen Key, det gick bra..den första veckan. Sen brakade helvetet lös. Jag kände mig verkligen värdelös. Jag kunde ju inte sitta still, jag kunde inte koncentrera mig och till slut såg jag helt enkelt ingen mening att överhuvudtaget gå till skolan när jag ändå bara förstörde för alla andra. Jag fick diagnosen ADHD sommaren 2009 (tror jag det var). Jag fick börja på Ellen Key's "sär"avdelning eller vad fan ni vill kalla det, och jag har suttit i enskilda rum med assistenter. Har det funkat? Inte ett dugg. Man är fortfarande kvar på den stora skolan, så stressen och nyfikenheten kryper ständigt i hela kroppen.

Tack vare att jag inte fick den hjälp jag egentligen har rätt till, så har jag sumpat tre år på högstadiet. Går nu mitt fjärde högstadieår (gick om åttan) Lanternan. Trots att jag bara gått där några få veckor så trivdes jag bättre än på vanlig skola redan när jag satte min fot innanför dörren första gången.

Ja, vi som går där nu kommer att få gå vårt/våra sista högstadieår på Lanternan och såklart känns det jättebra. Men alla andra elever, med samma behov som vi, jag lider verkligen med dom. För jag vet vilket helevete som dessa självupptagna politiker tvingar dom till! Jag kan inte sitta i ett rum med 20 andra elever, jag blir stressad och nyfiken på vad som händer utanför såfort jag hör minsta ljud. Testa att tvingas sitta i en stack med pissmyror så vet ni hur jag känner.


Vad jag tror att dessa politiker inte förstår, är att dom tar inte bara hjälpen ifrån oss. Ni tar våran framtid ifrån oss.
Hur kan ni någonsin påstå att ni försöker göra världen bättre, när 11 av 15 ledarmöter hellre förstör ungdomars skolgång än lägger ut några tusenlappar på specialskolor?

Sluta skjuta oss åt sidan, ge oss den hjälp vi behöver och har rätt till!


var tvungen att få det ur mig, tack och hej.






Kommentarer
Postat av: Anonym

du har så jävla rätt!

blir faan as sur på dom, hur kan man ens tänka så? att förstår massa barns framtid på det ända stället dom känner att dom kan få hjälp? eller just det dom tänker inte alls, bara rent av idioter...

hh sånna vill man bara gå rätt fram till och få dom att fattaa vad dom gör, men bara att det finns fyra personer som har en hjärna iaf..

2011-10-05 @ 22:05:53



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback