Frågor och svar: Fotografering.


2013-09-01 @ 18:43:41
Jag har nåra frågor om fotografering som jag hoppas du kan svara på.
Vad är det "lättaste" att fota? 
Det lättaste är stillastående människor haha. Speciellt mörkhåriga, av någon anledning tycker jag det är aningen enklare att få bra bilder på folk med mörkt hår.

Och vad är det svåraste?
Djur. Förutom när dom sover då. Men dom ska alltid röra på sig och kolla bort.

När började du fota och varför?
Jag har älskat att ta kort så länge jag kan minnas. När jag gick på lågstadiet hade jag en sån där vanlig gammal kamera (som jag inte kommer ihåg vad dom heter). En sån med kamerarulle som man fick lämna in till en fotobutik för att få ut bilderna. Jag tog alltid kort när jag skulle göra något, så många rullar blev det. Sedan har jag även fotograferat med vanliga digitalkameror. När jag sedan fick min första systemkamera (en Nikon D40 som jag döpte till Elmo) så var lyckan oändlig. 
Jag började fotografera lite mer "seriöst" för några år sedan, minns inte exakt när, och det var därför att jag upptäckte att jag fullkomligt älskade att stå bakom kameran. Det gör jag fortfarande.

Vad är ROLIGAST att fota?
Par-fotograferingar tror jag. Det är något speciellt med att fånga en sån där "jag-älskar-dig-blick" på bild. Sen är det lite mer utmanande tycker jag, att vara tvungen och få bra fokus på båda personerna liksom.

Vad använder du för kamera och objektiv?
Jag använder en Nikon D3100. Objektiven jag har är ett 18-55mm och ett lite mer zoom-objektiv, 70-300mm.

Har du stativ när du fotar?
Nej, det har jag inte. Jag fotograferar på fri hand. Jag har många gånger funderat på att skaffa ett stativ, det är ju bra att ha när man ska ta med självutlösare t.ex, men det har inte blivit av. Kanske i framtiden.

Gillar dina bilder skarpt och tycker du har utvecklats massor när man kollar bak i arkivet :) Hoppas du vill svara på mian frågor!
Åh vad glad jag blir, tack så jättemycket! Många kramar till dig :)






Kommentarer
Postat av: Josefine Anerland

Åh vilka otroligt fina par-bilder, älskart!

Svar: Tack så jättemycket sötnos!:)
Isabelle L. Thörner

2013-09-02 @ 08:08:29
URL: http://josefineanerland.blogg.se/



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback