Rädda liv i jul.


2014-12-07 @ 18:00:00
Det känns som att för varje år som går så handlar julen bara mer och mer om presenter, och visst är det roligt att ge bort saker och se glädjen i personens ögon, och visst är det kul att få någon present själv också, men det har blivit så jäkla överdrivet. Det känns liksom som att julklappar har blivit någon form av "bevis"; som att man tvunget måste köpa något till alla man bryr sig om annars bryr man sig inte om dom. Får man en julklapp utav någon som man inte köpt någonting till så får man stå där och känna sig så jäkla dum och hitta på ursäkter som "jag glömde din julklapp hemma" och så får man åka raka vägen till affären och köpa något.

När jag var liten önskade jag mig leksaker och blev glad om jag fick en nalle och en målarbok, idag önskar sig barnen dyra mobiler, iPad's och andra saker som kostar skjortan. Det har blivit en sådan jäkla hets kring vem som får finast och dyrast klappar när julen egentligen inte handlar ett dugg om presenter egentligen. Folk har frågat mig vad jag önskar mig i julklapp, men jag önskar mig egentligen ingenting som går att köpa för pengar. Det enda jag vill ha denna jul är att få vara glad tillsammans med dom jag älskar allra mest, att hela julafton vara omringad av dom som står mig närmast.

Jag anser att jag har precis allting jag behöver; jag har en underbar familj, en fantastisk pojkvän, världens bästa vänner och så himla många helt otroliga människor i mitt liv, mat på bordet varje dag och får varje natt somna i en varm säng med tak över huvudet. Jag är otroligt lyckligt lottad, men alla är inte det. 

För många barn är julen som vilken annan dag som helst då de ständigt måste kämpa för sin överlevnad. Dom har inget varmt hem, dom får inga julklappar, ingen mat på bordet, inget rent vatten och kanske har dom inte ens någon att fira julen med. Jag vill vara med och ändra vardagen för barn över hela världen, jag anser att alla, oavsett hudfärg, religion eller kön, har rätt till en framtid. Tycker du som jag? Gå in HÄR och hjälp tusentals barn till ett tryggare liv.

För 191:- kan du köpa 60 påsar nötkräm mot undernäring, för 284:- kan du köpa skyddspaket mot ebola, för 147:- kan du köpa 3500 vattenreningstabletter eller varför inte School-in-a-box (allt som behövs för att sätta upp en skola för 40 barn) för 1400:- ? 

För oss är dessa pengar några julklappar vi snart inte kommer vilja ha, för dom är dessa pengar skillnaden mellan liv och död. Hjälp till att rädda liv nu!

Gå in på unicef.se för att läsa mer om hur du kan hjälpa till. 
 







Kommentarer



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback