Långfredag och släktträff


2018-04-01 @ 10:17:00
På pappas sida utav familjen har vi en härlig påsktradition, nämligen att alla samlas på långfredagen och så gör vi kroppkakor. Jag frågade pappa hur traditionen startade, och tydligen var det hans öländska mormor som började. Därefter tog min farmor över, och sedan har det fortsatt. Det är en underbar tradition som gör att vi alltid träffas minst en gång om året ♥


I fredags vaknade jag runt 05:30 till denna utsikt och fågelkvitter. Då blir man automatiskt på bra humör!



Efter en dusch och lite frukost gick jag ut på en promenad med Torsten. Skrållan (katten) ska alltid hänga med på promenaderna.



När jag kom tillbaka från promenaden hade pappa & Sabina kommit för att hämta mig och Torsten. Så åkte vi mot min gammelmoster Maja.



Vi var först på plats, så vi satte igång med kaffe och dukade fram för att fika.



Sedan började resten utav släkten komma. Här är min pappa med sina två bröder.



Torsten behövde ju komma ut, så jag och Sabina tog med honom på en sväng.



Det finns en klippa ganska nära, och det är alltid sådan fin utsikt därifrån. Visst är det vackert?



När vi kom tillbaka var kroppkakebaket i full gång. Pappa och mina farbröder brukar stå för matlagningen, tidigare även farfar men då han börjar bli lite trött och har ont så får han stå med och prata. Själv stod jag och värmde mig framför vedspisen, haha.



Det blir en hel del smet, två stora hinkar fyllda. Vi dukade upp långbordet så alla skulle få plats. Själv är jag snart 23 år gammal och hamnar fortfarande vid "barnbordet" med lillasyster, kusin och kusinbarn. Jag sitter nog fasen kvar där 15 år, haha!



Som barn vägrade jag att äta kroppkakor. Jag kallade dem för sjögräsbullar, då jag på fullaste allvar var helt övertygad om att farfar och hans söner gick ner till sjön för att plocka sjögräs som de sedan mixade smet utav och gjorde kroppkakor på. Kan ju inte klaga på fantasin iallafall! Nu älskar jag dock kroppkakor, mina görs med quornfärs och jag äter tills jag nästan kräks.


När jag kom hem på kvällen var jag helt slut, somnade i soffan 4 gånger innan jag slutligen insåg att jag måste gå och lägga mig haha. Men vilken härlig dag jag hade! Så värdefullt att få umgås med släkten.


Har ni några speciella påsktraditioner? Eller vad gör ni under påskhelgen? 🐣🐥






Kommentarer



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback