Mobbning


2011-10-04 @ 10:54:07
Din pappa är homosexuell, din mamma är arbetslös. Din bästa kompis har konstiga kläder och din pojkvän har utländsk bakgrund. Din hund har ingen svans och din farmor har ett galet humör. Men vem bryr sig, egentligen? Du älskar dom precis som dom är. Precis som dom älskar dig för ditt låga temperament, din morgonfrisyr och dom där stora mjukisbyxorna du envisas med att gå runt i dag efter dag, bara för dom är så jävla bekväma. Varför ska du låta folk se ner på dig och dom du älskar, varför ska du låta folk trycka ner dig med sitt meningslösa skitsnack?

Jag och några kompisar blev mobbade ett tag när jag gick på mellanstadiet. Vi kunde inte ens sitta och äta i klassrummet, för då fick vi hela tiden höra dumma saker. Jag var dessutom så jäkla osäker på mig själv att jag var helt säker på att det var mig det var fel på. Jag var övertygad om att varje gång dom skrattade så var det åt mig, varje viskning var något elakt om mig och varje blick var menad att trycka ner mig. Dom ville mig illa, det visste jag ju. Ändå såg jag upp till dom. Dom har så många vänner som dom gick runt med på rasterna, dom hade så många som stod bakom dom när dom sa elaka saker. Dom verkade så lyckliga och deras liv så perfekta. Alla ville vara som dom, speciellt jag.

Jag var liten och tjock. Jag klädde mig inte som dom andra och mitt hår var fult. Hela jag var bara ful och äcklig, så dom hade ju rätt att vara dumma mot mig, eller? Det tog tid innan dom slutade, men såren sved länge. Jag var alltid rädd att det skulle hända igen, rädd att bli kallad saker eller skrattad åt. Rädd för att tvingas gå till skolan och se dom i ögonen. Jag tror inte dom var medvetna om hur illa dom gjorde mig bara genom att ge mig en elak blick.

Idag skulle jag aldrig ta att någon kallade mig något. Jag har vuxit och blivit en riktig människa, istället för den lilla grå rädda tjej jag en gång var. Saker som folk säger rinner av mig, jag har inte tid att bry mig om vad andra säger. Vad jag insåg just under mobbningen, var att jag var ju inte ensam. Vi var flera stycken som höll ihop, stöttade varandra och höll varandra om ryggen. Jag hade dom finaste vänner man kunde önska sig, som hela tiden fanns där. Världens finaste tjejer hade jag vid min sida hela tiden, och jag har nog dom att tacka för allt jag orkat med. Den där mobbningen blev grunden till starkare självkänsla, men utan dom tjejerna hade jag aldrig gått ur sängen varje morgon. Tack för allt ni gjorde, alla gånger ni fanns vid min sida. Tack för ni aldrig gav upp, tack för åren vi kämpade tillsammans. Tack för precis allting, ni är underbara!



Bilden är från 6:an. Jag saknar oss






Kommentarer
Postat av: Lizzie

<3

saknar dig, får höras snart?! <3

2011-10-04 @ 17:00:33
Postat av: Felicia

vilka är det på bilden ? :D

kram!

2011-10-04 @ 20:45:08
URL: http://feliciaphotos.blogg.se/
Postat av: Björn Hultman

Vi alla måste hjälpas åt att stoppa mobbningen. Att ingripa, säga ifrån eller gå till vuxen är därför viktigt, man deltar annars i mobbningen. Att säga ett hej till någon är en enkel sak, men betyder mycket för en ensam person. Varje år tar 50 st sina liv i Sverige som är under 19 år, 1 person i veckan alltså. Det gäller att förstå innebörden i hur illa det kan gå. Jag föreläser om ämnet i skolor och tar därför mitt eget ansvar. Hur många andra tar sitt ansvar?



Vi alla har koppling till ämnet..

2011-10-05 @ 08:58:02
URL: http://antimobbning.wordpress.com
Postat av: Moa

Jag gick ju i din klass i mellanstadiet och jag märkte verkligen inte att du kände dig mobbad och hoppas inte att du syftar på mig som en av mobbarna för kan inte minnas att jag sagt lr gjort ngt :s men tråkigt att du kände så, det märktes verkligen inte! kram

2011-10-05 @ 09:06:02
URL: http://mowva.blogg.se/
Postat av: Amanda

du var väl inte mobbad? ;o

2011-10-10 @ 13:35:19
URL: http://aemaendea.blogg.se/
Postat av: Amanda

du var väl inte mobbad?;o

2011-10-10 @ 13:37:45
URL: http://aemaendea.blogg.se/



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback