Grön energismoothie


2023-10-31 @ 15:46:11


Denna smoothie är bra för såväl hjärta som själ -bokstavligen. Den är fullproppad med olika näringsämnen som kan göra under för hälsan; huden och tänderna, muskler och leder, mag- tarmkanal och matsmältning, blodsocker och blodtryck, immunförsvar och inflammation, förebygga sjukdomar i hjärta och hjärna, etc. Googla er gärna fram för att ta reda på vad de olika ingredienserna har för hälsofördelar, men tro mig -det finns många!

Här hemma vi varit väldigt mycket trötta och sjuka de senaste månaderna, och har känt att vi behöver en naturlig boost för kropp och knopp. Därför köpte vi lite olika bra grejer, speciellt med mycket c-vitamin, och körde ihop det till en smoothie som vi nu dricker till frukost, mellanmål och efter träning (ca 1dl/portion). Faktum är att vi båda känner oss piggare redan efter några dagars intag, och jag tror vi har denna smoothie att tacka. Men lita inte på vad jag säger, prova själva och känn fördelarna med en hälsosmoothie.

OBS! Detta recept ger ca 1L smoothie, vilket ger ungefär 10 portioner. Glömde skriva det längre ner så skriver det här.


Lite enkel läsning för den som är intresserad:

10 anledningar att äta C-vitamin
5 hälsofördelar med att äta spenat
Därför ska du äta kiwi varje dag
10 otroliga hälsofördelar med äppelcidervinäger
5 hälsovinster med att äta äpplen
7 hälsofördelar med ingefära

Det finns oändligt många källor där ni kan söka information om hälsofördelarna med de olika ingredienserna, detta är endast några lättlästa listor jag snabbt googlat fram.


KommentarerNAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:


Trackback