Är vi inte alla människor, oavsett ursprung?


2013-07-23 @ 17:57:23
Sverige tar emot flera tusentals invandrare varje år; tar hand om dom, hjälper dom att starta ett nytt liv i ett land där bomber utanför fönstret inte är en vanlig dag. Och detta tycker människor är någonting negativt? Jag hör ofta människor säga "vi måste ta hand om våra egna innan vi kan ta hand om invandrarna, vi måste ge våra egna jobb innan invandrarna tar dom" och jag tycker det är så sjukt jävla fel att säga så. För är vi inte alla människor? Eller slutar man vara människa bara för att man flyr ifrån krig eller har en annan hudfärg? Slutar man vara människa för att någon har sprängt ens hus, eller för att man tvingats se hela sin familj bli ihjälskjutna?

Jag tror ingen har missat det partiet som röstades in i riksdagen för ett tag sedan, partiet med en liten jävla råtta som ledare. En ledare som talar ut i media om att dom inte alls är rasister, medan hans anhängare misshandlar och kränker mörkhyade på gatan. En ledare som talar om att vi måste ta hand om "våra egna", att vi måste minska invandringen och sluta släppa in så många i "vårat" Sverige. Ett parti som blivit väldigt känt, både hatat och älskat utav Sveriges befolkning. Jag är inte alls speciellt insatt i politik, men skulle Jimmie Åkesson bli högsta hönset i Sverige skulle jag skämmas ihjäl. Att rösta på ett sådant parti...pinsamt är fan vad det är.

Det finns inget som heter "mitt" och "ditt" när det är ett land, när invandrarna kommer hit har dom lika stor rätt till Sveriges tillgångar som vi som föddes här har. Dom har precis lika stor rätt till boende, mat, vatten och jobb som vi andra. Och dom "tar" inte våra jobb, får dom ett jobb så har dom kämpat arslet av sig för att få det, medan svenskarna hellre sitter i soffan med en påse chips än går ut och letar jobb. En person som varit utbildad, hårt arbetande läkare i sitt hemland kommer hit och får ett jäkla skitjobb, långt under personens kompetens. Är det rätt tycker ni? 

Förstår ni hur svårt det är att lämna hela sitt liv och sin släkt bakom sig för att man tvingas fly från ett krig, komma till ett land som sägs vara fantastiskt, sedan kämpa för att lära sig språket, bara för att sedan bli kränkt och hatad på gatorna för att man inte ser ut som alla andra? Nej, det gör ni inte. Och det gör inte jag heller, men jag har förståelse och stor respekt för det, det borde alla ha. 

Ska avrunda texten nu för den börjar bli lite väl lång kanske. Ni får gärna komma med egna åsikter och funderingar, tycker bara det är intressant.








Kommentarer



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback