Stoppa Yulin (och allt annat djurplågeri)


2016-06-02 @ 17:57:29
Jag har sett att många delat länkar till namninsamlingar för att återigen sätta stopp för Yulin (festivalen i Kina där de torterar och äter hundar) vilket jag tycker är jättebra då det verkligen är barbariskt. För att vara med i försöket att sätta stopp för detta kan ni skriva på här: LÄNK
 
 
Många har nog suckat och tänkt något intelligent i stil med "jävla gräsätare" redan vid det här laget, det vet jag eftersom jag fått höra det många gånger. Men det skiter jag i. Jag skulle gissa på att kanske hälften utav mina facebook"vänner" har/haft ett eller flera husdjur under sitt liv som de älskat helhjärtat, jag vet att jag haft flera; både hundar, katter, råttor, hamstrar och fiskar. Nu har jag en liten katt, Mollie, och hon är verkligen min lilla bebis. Hon är väldigt pratsam, och även om jag omöjligt kan förstå någonting utav hennes jamande läten så finns ingen bättre tröst eller glädjespridare än min lilla Mollie. Hon fick en hjärnskada för en tid sedan och jag märkte direkt när hon började må dåligt, genom beteende och kroppsspråk visade hon att hon led. Men som sagt, hon kan inte prata så att jag förstår. Precis som vi människor inte kan förstå grisarnas grymtande, kornas råmande eller hönsens kacklande. Och då kallar många dessa djur för dumma, säger att de är oförmögna till känslor och ser likgiltigt på deras lidande. Men hur smarta är då dessa människor, som mäter andra varelsers intelligens på deras oförmåga att förstå dom? Tänk om någon skulle komma och ta era älskade husdjur, tvinga dom genomgå både fysisk och psykisk tortyr innan dom slutligen skulle slaktas för att hamna på grannens grillfest? Och har ni sett videor på djur som transporteras, plågas, slaktas? Hur kände ni då? Om ni hade svårt att titta på det eller inte alls klarade det, så varför stöttar ni det genom att mumsa i er era små köttbullar och fläskfiléer, köpa päls/dun/skinn osv? Hade ni inga som helst problem med att se på det så är ni förmodligen väldigt obehagliga människor ärligt talat, då jag är hundra procent säker på att en människa i sitt sinnesfulla bruk åtminstone får en klump i magen av att se någon, djur eller människa, lida. Men nu har jag skrivit nog tror jag, skiter faktiskt i om ni håller med i det jag skriver eller till och med provoceras utav det, så länge det väcker någon form utav känsla så är det fine med mig.


Här är några namninsamlingar via Djurens Rätt som jag tycker är lika viktiga som Yulin:
#StopTheTrucks
Låt djuren behålla sitt skinn
Stoppa fyrverkerier som skadar
Stoppa djurförsök för hushållsprodukter i EU!

Här är även en liten länk ni kan klicka er in på om ni vill ha tips på hur ni kan engagera er: LÄNK






Kommentarer
Postat av: Anonym

Du stöttar ju dock fortfarande djurplågeri genom att du köper animaliska produkter såsom ost/mjölk/ägg. Dubbelmoral much?

Svar: Om du vill få människor att ta dig seriöst får du nog börja med att inte gömma dig bakom anonymitet, men det valet är ditt, alla vågar inte stå för sina åsikter och det är helt okej. Jag håller på och försöker lära mig mer om veganism då jag vill bli vegan. Dricker knappt mjölk längre, äter väldigt väldigt sällan ägg då det äcklar mig osv. Jag läser om skinn-, päls-, kött-, och "mejeri"industrin, även om djurtester osv, och försöker dela med mig utav det jag lär mig till nära och kära samt ibland här på bloggen. Inte för att trycka i någons ansikte men för att öppna ögon. Hoppas du gör detsamma, det behövs alltid fler på djurens sida! Ha en fortsatt trevlig kväll, kram!
Isabelle L. Thörner

2016-06-07 @ 19:30:27



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback