Brevväxling; Till Isabelle, från ÅngestHej Isabelle, mitt namn är Ångest.

Det är jag som styr dig, det är jag som bestämmer om du ska gå utanför dörren idag eller kväva smärtfyllda skrik i kuddar. Jag mår bäst av att trycka ner dig, för det är då jag blir riktigt stark, nästintill oförstörbar. Jag äger din kropp och själ, Isabelle. Min sambo Panik och mina bästa vänner Dödslängtan och Självhat är också här ganska ofta, vi reser liksom i flock. Visst är det bra? Eller, kanske inte för dig, eftersom vi livnär oss på din glädje, suger ut den likt dementorerna i Harry Potter. Minns du när du var 6 år och trodde att du skulle dö när jag hälsade på för första gången? Eller när du var runt 9-10 år och slog sönder en spegel för jag berättade hur ful du var? Kommer du ihåg när du var 15 år och de tog dig till behandlingshem för saker jag hade gjort? Eller när du var 17 år och hamnade på sjukhus efter att jag tvingat i dig en massa tabletter? Eller alla gånger jag manipulerat dig till att tro att ingen bryr sig om dig, att alla bara skrattar åt dig bakom din rygg? Alla gånger jag skrikit åt dig tills du sjunkit ihop till en patetisk hög på golvet? Alla gånger jag hjärntvättat dig till att knuffa bort alla som ställer upp för dig, sagt att de skulle få det bättre utan dig? Vilka härliga stunder vi delat va, Isabelle? Det tycker iallafall jag.

Jag vill tala om för dig att jag har hört dina böner, dom där du ber mig att sluta. Jag har hört när du hyperventilerande skriker mitt namn och ber mig att lämna dig, att det gör för ont. Men jag kommer inte lämna dig, aldrig någonsin. Vi hör ju ihop du och jag. Utan varandra, vad är vi då? Jag är här tills döden skiljer oss åt.

Med vänliga hälsningar
Din vän ÅngestHej Ångest, det är jag som är Isabelle.

Jag vet att du tror att du kontrollerar mig, och många gånger har du rätt, många dagar lyder jag din minsta vink. Många dagar är jag bara ett skal om du inte fyller min insida. Men jag skriver för att berätta att det ska få ett slut. Du, din sambo och dina vänner kan allihopa dra åt helvete. I 16 år har jag varit din slav, men jag är så less på att inte vara en egen person. Jag är så less på dig.

Det kanske tar 16 år till innan jag lyckas frigöra mig från dina smärtsamma klor, men jag ska frigöra mig. Du och jag tills döden skiljer oss åt, Ångest. Och det kommer inte bli min död.

Detta är krig.
Isabelle


[Bildkälla]

Kommentarer
Postat av: Emma Ekström

Starkt och viktigt!

Svar: Visst är det! Psykisk ohälsa behöver uppmärksammas, så även om detta var ett inlägg som jag var livrädd för att publicera så känns det bra att ha gjort det! Kram
Isabelle L. Thörner

2017-10-06 @ 09:42:14
URL: http://attblivild.blogg.se/
Postat av: lars

Isabelle. Så gripande du skriver om dina hjärnspöke.
Har du läst Boken om Malin Ovesson 34 å, där hon beskriver sin Ångest,tvångssyndrom, Aspbergers mm Boken heter" Hoppas att jag inte råkar döda dig". Mailn Wendel dar skrivit ned Malin O;s tankar. Malin har även blogg hör hops oss Grymt bra bok. Som jag tror alla borde läsa för att få med medkänsla och förståelse hur ångestladdade människor har det
Du får ha en bra fredag och helg

Svar: Tack snälla du! Nej jag har inte läst boken, men det måste jag göra nu, att läsa om andra i liknande sits känns väldigt viktigt just för att aldrig behöva vara helt ensam om sina känslor. Tack för tipset!
Önskar dig en fortsatt fin helg :) Kram
Isabelle L. Thörner

2017-10-06 @ 12:29:35
URL: http://nykterfyllekaja.blogg.se
Postat av: Rebecca

Så starkt och ledsamt. Jag blev verkligen berörd. Och precis som du säger, detta är krig. Jag hoppas att din ångest aldrig någonsin vinner.

Svar: Tack snälla för din kommentar! Att kunna beröra andra känns på något sätt viktigt, det öppnar ju inte bara ögon utan även sinnen och det känns stort. Det värmer att ha fått göra det, tack! Ja, ett krig som vi måste vinna, som vi inte får vika oss ifrån eller låtsas att det inte pågår. Vi är många som kämpar detta krig, och det är för oss all vi ska vinna. Massa kramar och jag hoppas du får en trevlig helg!
Isabelle L. Thörner

2017-10-06 @ 13:21:59
URL: http://rymdstorm.blogg.se
Postat av: Hannah

You go guuurl!! <3

Svar: ❤❤ kram!
Isabelle L. Thörner

2017-10-06 @ 16:23:05
URL: http://nouw.com/hannahoster
Postat av: Maria

Så otroligt modigt och starkt skrivit. Fortsätt kämpa och kriga. Ångesten ska inte vinna.
Stor kram och Trevlig helg!

Svar: Tack fina du! Nej det bara får den inte👊 Kramar och detsamma!
Isabelle L. Thörner

2017-10-06 @ 19:49:30
URL: http://gairamsbilder.blogg.se
Postat av: Elin

Vilken stark och beskrivande text du har skrivit. Jag blir lika glad och lättad varje gång jag dimper in på en blogg som berör ämnet psykisk ohälsa då jag verkligen tycker att det är något som borde lyftas mer. Jag kände igen mig mycket i det du skrivit!

Svar: Tack snälla du! Att andra ska kunna känna igen sig är den största anledningen till att jag skriver om min psykiska ohälsa, jag tror (och hoppas) att det kan bidra till lite mindre ensamhetskänslor vilket är såå viktigt. Kan något jag skriver lätta tyngden ens minsta lilla dör någon annan så känner jag att jag lyckats. Kämpa på fina, vi vinner! Kram
Isabelle L. Thörner

2017-10-06 @ 22:18:40
URL: http://elingranebrandts.blogg.se
Postat av: Linda Lövberg Hjären

väldigt starkt & modigt av dig att skriva om de <3

Svar: Tack fina du! <3
Isabelle L. Thörner

2017-10-07 @ 06:54:46
URL: http://lindahjaren.webblogg.se/
Postat av: Anonym

Vilket starkt inlägg! Kram <3

2017-10-07 @ 11:47:18
Postat av: Hanna Karlsson

Vilket starkt inlägg! Kram <3

Svar: Tack rara du <3
Isabelle L. Thörner

2017-10-07 @ 11:47:50
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: viskningen

Vackert och viktigt! Tack! Tillsammans är vi mindre ensamma <3

Svar: Tack för din fina kommentar <3
Isabelle L. Thörner

2017-10-07 @ 13:16:41
URL: http://viskningen.blogg.se
Postat av: nikolina

mycket bra skrivet.. jag tror vi är många som behöver läsa detta

Svar: Tack snälla! <3 Ja det är nog så, överhuvudtaget så är ämnet viktigt att belysa! Kram
Isabelle L. Thörner

2017-10-07 @ 13:18:38
URL: http://emma.nikolina.blogg.se
Postat av: Johanna

Jättebra inlägg! Du kommer att vinna detta!🌺💪

Svar: Tack fina! Ja det finns inget annat alternativ👊
Isabelle L. Thörner

2017-10-07 @ 16:54:52
URL: http://ensllsam.blogg.se/
Postat av: Josefin

Så smärtsamt att läsa.. Är som om det var jag som skrivit det, eller någon skrivit det till mig. Men så himla bra.

Svar: Jag tror på något sätt att just smärtan är viktig i ett sådant fall, det betyder ju att man antingen känner igen sig (och vi inte är ensamma) eller att man blivit påverkad och därmed upplyst. Vi kämpar kära du!
Isabelle L. Thörner

2017-10-09 @ 09:26:57
URL: http://varglyckans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0