Vad är kärlek?


2011-09-13 @ 13:41:17
Varje dag får vi se eller höra om kärlek. I nästan alla filmer förekommer kärlek, artister sjunger om lycklig och olycklig kärlek. Är man ute ser man ofta två som går runt och håller om varandra. I texter på internet förklarar människor sin kärlek till varandra. I tidningar står om giftemål och skilsmässor, nykära och folk som hållit ihop i åratal. Överallt finns det. Ändå verkar vi ha väldigt olika åsikter om vad just kärlek är.

För mig är kärlek världens starkaste känsla. Den kan göra oss lyckliga eller olyckliga. Få oss att vilja leva förevigt eller ta livet av oss, gråta av lycka och gråta av smärta. Jag har känt alltihop.

Jag har varit olyckligt kär en gång. Jag hade en pojkvän som jag älskade, och han sa att han älskade mig. Han ville ha mig, men han ville lika mycket ha alla andra tjejer. Vissa stunder trodde jag att jag var lyckligt kär, att han förstått innebörden av kärlek. Men han förstod nog aldrig riktigt vad äkta kärlek betydde. För mig är kärlek "den enda", för honom var kärlek snarare "dom alla". Han grät och ville ha mig kvar när vi bråkade, men såfort vi blev sams gick han till andra tjejer. Jag lämnade honom när jag tillslut insåg att han var ett hopplöst fall, det gick inte lära honom var äkta kärlek betyder.

Jag har tyckt om killar, varit på g och tillsammans med fina killar. Men jag kände nog aldrig riktigt dendär pirriga känslan som drar genom hela kroppen och får mungiporna att dras uppåt öronen. Inte förän nu.

Jag vet inte om jag heller riktigt förstod var äkta kärlek var förut. När jag träffade Felix föll jag direkt, och han var den mest underbara människa man kan tänka sig. Aldrig hade en kille behandlat mig så bra. Och jag vet inte varför, men det skrämde mig. Jag visste inte riktigt hur jag skulle hantera alla fina ord, alla lyckliga känslor, alla fina leenden. Så jag försökte stöta bort honom. Jag var rädd att göra fel och såra honom eller bli sårad själv, jag var rädd för att vara lycklig. För om jag var på toppen, så visste jag att det var en väldigt lång väg ner igen.

Men han lämnade mig inte trots mina försök. Han stannade kvar vid min sida. Varje gång jag skrek dumma saker och knuffade bort honom, så stod han kvar. Alla mina försök att få bort honom var förgäves, han bevisade att han hade kommit för att stanna. Han skulle inte lämna mig bara för jag blev arg eller ledsen, han skulle inte skrika att jag var dum i huvudet, värdelös eller äcklig. Istället stod han som ett berg och fortsatte berätta hur vacker jag var, vad jag betydde för honom. Han förstod mig bättre än jag själv någonsin gjort.

Under månaderna som gått så har vi haft dåliga dagar då jag skakat av rädsla att allt ska ta slut, vi har haft stunder då vi båda gråtit och skrikit. Men dom stunderna som betyder mest är när vi legat inringlade i varandras armar, bara tittat varandra i ögonen och berättat för varandra hur mycket & varför vi älskar varandra. Han säger vad som gör mig speciell, och jag berättar detsamma för honom. Dom stunderna jag inte kan hålla emot dom glada tårarna, för han gör mig så lycklig. När jag mått dåligt har han hållit om mig och pratat med mig, han har lyssnat och han har förstått. Och han har fått mig förstå vad kärlek verkligen är.


Kärlek är inte otrohet, inte ständigt skrik och gråt. Kärlek är inte att varje dag oroa dig för att han/hon kanske just nu skriver samma fina text till någon annan, någon annan som är precis som du. Kärlek är inte att hitta någon att leva med, utan att hitta någon man inte kan leva utan. Någon man kan bråka med ibland, men som man säkert vet kommer hålla dig uppe när du inte orkar stå längre. Någondu kan bli arg på, men som du vet inte kommer lämna dig ändå. Kärlek är att hitta "den enda", och hålla sig fast vid honom/henne.

Kärlek är en livslång känsla gjord av alla andra känslor kastade i en mixer.







Kommentarer
Postat av: emmawaernholm ©

sv; ÖHHHH SNART?! saknar ihjääl mig efter daaaaaa! <33



''Kärlek är inte otrohet, inte ständigt skrik och gråt. Kärlek är inte att varje dag oroa dig för att han/hon kanske just nu skriver samma fina text till någon annan, någon annan som är precis som du.''



Jag oroade ju mig hela tiden för att simon var otrogen, skrev med andra, höll på med andra osv. När jag hade rätt bevisades det att min förtroende om honom var rätt, de vi kanske hade var kärlek, det var det för mig iallafall. Han kan ha älskat mig, men kunde inte motstå andra tjejer.. eller nått.

2011-09-13 @ 18:01:05
URL: http://emmawaernholm.blogg.se/
Postat av: Nattiz

asså gud så jävla fint skrivet :')

2011-09-14 @ 23:35:49
URL: http://nathaliedenise.blogg.se/



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback