FASCINERANDE


2016-12-28 @ 18:12:45
Jag är faktiskt intresserad och fascinerad av det mesta, allt jag inte vet eller förstår fascinerar mig, men här är 7 saker:
 
 
x Hur en kamera fungerar, vanlig och film. Ja visst det funkar si och så, men hur jävla häftigt är det egentligen inte? Man trycker på en liten knapp och sedan finns det man ser framför sig sparat på en liten manick. Det är helt galet när man tänker på det.
 
x Hur psykopaters hjärnor/tankeverksamhet fungerar. Missförstå ej, jag tycker inte att det ligger något häftigt i mördare, terrorister eller våldtäktsmän, men hur går deras tankebanor? Vad har skapat deras sjuka världsbild? Hur kan så många människor beskrivas som godhjärtade och omtänksamma av sin omgivning, och sedan gå ut och skjuta folk t.ex.? Finns det någon logisk förklaring eller blir vissa människor helt enkelt onda?
 
x Storstäder på kvällar/nätter. Ni vet när man åker över en stad och ser alla tusentals fönster som lyser? Jag tycker det liknar en stjärnhimmel, och jag tänker alltid att bakom alla fönster jag ser så finns det människor, människor jag aldrig träffat, människor som säkerligen gör så många viktiga saker varje dag som jag inte har en aning om, människor som på ett eller annat sätt gör en förändring i min värld utan att varken de eller jag vet om det. På något sätt fascineras jag oerhört av det.
 
x Hur barn från helt olika kulturer, religioner och språk är nyfikna på varandra, medan vuxna istället skräms. Hur kan det egentligen komma sig att 2 stycken 3-åringar vågar närma sig och kan skapa förståelse för varandra när de knappt kan tala sina egna språk rent, men 2 vuxna utbildade personer tar avstånd från varandra då de ej har förmåga att skapa tillräcklig kommunikativ förståelse för att se på varandra utan fördomar? Och hur kan vi kalla oss fullt utvecklade, om den delen av oss som är nyfikna och öppensinnade, försvinner med åren? Intressant att tänka på, eller hur?
 
Telefoner. Ni måste tro jag är en gammal tant som är fascinerad utav kameror och telefoner, men jag tycker det är så häftigt hur jag kan åka till Thailand och ringa min mamma i Sverige och prata som om jag sitter i mitt vardagsrum liksom. Hur min röst på några få sekunder kan skickas över halva jorden, det är ändå jävligt imponerande.
 
Varför vi blir som vi blir/vad som gör oss till individer. Det pratas så mycket om hur uppväxt, gener, omgivning och så vidare påverkar oss, men vi har ju även vissa saker som skiljer oss från varandra redan från början. Till exempel: ett siamesiskt tvillingpar, de har ju definitivt samma gener, de spenderar varenda sekund tillsammans, pratar med samma personer, ser samma saker, blir uppfostrade tillsammans -allt, men de bildar ändå varsin personlighet vilket indikerar på att de från början har vissa drag som skiljer dom åt. Vad är det som gör att vissa personer har lite mer "krut" i sig och kämpar för vad de vill få ut av livet, medan andra sitter på arslet och inte gör någonting? Vad gör att vissa människor aldrig någonsin är nöjda utan girigt vill ha mer, medan vissa är glada för det mesta? Varför blir vissa människor allvarligt deprimerade, medan andra aldrig är ledsna?

x Rymden, universum. Behöver jag ens förklara varför?


 






Kommentarer



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback