Rostad tomatsoppa


2023-10-20 @ 12:25:10


Denna soppa är enkel att laga och blir supergod! Den har definitivt lite sting i sig, men vill man ha den mildare kan man minska mängden chili, alternativt öka mängden grädden. Jag älskar att testa ut recept på soppor när kylan smyger sig på, finns ingen godare höstmat än soppor och grytor. Det är också enkelt att anpassa efter tycke och smak, samt att öka mängd för att få fler portioner. Dessutom god mat att göra storkok på och spara matlådor. 
Glömde skriva det på bilden, men jag använder hälften utav basilikan i formen -och mycket stjälkar då de bär såå mycket smak.

Tips för stavmixer och elvisp: Vill man inte att det ska stänka överallt, så skär ett hål i en papptallrik och använd som skydd. Jag gör alltid detta när jag använder stavmixer eller elvisp, då jag annars får städa hela köket haha.Funkar lika bra till förrätt som till huvudrätt, eller att hälla i termos för att ha med på höstutflykten (eller varför inte till pulkabacken i vinter?).
Youssef är sjuk och jag kan inte göra så mycket p.g.a mycket smärta, men känner jag mig själv rätt så lär det antingen bli några fler nya recept eller några nya tavlor -enda jag kan fokusera på just nu är min kreativa sida, ingenting annat får plats i huvudet, försöker mest ta mig genom dagarna. Så vi får se om det dyker upp något mer recept i veckan.KommentarerNAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:


Trackback