10 fåniga "dejtingregler"


2018-08-02 @ 17:06:43
Efter lite slösurfande på telefonen hamnde jag på någon artikel om vilka "dejtingregler" man borde följa, och kände direkt att de inte kan mena allvar? Var tvungen att googla vidare lite, och hittade ett flertal "regler" som jag aldrig skulle följa (och skulle bli uttråkad om någon annan använde). Så jag har sammansatt några här!


Dejtingregel #1: "Se till att han/hon tar första steget"
Hur ska man någonsin få kontakt om ingen vill ta första steget? Det är ju bara larvigt. Ska man sitta och tänka "hoppas den hör av sig så vi kan få kontakt"? Då finns det ju aldrig någon chans. Verkar någon intressant så ta steget och prata med personen!
hip hop squares GIF by VH1


Dejtingregel #2: "Hör inte av dig igen förrän han/hon har svarat"
Så fånigt så det finns inte, endast för man inte ska verka "för på". Men om personen inte svarat och du har något att säga eller fråga, ska du då sitta och vänta som ett fån? Jag personligen glömmer ofta att svara, tror många gånger att jag har svarat trots att jag inte har det, och skulle inte tycka personen var dum i huvudet om den hörde av sig igen. Skulle snarare tycka det var lite sött att personen vill prata med en.



Dejtingregel #3: "Få lite övertag; verka lite bättre än andra eventuella kandidater"
Ja, denna regel hittade jag verkligen. Det är en sak att berätta om ens framgångar, men en annan sak att skryta och försöka framstå som bättre än andra -det finns inget mer avtändande än en uppblåst skrytmåns. Träffade en kille vars första mening var "jag har precis köpt en ny *någon flashig bil*, jag tjänar jävligt bra vet du, säkert mer än andra du träffat" och jag svarade inte ens, jag bara vände och gick. Jag vill gärna höra om ditt liv, och om det går bra för dig är det superroligt, men det finns en stor skillnad mellan att konversera och skryta.
behold k-pop GIF


Dejtingregel #4: "Spela svårfångad, och vänta en stund innan du svarar när den skriver, verka upptagen"
Känns som det är taget ur en halvtaskig chick flick där paret gjorde slut rätt snabbt. Om du inte svarar mig så kommer jag inte tänka "oj vilken intressant människa, honom vill jag prata mer med" utan jag kommer rycka på axlarna och gå vidare, simple as that. Sen behöver man ju inte svara varje minut, verkligen inte så jag menar, för man har ju faktiskt ett liv. Och att spela svårfångad, vad är det ens för larv? Vet människor som sätter sig med telefonen läääänge bara för att verka "obrydda", och då skulle jag gå därifrån. Antingen är man intresserad eller så är man inte, svårare än så är det faktiskt inte.


Dejtingregel #5: "Du vet vad du känner och vill, men hon/han behöver inte veta det direkt"
Känner bara: bitch what? Om jag träffar någon så vill jag gärna ha ett hum om vad personen vill ha ut av relationen. Jag tycker alltid att ärlighet varar längst, så vill jag vara vänner säger jag det, vill jag något mer säger jag det, och vill jag bara ha lite nattligt sällskap säger jag det. Man behöver inte krångla till det så djävulskt.
season 3 flirting GIF by Bachelor in Paradise


Dejtingregel #6: "Berätta inte för mycket om dig själv, var lite mystisk"
Svårtolkad regel ärligt talat. Det är inte så att man behöver sätta sig och berätta detaljerna om morgonens toabesök liksom, men att vara öppen är en egenskap jag värdesätter högt. Jag är en väldigt öppen person (som ni antagligen vet eftersom ni läser min blogg), och jag trivs i sällskap där andra är på samma sätt. Jag älskar att diskutera, argumentera, prata på djupet, lära känna en människa. Jag är väldigt intresserad av andra människors åsikter och erfarenheter, så jag vill att du ska säga vad du tycker och tänker utan censur.
spooky the mindy project GIF by HULU


Dejtingregel #7: "Mannen ska alltid betala"
Ja, om han är din sugardaddy kanske. Annars är ni båda vuxna människor som kan betala. Vissa vill betala allt, vissa vill dela notan -och alla alternativ är helt okej så länge ni är med på det båda två. Men träffa inte någon med inställningen att den måste betala allt, det är bara fult.
jerry maguire money GIF


Dejtingregel #8: "Skratta, men inte för mycket, du vill inte verka galen"
Jag vet att det är svårt att tro att någon skulle sätta detta som en regel, men denna hittade jag. Jag skrattar väldigt mycket, jag är en utåtriktad och glad människa som älskar att skratta (trots att jag låter som en onykter långben när jag gör det). När jag träffar någon är något av det absolut viktigaste att man kan skratta tillsammans, oavsett vad man har för relation så vill jag kunna ha roligt! Mer skratt åt folket!
mad bela lugosi GIF


Dejtingregel #9: "Var inte den som frågar vad ni är för varandra"
Återigen en regel jag tycker är rentav larvig. Jag förstår att det kan vara väldigt känsligt och sårbart att blotta sina känslor på det sättet, men vad har du att förlora? Jag har aldrig haft känslor för någon utan att tala om det, för antingen känner personen på samma sätt eller så gör den inte det -och oavsett så får du ju veta. Det finns inget värre än att gå och undra hur någon känner för en, så go for it!


Dejtingregel #10: "Ha aldrig sex förrän tidigast tredje dejten"
Börjar det inte bli lite väl gammalt att försöka styra andra människor sexliv? Hur sexuellt aktiv man är som person är ju väldigt individuellt, och alla har olika tankar om hur det bör vara. Vissa vill inte ha sex förrän man är officiellt tillsammans, vissa vill ha sex direkt -och båda är helt okej!
umbrella middle finger GIF


Några saker som bör tillhöra allmän vetskap om att träffa någon: Var öppen och ärlig, ha roligt och var respektfull. That's it.


Har ni hört några "dejtingregler" som ni tycker är fåniga, eller kanske några ni faktiskt följer?






Kommentarer



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback