Q/A -Förhållanden.


2014-08-21 @ 14:52:22
Q: Hur länge har du o Felix varit tillsammans nu? Har du något tips på hur man får förhållandet att hålla länge? Berätta gärna lite hur ni gjort. Ni är så jävla fina ihop o verkar ha de så bra! Kram

A:
Åh tack vad snäll du är, glad jag blir! Den 2 september blir det 3 år och 9 månader, så i december har vi hela 4 år (!!!) tillsammans. Det känns egentligen helt galet att det har hållit så länge, trodde aldrig jag skulle hitta någon kille som skulle stanna hos mig då jag kan vara en ganska svår person att vara med. Men han älskar mig som jag är, och han är verkligen en helt underbar människa.

Jag vet inte om jag har några direkta tips på hur man får förhållandet att hålla länge, det är väl helt enkelt så att man måste våga gå all in. Det kan vara läskigt att öppna sig fullständigt för en annan person, att låta den se alla ens brister och fel och bara hoppas på att den kan acceptera en som man är. Tro mig, jag var livrädd till en början. Jag hade fått mitt hjärta krossat förut och var skräckslagen för att det skulle hända igen. Men på något sätt fick Felix mig att övervinna mina rädslor och våga öppna mitt hjärta igen.

Men några saker jag tycker är viktiga i ett förhållande är:


•Kommunikation -att man kan prata med varandra om allting. Är man sur eller ledsen måste man kunna berätta varför, och är man glad ska man kunna dela sin glädje med sin partner. Kan man inte prata med varandra kommer man aldrig kunna hålla ihop.

•Glädje -att man kan skratta tillsammans. Glädje stärker förhållandet och får en ofta att känna sig ännu mer kär.

•Bevis på kärlek -att man visar varandra kärek. Det kan vara allt möjligt; en hemlagad middag, en blombukett, en liten söt lapp eller helt enkelt ett litet "jag älskar dig, vad fin du är".

•Respekt-helt enkelt att man visar varandra respekt. Likaväl som man måste respektera att han/hon vill ha en dag med bara vännerna så måste man respektera varandras tankar, åsikter och upplevelser. Kom ihåg att någonting du uppfattar som pyttelitet kan vara enormt för någon annan.

•Inte bara kolla film -självklart kan man ligga inne en dag och bara kolla på film, men man måste även kunna hitta på saker tillsammans. Gå ut och gör något, eller spela ett spel tillsammans. Gör någonting socialt.

•Närhet -nu syftar jag inte bara på närhet i form utav sex (även om det också kan vara viktigt), utan att man kan ligga inlindade i varandras armar och bara vara.

•Reda ut saker tillsammans -är du sur på din partner? Säg det då. Låt aldrig ilska ligga och gro, för ilska är som en tickande bomb och till slut kommer det att smälla rejält. Det är bättre att kunna prata igenom det direkt och ge varandra en chans till förbättring. Försök dessutom att inte reta ihjäl er på småsaker.

•Gräset är sällan grönare på andra sidan -ser du en massa andra par som verkar ha det sådär "romantisk-film-perfekt" och drömmer om att ha det likadant? Inbilla dig inte för mycket, alla förhållanden har sina egna brister. Kanske går just det paret och avundas ditt förhållande, det vet du inte. Jobba på ditt eget förhållande och kämpa för att hålla ihop det istället för att vara avundssjuk på andra. Din partner är ju perfekt för dig.

Det var några saker jag anser väldigt viktiga i ett förhållande, självklart finns det massor utav fler saker och det är olika för alla. Men dessa saker försöker jag tänka på och kämpa med i mitt förhållande för att det ska hålla. Hoppas du fick svaren du ville ha! Kram ♥

 






Kommentarer



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback