TILLSAMMANS KAN VI FÖRÄNDRA VÄRLDEN


2015-09-11 @ 09:11:36
Du klagar på dom långa dagarna i skolan, skolans äckliga mat, alla läxor som inte ger dig någon fritid. Dina föräldrar är dumma i huvudet som inte förstår att du helt klart måste gå på den där festen, och på din födelsedag försöker du att inte visa din irritation över att du fick kläder istället för en ny Iphone. 
Samtidigt, på en annan plats, tvingas barn bära vapen och kriga. Barn som inte har någon mat, deras vatten är så smutsigt att det dödar fler barn än krigen. Dom vet inte ens när dom fyller år, för det är inte viktigt. Igår såg dom sina föräldrar bli dödade, skjutna, vid landsgränsen. Dom försökte alla fly från kriget, i försök att finna trygghet. För vad många inte förstår är att dessa människor flyr inte TILL något, de flyr FRÅN något. Från krig, död, sjukdomar, smärta, sorg. Saker som vi ser på nyheterna och rynkar näsan åt, kanske byter kanal, men som faktiskt är deras vardag.

Dessa människor vill helst av allt ha det bra i sina hemland, dom vill kunna gå till jobbet varje morgon och lämna barnen på skolan, komma hem och laga mat, skratta och vara glada. Men just nu är det för dom väldigt långt borta. Dom tvingas ta med sina familjer och springa över landsgränser, i ett panikslaget försök att ge sina älskade en trygg framtid. Dom sätter sig på osäkra båtar och åker över världens hav. Dom tvingas lämna allt bakom sig i hopp om att en dag se ljuset igen. Värst drabbade är alltid barn. UNICEF gör sitt bästa för att hjälpa till, med allt dessa barn kan tänkas behöva. Vaccinationer, rent vatten, mat, och så mycket annat.

Idag har jag skänkt 200 kronor till UNICEF. För mig är det en tröja, eller lite fika på stan. För dom är det skillnaden mellan liv och död. Jag ber er här och nu att försöka göra någonting. Har ni inte pengar att ge bort så snälla uppmärksamma UNICEF och deras arbete, uppmärksamma dessa kaotiska problem som pågår i världen. Inte för min skull, inte för eran skull, inte för UNICEF's skull. För barnens skull.

Gå in HÄR och hjälp till! Ni kan även skicka ett SMS, skicka UNICEF till 72 900 för att ge 100 kronor.

 






Kommentarer



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback