Q/A - allt ifrån ögonbryn till psykisk ohälsa


2018-08-27 @ 18:08:34

Här kommer alla svar på era frågor, jag har inte kategoriserat upp dem då jag inte orkar, men då jag ligger sjuk tänkte jag passa på att svara iallfall.


Vad är din favoritoutfit?

Jag är en väldigt bekväm person, jag föredrar att ha kläder där jag kan ligga på soffan likaväl som klättra i berg (ungefär), så vad som helst som är skönt. Allra bäst är nog mina älskade byxor från Lager 157 (länk) eller favoriterna från Ullared (bästa byxorna någonsin), med antingen en body eller skön tröja. 


Tre favoriter, till höger är från jobbet därför jag har mina bombsnygga tofflor 


Finns de ngt plagg du inte klarar dig utan? 
Det är väl bh i så fall, jobbigt att springa runt med skumpande bröst, ryggen tar stryk nog ändå. Annars säger jag nog gose-tofflor, hade inte klarat hösten/vintern utan mysiga tofflor.



Egenskaper du värdesätter hos andra?
Det finns många egenskaper jag värdesätter hos människor jag vill ha någon form utav relation med, men framförallt ärlighet, lojalitet och humor. Jag tror de är grundstenarna i alla hälsosamma relationer.


Favoritmat?
Släktens vegetariska kroppkakor, raggmunk, quornsallad och vegetarisk korvstroganoff. Kan inte bara välja en utav dem, de är dödligt goda allihop.

Årliga kroppkakorna med släkten 




Vad målar du helst? Vad är roligast liksom?
Svår fråga, jag har inget motiv jag direkt föredrar utan målar det som dykter upp i huvudet. Oftast börjar jag med en idé, men slutar med något helt annat. Men gillar saker där jag får använda olika tekniker och material; såsom min tavla "Hör min tystnad" (nedan) där jag använde olika typer utav penslar, paljettkniv, svampar, fingrarna, akryl- & akvarellfärger, papper, limm, plåster och tejp. Den var jäkligt stimulerade att göra!



Har du ngn låt du skäms lite över att du älskar?
Nja, jag skäms inte så lätt. Men ska det vara någon jag vet att andra rynkar lite på näsan åt, så har jag alltid älskat "Climbing The Walls" av Backstreet Boys, och "Wannabe" & "Stop" av Spice Girls, t.ex. Älskar att lyssna på dem när jag städar. Men det är nog därför att jag växte upp när de var som störst.


Kan du börja med Youtube?
Haha njaa, jag tror inte det. Vet inte vad jag skulle göra med en youtubekanal? Men vem vet, det kanske kommer en dag när jag är tillräckligt uttråkad.. ;)


Vad får dig o tycka någon är oattraktiv? Personlighet eller utseende eller båda
Alltså jag  h a t a r  "machokillar" som beter sig som några jäkla gorillahanar och tror att alla ska falla vid deras fötter för att de hittat pappsens gömda steroider, ungefär. Föredrar snälla, genuina snubbar som kan bjuda på sig själva. Utseendemässigt har jag alltid haft svårt för mycket skägg, lite skäggstubb kan va snyggt, men mer än så får det att krypa i kroppen på mig. Men skulle jag träffa världens goaste människa som har skägg, så skulle jag inte backa pga det.


Kan du dansa?
Inte ens om livet hängde på det! Dock har det aldrig stoppat mig, haha.
matthew perry happy dance GIF


Hej! Jag har bara en fråga, inget illa menat eller så men du skrev typ att inte gräva ner sig själv, lyssna på peppande musik, sköta sömn och mat sen låta andra finnas där för dig om du vill bli lämnad ifred? Är inte det lite tvärtemot det du har gjort? Har följt din blogg ett par år nu och om jag minns rätt så skrev du att du inte åt så mycket alls, sen är det många inlägg som handlar om erat förhållande och din bästa vän, att du ville bli lämnad ifred precis när ni gjorde slut och att du inte kommer svara någon, sen att du försökt lyssna på ”försök att inte gråta” musik när du velat gråta bara för att du varit så sorgsen? Är inte det tvärtemot dina tips? Var det svårt att försöka följa dina tips då eftersom du skrivit allt det där jag nämnde ovan? Eller har du insett allt det där efter allt? Tänker mer hur svårt det kan va men det kanske är individuellt? Ha det bra
Hej! Jag tar absolut inte illa upp på något sätt, din fråga är jättebra!
Du har helt rätt i att jag gjorde mycket tvärtom i början, t.ex. ville jag bli lämnad ifred men som jag skrev i tidigare inlägg så lät inte mina närstående mig vara ensam, vilket jag senare förstod räddade mig. Lyssnar på peppande musik gör jag dagligen då det påverkar mitt humör väldigt mycket, men däremot berättade jag i ett inlägg att jag inte alls kunde gråta på länge vilket jag visste att jag egentligen behövde (det är viktigt att kunna gråta när man sörjer) och försökte då att få mig själv att släppa ut känslorna för att undvika en större smäll senare. Jag har lärt mig hur jag fungerar, och jag behöver lätta på trycket lite då och då för att inte bli en tickande ångestbomb, däremot får gråtande inte bli det enda jag gör. Mina tips är både individuella och generella; jag har hjälpt många vänner gå genom uppbrott och då har dessa saker varit avgörande, men mängd och process är individuellt.

Ja, det var väldigt svårt att följa mina egna tips, främst då jag är en person som vill sörja ifred och stänga in mig med min ångest -men mina närstående hjälpte mig inse att jag behövde acceptera andras hjälp och ta tag i mig själv, annars skulle jag bli fast i självhatet. Det är alltid svårt efter ett uppbrott eller något typ utav svek, för de allra flesta, men sen beror det såklart väldigt mycket på hur man är som person annars.

Hoppas du känner att du fick svar på dina frågor! Kram

(Denna kommentar lämnades under "13 tips: Hur du tar dig genom ett break-up" men jag valde att svara på den här då jag tycker det var bra frågor)


Vilka diagnoser är det di har? Hur mår du just nu? Hoppas de går bra för dig, känner dig inte men håller på dig!
Jag är diagnostiserad med ADHD, Bipolär Sjukdom typ 2, paniksyndrom, GAD och något som jag tror kallas för kroniskt förhöjd suicidrisk. I depressiva episoder har jag även återkommande ocd, social fobi och agorafobi.

Just nu går det väldigt upp och ner hela tiden, jag sörjer inte längre men är ganska trasig för tillfället då jag hela tiden finner mig själv vara "på min vakt" och tror att alla ska svika mig/gå bakom min rygg. Men jag försöker umgås med människor jag gillar och ha roligt!


Jag har nyligen blivit dumpad av killen jag älskat i 3 år, och kan inte släppa honom alls. Vill inte träffa mina vänner, vill bara ligga och gråta och att han ska komma tillbaka. Du verkar ha kommit långt på kort tid trots att du fick gå igenom det värsta tänkbara break-up-scenariot, så har du några tips på hur man kommer över någon? Förlåt om jag är jobbig men är desperat och vet inte vad jag ska ta mig till. Älskar din blogg och tycker du är så häftig. Tack på förhand
Fina du! Vad tråkigt att höra att du mår så dåligt, det gör ont i mig att någon ska behöva lida så! Jag skrev ett inlägg efter jag läst din kommentar, med just tips; inlägget hittar du HÄR
Vill bara säga att det blir bättre, just nu känns det som att du kommer må sådär hela livet och som att kärleken till ditt ex ska kväva dig, men jag lovar att det blir bättre. Låt dina vänner och familj finnas där, du kommer tacka dem i efterhand. Om du behöver prata någon gång så kan du kontakta mig på facebook eller via min mejl rakkurvablogg@hotmail.com , styrkekramar♥


Älskar du Felix frtf? Träffar du nån nu?
En del av mig kommer alltid älska Felix, såklart, vi formade och utvecklade varandra och delade något väldigt fint under många år. Men jag är inte kär i honom längre. Jag vill inte ha något seriöst på ett tag, jag behöver mig själv mest just nu, men däremot träffar jag folk "just for fun".


Hur fixar du dina ögonbryn?:)
Jag plockar, klipper och färgar dem hemma framför spegeln, så jag ska slippa sminka dem haha! Använder färg från Dollarstore (kostar endast 40:- och har färgat mina egna 3-4 ggr, samt 2 kompisars och har ännu färg kvar), samt klipper dem med nagelsax för att få dem raka. Föredrar detta framför att sminka dem då det både sparar tid och ser mer naturligt ut.



Hur känner du för Felix o Anna nu?
Jadu, vad ska jag känna? Jag tycker det är väldigt tråkigt att jag & Felix inte kan vara vänner då vi stod varandra allra närmast under nästan 8 års tid, men jag tycker inte illa om honom och jag förstår ändå att han tycker det är "för jobbigt" att ha någon kontakt. Anna har jag släppt helt då jag inte vill ha en sådan människa i min närhet, jag bryr mig inte om henne alls och kommer aldrig mer göra. Jag hoppas att slippa fler frågor gällande dem nu, de är ute ur mitt liv.


Hejsan bästa, grymma och saknade du! Satt och tänkte på det bästa jag vet med dig, att du är stark, cool och förjäkla kul! Så då undrar Jag, vad är det bästa du vet med DIG själv? Något du är stolt över! ❤
Finaste du!!♥ Det jag är mest stolt över är att jag är väldigt ärlig (för ärlig får jag höra ibland dock), alltid vill se det bästa i människor, är väldigt framåt, dömer ingen, bryr mig om alla och att jag är väldigt sprallig (älskar att hitta på roliga saker, bjuda på mig själv och skratta).


Har ni några andra frågor eller funderingar får ni lämna en kommentar eller mejla mig på rakkurvablogg@hotmail.com 😊







Kommentarer
Postat av: Anonym

Inser du inte att du har förstört Felix hela ungdomstid? Kul för honom att stått ut med dig alla dessa år, han förtjänar Anna, hon är en toppentjej med hjärta av guld! Till skillnad påmaskar du gjort och sagt om anna, sjukt att en vuxen person som du kan hålla på med mobbning speciellt med hur dåligt du själv mår emellanåt

Svar: Hej!
Vad tråkigt det är att gå in här och finna din kommentar, det känns lite som att gå i högstadiet igen och tonåring har jag ingen lust att bli igen. Speciellt tråkigt då din kommentar gäller något jag inte har lust att lägga energi på, men jag ska göra det denna gång. Du ska få ett ordentligt svar och förhoppningsvis får du då lite ro i själen och kan gå vidare från detta.

Om du har något att säga så är du varmt välkommen att kontakta mig, de flesta som sysslar med att försöka trycka ner gör det ju gärna anonymt så de ej ska behöva stå för vad de säger, men är inte det lite som att prata bakom ryggen fast till en person? Kunna säga dumma grejer men inte behöva stå för dem? Lite motsägelsefullt när du anklagar mig för mobbning, i samma meddelande där du faktiskt gör ett försök till att nätmobba, tycker du inte att det känns lite olustigt?

Du har ingen aning om hur vår relation såg ut, du tror säkerligen det och känner dig väldigt stabil i dina anklagelser, men faktum är att de enda som verkligen vet hur våran relation var är han & jag. När vi gjorde slut sa vi att vi inte skulle prata illa om varandra då det är barnsligt och vi delat något fint som vi var tacksamma för, han har aldrig varit någon som hittar på skitsnack, men jag förstår att grupptrycket kan komma åt även den bästa av oss och tänker inte lägga min kraft på det. Ni finner förhoppningsvis snart styrka nog att inte behöva prata illa, ni förtjänar den styrkan.

Jag har inget intresse av att ha Anna som en del utav mitt liv och har inte gjort henne någonting så det där med mobbning får du mer än gärna förklara vidare, jag förstår att ni säkerligen hittat på många kreativa historier om mig som passar hur ni själva vill framstå, fantasin brukar flöda när man är osäker och jag tycker synd om er då osäkerhet är en hemsk känsla som jag inte önskar någon. Jag hoppas ni stöttar varandra och finns där, för det behöver man.

Jag har varken otalt med eller intresse utav någon av dem två, jag har inte gjort dem något trots att de behandlat mig fruktansvärt illa och jag tänker inte heller möta hat med hat. De får sitta och hitta på vad dem vill, men det ligger inte i mitt intresse att lägga energin på dem, jag har roligare saker att göra än så och tror inte att hat är svaret på något. Jag hoppas att även ni kommer till den insikten en dag, det är en lugnande känsla.

Jag hoppas att du mår bättre snart och känner dig trygg i dig själv så du ska slippa försöka trycka ner någon anonymt, du inser snart att det inte är svaret på problemen. Önskar dig allt gott, ha det bra! Kram!

PS. Jag hoppas att mitt meddelande ej uppfattas som ironiskt eller hårt, jag har all välmening och vill dig faktiskt bara gott.

2018-09-17 @ 08:20:19



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback