Kärlekens dag - Sprid kärleken vidare


2022-02-14 @ 17:18:41
Jag älskar kärlek i alla former och konstellationer, och denna dag kretsar ju kring just kärleken. Det handlar inte om att köpa dyra presenter, tävla om vem som har den lyxigaste instagrambilden eller äta på den finaste restaurangen, utan det handlar om att se och uppskatta varandra och oss själva just så som vi är; en dag att sprida lite extra kärlek. Alla hjärtans dag är en hyllning till vår förmåga att älska; vem vi än älskar och hur vi än älskar den. 

Jag vet att många känner sig ensamma just idag, då det har blivit någon allmän missuppfattning om att man måste ha en partner för att få fira dagen, när en partner inte är något som helst krav. Det enda kravet är att du har kärlek att ge; sen kan du ge den till en partner, en förälder, ett barn, en kollega, ett husdjur, en främling, en vän, eller dig själv. Som singel firade jag alla hjärtans dag med fokus på kärleken till mig själv; Jag gjorde saker jag mådde bra utav, tog hand om mig själv, överöste mig med uppskattningen jag behövde och förtjänade. Att ha en partner kan vara underbart, men lås dig inte i tanken att ditt hjärta måste tillhöra någon annan för att få hyllas, detta är trots allt ALLA hjärtans dag, inte romantiska partnerrelationers dag.

Alla former utav kärlek är det vackraste vi har, och det är värt att både hyllas och spridas. Jag har en liten tradition på alla hjärtans dag; Jag vill sprida lite extra kärlek någonstans där den behövs. Så istället för att spendera onödiga pengar på något jag egentligen inte behöver, så väljer jag årligen en organisation att skänka några kronor till. Det kan vara 20 kronor eller 500 kronor, beroende på vad man har möjlighet till. Tidigare har jag skänkt några hundra till bl.a UNICEF, WWF, Aldrig Ensam och olika djurskydd/shelters. Att sprida kärleken vidare är ett sätt att ta hand om varandra och att ett steg i taget försöka bege oss mot en vackrare morgondag.

I år har jag valt att sprida lite kärlek och skänka några hundra kronor till Women To Remember, därför att jag anser att det enorma arbete de gör är så viktigt. Jag har varit med i facebookgruppen under samma namn ett bra tag, och berörs dagligen utav de kvinnor som tvingas kämpa, eller som fråntagits rätten att kunna kämpa längre. Då jag själv tidigare har utsatts för både psykiskt, fysiskt och sexuellt våld, så ligger denna organisation mig varmt om hjärtat och kvinnors rättigheter är något jag brinner för. Vi är alldeles för många med personliga erfarenheter inom detta ämne, och WTR kämpar för att ingen ska behöva få genomgå det, speciellt inte ensam. En fantastisk organisation som är värd att spridas och delas, som är viktig för att göra vårat samhälle till en tryggare plats för kvinnor och barn. Klicka er in på www.womentoremember.org och läs mer om deras livsviktiga arbete.


Bildkälla: WTR Facebooksida


Jag vill förtydliga att man inte behöver ge pengar för att hjälpa till; Genom att sprida organisationer som WTR vidare och uppmärksamma dem så kan du bidra till att någon som behöver deras hjälp upptäcker och vågar kontakta dem. Det gör också att fler människor får upp ögonen för de stora samhällsproblem som WTR uppmärksammar, vilket sprider kunskap och förståelse.



Relaterat: Läs min dikt "Jag hatar inte alla män, men" där jag beskriver en bråkdel utav de saker män utsatt mig för.






Kommentarer



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback