mensvärk och sömnbrist


2024-10-10 @ 10:14:58
Godmorgon! Eller nja, morgon är det iallafall. Vet i tusan om den är speciellt god eller trevlig här hemma, faktiskt. Jag har knappt sovit inatt (trots insomningsmedicin), och för någon som generellt sover sammanlagt max 5 timmar per natt när jag sover riktigt bra, så kan ni tänka er min sömn nu. Mensvärken satte fart igårkväll, och inatt fick den ett riktigt krafttag, vilket innebar att jag inte somnade förrän runt 04 och sedan inte sov mer än högst 10 minuter åt gången innan jag vaknade utav kramperna. Jag har väl fått en sammanlagd sömn på kanske 60 minuter. Jag tar inte gärna värktabletter om jag inte känner att det är ohanterbart, främst då jag har väldigt känslig mage och kommer få en sån jäkla magkatarr av tabletterna, men runt 07 imorse kände jag att jag kommer få en kräkdag, bokstavligen, om jag inte tar smärtstillande. Medan jag väntade på att de skulle ge verkan så masserade Youssef min ryggrad, vilket är det absolut bästa mot menssmärtor (att med ett medeltryck dra handen uppifrån och ned längs ryggraden, testa det och tacka mig senare).

Smärtstillande/kramplösande tar verkligen inte bort alltihop, men det tar udden utav det tillräckligt för att jag ska slippa ligga med huvudet i toaletten, så det är jag tacksam för –det finns ju faktiskt roligare saker att göra här i livet. Så nu sitter jag här med liemannen i ögonen, magsyra i bröstet och dricker kaffe. Vilken rockig kombo. Och ja, jag vet att det är korkat att dricka kaffe när man har magkatarr, men; mitt morgonhumör + pmds + mensvärk + ingen sömn - kaffe = en samhällsfara. Kaffe är livsavgörande för mig och alla runtomkring. Magen får offra sig för laget, liksom. Har faktiskt käkat lite yoghurt och Omeprazol för att vara snäll mot den i förebyggande syfte. Hjälper(ish). Till råga på allt så höjs mitt blodsocker under mensen och blir skyhögt när jag har mensvärk (antagligen p.g.a stressen kroppen utsätts för), vilket känns som ett hatbrott från min kropp gentemot mig då jag behöver choklad för den psykiska hälsans skull. Det gör dessutom så gräsligt ont att ta insulinet under mensen att jag inte gärna tar det om jag inte absolut måste.


Hoppas ni andra har en bättre morgon!♥


Tackar universum för filter, även om de absolut inte kan dölja döden i mina ögon haha



Förresten så är Cera hos Carro och Emil, vi skulle lämnat henne idag då vi åker till Stockholm tidigt imorgonbitti, men då vi åkte dit redan igårkväll fick hon stanna, så himla snällt. Och väääldigt uppskattat nu när jag mår som jag gör, även om jag saknar ihjäl mig redan!♥ Så idag ska jag inte göra någonting annat än att värma på värmekudden, dricka kaffe och troligtvis starta något spel så jag kan få ut lite utav min pms.


Vad ska ni hitta på idag?






Kommentarer



NAMN:
Kom ihåg mig?

E-MAIL: (publiceras ej)


URL:


DIN KOMMENTAR:






























Trackback